Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21
Slide 22
Slide 23
Slide 24
Slide 25
Slide 26
Slide 27
Slide 28
Slide 29
tuinonderhoud tijdens extreme situaties florera tuinarchitect De Brabantsee dag Heeze 2015 Heeze en de Brabantse Dag-florera.nl Brabanste Dag Heeze en Eindhoven in blauw uitgevoerd Brabanste Dag Heeze en het appeltje voor de dorst. Jan Fentener van Vlissingen in alle kleur tijdens de Brabanste Dag Brabanste Dag Heeze en we gaan naar Frankrijk Brabanste Dag Heeze Brabanste Dag Heeze 2015 Brabantse Dag 2015 Heeze Brabantse Dag Heeze Florera als gast op de Brabanste Dag Heeze Brabanste Dag Heeze 2015-florera gast Brabanste Dag Heeze 2015- viering feest Opera kleur en zang op de Brabanste Dag Hub van Doorne en de DAF op de Brabantse Dag Heeze de auto van toen- Brabanste Dag Heeze Over de hele wereld- Brabantse Dag Heeze Brabanste Dag Heeze Brabanste Dag Heeze Brabanste Dag Heeze 2015 Brabanste Dag Heeze Brabanste Dag Heeze Zuurstokkleurtjes Brabanste Dag Heeze Brabanste Dag Heeze

winterse bui in zomerse hitte. # tuinonderhoud super belangrijk!!

Beste mensen,

Wat een Heerlijkheid is het om te wonen in het prachtige Brabantse dorp Heeze. Even tussendoor  wat anders dan de tuin of tuinen van allerlei formaten en tuinsferen.

Ik kwam dit weekend terecht in een winterse bui tijdens zomerse hitte. En ik dacht direct aan tuinonderhud !! en hoe belangrijk dit in dergelijk klimaat zou zijn. Uiteraard met een vette knipoog, want ik was gast op de Brabantse Dag in mijn dorp Heeze.

HEEZE-LEENDE: Net onder de Brabantse stad Eindhoven,ligt tussen de 2 snelwegen naar het zuiden, het schone Brabantse dorp Heeze-Leende. Sinds 2001 is dit mijn thuis met Florera. Heeze Leende, gelegen tussen de A2 en A67 is een gezellig actief dorp, waar het heerlijk vertoeven is. Tijdens alle jaargetijden kan men hier van rust en ruimte genieten, zowel als van de Brabantse gezelligheid. Het is dan ook niet gek; dat veel ondernemers en kunstenaars hier hun thuis inmiddels hebben gevonden.

HEIDEGRONDEN EN DE TUIN TE HEEZE:  met Florera heb ik IN Heeze Leende en in omgeving de afgelopen jaren al menig mooie tuin mogen realiseren, Van oorsprong ligt dit grondgebied op oude heidegronden. Dat maakt het niet altijd makkelijk om een mooie tuin te realiseren. Ëén groot voordeel is hierbij wel; dat de Bekend Beroemd en Beminde Hydrangea/ Hortensia plant tijdens de bloei altijd blauw kleurt. Tenminste!! Als er door de gemeente GEEN grond opgebracht is, want  dan weet je uiteraard de pH van de bodem niet meer en dient deze via een lakmoes test achterhaald te worden.

florera tuinarchitect

 

De BRABANTSE DAG en HEEZE: Toen ik hier nog niet woonde en voor de eerste keer om het hoekje kwam kijken (1998), werd ik uitgenodigd om jurylid te zijn tijdens de Culturele Optocht van de Brabantse Dag, op de laatste zondag van Augustus, Uiteraard wist ik helemaal niet wat het inhield. Maar al gauw werd mij dit duidelijk gemaakt en kon ik het met eigen ogen aanschouwen…wow, wow en nog eens wow. Zelfs mijn 2 lieve kinderen, toen destijds 9 en 12, vonden dit event geweldig. De Brabantse Dag was én is een event, dat als grote trots van Heeze werd en wordt gezien. Ën terecht!

Afgelopen weekend was ik wederom aanwezig. Gezamenlijk met mij waren een aantal tuinliefhebbers, mijn gasten. Elk jaar weer, wordt dit event groter en groter. Voor iedereen is er zeker wat wils. Van klassieke muziek in kerk en kroeg naar een schitterende expositie in de tuin van de Pastorie. Vrijdagavond was ik te gast van de Vriendenkring Brabantse Dag en genoot ik enorm van ’n optreden door thé Hans Dulfer Band.\

Florera te gast bij de Hans Dulfer Band tijdens Brabantse Dag Heeze

En zondag was dan dé grote dag aangebroken. De hele dag stond in het teken van één winterse bui tijdens zomerse hitte. Want wat de wagenbouwers van de groep Lambrekvrieden hier neergezet hebben; was Kunst met een grootse G. Ik was bijna van plan alle hoveniers met wie ik samen werk een belletje te geven,om per direct alle tuinonderhoud trajecten met spoed aan te laten passen.

tuinonderhoud tijdens extreme situaties

Winterse bui tijdens zomerse hiite maakt tuinonderhoud op maat belangrijk. 🙂

Tijdens deze enorme zomerse hitte waren mijn tuin gasten en ik blij met de koelte die werd geschonken door één geweldige  dienstverlening van één van de vriendengroepen, na. het schenken van gekoeld water ea. producten. Even ging er door mij heen, tijdens het volgende moment: konden we dit appeltje uit eigen tuin maar aannemen. Wat zou dat een heerlijkheid zijn.

Vriendenkring de Rijten  zette een schitterende performance neer met hun wagen: ‘Ceci n ‘est pas une tragédie. Zij kregen een welverdiende 2de plaats.

appel uit eigen tuin voor de dorst-Brabantse Dag Heeze-Florera tuinarchitectuur Heeze.

Ik maakte een  reportage, voor iedereen die het nog nooit heeft gezien of wil nagenieten.

Geniet ervan!  En ik hoop u allen volgend jaar ook te mogen begroeten op dit wonderschone super gezellige event, telkens weer; de laatste week van Augustus te Heeze, met als afsluiting op zondagmiddag deze chitterende Culturele Optocht.

Met een natuurrijke groet,

Marjan de Koning.

1): Wie is er nu gek? : Vriendenkring Ge Wit ’t Oit Noit Nie: een ode aan Vincent van Gogh.

2) Anton Philps blaast Eindhoven leven in: Vriendenkring Snoeyen: ode aan Anton Philips.

3) ‘Ceci n’est pas une tragédie’: Vriendenkring de Rijten: ode aan kunstenaar René Magritte.

4) Jan Fentener van Vlissingen kleurt Afrika: Vriendenkring de Oude Ambachten: ode aan het werk van Jan Fentener van Vlissingen met Vlisco.

5) ‘Ne me quitte pas’: vriendekring Kapelstraat: ode aan de pijn boosheid, verdriet in het werk van chansonnier Jacques Brel.

6) Ferdinand Peeters, de man die de vrouw bevrijdde: Vriendenkring Het Zij Zo: ode aan het werk van Ferdinand Peeters die in zijn lab. een pil wist te vervaardigen zonder grote bijwerkingen.

7) Hoop doet leven!: Vriendenkring Hopeloos: ode aan Koning Albert 1 van België, die een voorbeeld was voor zijn trdepen en het volk hoop bood tijdens de Eerste Wereldoorlog.

8) De kunst van een sigarenmaker: Vriendekring De Laarstukken: een ode aan Henri van Abben en het van Abbenmuseum.

9) De vergeten poolheld: Vriendenkring de Lambrekvrienden: ode aan Sjef van Dongen, die in 1923   op het ijskoude Spitsbergen de NESPICO bewaakte.

10) Viering van verholen vernuft: Vriendenkring Schenkels: ode aan Peter Reijnders die de sprookjes op de Efteling, ontworpen door Anton Pieck , tot leven bracht.

11) A-meezing Jos Orelio: Vriendenkring Haisjô: ode aan Jos Orelio, Brabant meest beroemde operazanger met een hoofdrol in meer dan 80 opera’s.

12) Hub, laat je rjden: vriendenkring Bouwerij Skôn: ode aan Hub van Doorne  en de DAF,

13) Bewonderd in China: vriendenkring De Rooie Hoek: ode aan de Vlaamse missionaris Ferdinand Verbiest , zijn kennis van de astronomie en zijn werk met de Chinese kalender.

14) In het spoor van Heukelom: Vriendenkring van Gaal: een ode aan het werk van ing. George van Heukelom, die het mogelijk maakte om met de stoomtrein van A naar B te reizen. Oa. de spoorlijn van Eindhoven naar Weert, via Heeze.

15) De hinderlaag van Ambiorix: Vriendenkring Ietskes Schif: ode aan de slimheid van koning van Eburonen ( het huidige België) : Ambiorix : die de romeinen in een val liet lopen??

16) “…als je voor pret bent!” : vriendenkring Boed, Zweet en Tranen: Roosendaal 1928…ode aan T.J.Overwater die een fabriek opent in suikerwaren, met een rode band en een strik.

WE WAREN VOOR PRET EN WE KREGEN OOK DUBBEL PRET!!