Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
weergaloos blad voor tuinsfeer bia uinplan florera.nl Marjan de Koning realiseert exclusief tuinplan op maat voor tuinklant. Transparantie in de tuin zomermaanden via tuinplan Florera.nl vormboom als kleine boom in exclusieve compacte kleine tuin tuinsfeer voortuin na tuinplan en tuinaanleg florera. Parrotia persica is een verrassing in de tuin Florera tuinarchitect Eindhoven realiseert exclusief tuinplan op maat exclusief beplantingsplan in tuinplan op maatgemaakt voor villa tuin tuinsfeer in de tuin na beplantingsplan florera.nl tuinaanleg florera tuin met sfeervolle tuinplanten- exclusieve tuin Marjan de Koning tuinarchitect biedt exclusief tuinplan op maat met tuin jaarrond bloei. winter in de tuin in voorbereiding met bloeiknoppen boven blad- florera.nl prachtige grillige takken van Parrotia persica in exclusieve villatuin tuinsfeer kwekerijbezoek florera voor tuinklanten tuinsfeer met grillige natuurlijke dakboom in de tuin met Parrotia persica- Marjan de Koning tuinplan

weergaloze tuinsfeer in elk seizoen en snoepkleurtjes als slagroom op de taart.

Al vele jaren vervul ik met mijn passie via Florera droomwensen met het ontwerpen en realiseren van tuinen ea. buitenruimtes, ieder met hun eigen unieke tuinsfeer Door de jarenheen zijn er bomen en planten die je echt gaat waarderen.  Parrotia is er één van. Voor Nederlandse tuinen een geweldig gewas. Waarom is deze boom of struik ook geschikt is voor uw tuin?: lees verder.

weergaloos blad voor tuinsfeer bia uinplan florera.nl

snoepkleuren in de tuin

Parrotia persica of te wel Perzisch IJzerhout is dé genomineerde boom van het jaar 2014. Dat jaar hebben we inmiddels ruim achter ons gelaten, maar Parrotia nog lang niet. Want deze boom kun je in de tuin en of andere buitenruimte inzetten voor giga veel doeleinden.

Het is één van mijn lievelingsbomen, al lang voordat ze genomineerd werd in 2014. Ik leerde de struik/ boom kennen via de bevlogen boomkweker Chris van der Wurff, jaren geleden.

Parrotia verrast ons elk seizoen weer.

De boom of struik loopt in het voorjaar uit met diverse kleurtjes blad, sommige zijn groen, anderen hebben een zachte blos op hun wangen.

Parrotia persica is een verrassing in de tuin

voorjaar in de tuin met zacht rood tussen verfrissend groen

Daarna kleurt de boom of struik meestal geheel zacht groen,

Transparantie in de tuin zomermaanden via tuinplan Florera.nl

Transparant groen tijdens zomer in de tuinmet parrotia persica- tuinontwerp Florera Heeze.

waarna in de zomermaanden menig blad zachtjes weer een blos krijgt die vaak ’n zacht rode kleur tot de klassieke kleur Bordeaux rood aanneemt. Dus niet zo’n naar je toe vliegende felle kleur rood van bijv. Photinia kleurtje, maar zacht…aangenaam en inspirerend.

In de herfst verrast Parrotia ons met allerlei snoepkleurtjes. Van mooi geel, naar zacht oranje (wat voor ons Nederlanders toch een bijzondere kleur moet zijn), naar stralend rood en alles wat daar tussen zit.

Florera tuinarchitect Eindhoven realiseert exclusief tuinplan op maat

tuinsfeer met zachte tinten in de herfst via tuinplan van Florera tuinontwerp

Daarna valt het blad en blijven de grillige takken van de boom over om te genieten van de verdere herfst en winter. Maar wie dan denkt; ik moet wachten op dat mooie blad in het voorjaar, heeft het mis, want Parrotia bloeit op het naakte hout. En voor de tuinliefhebbers onder ons, maar geen profeesionals…betekent dit, dat de boom bloeit vóórdat het blad aan de boom komt. Want Parrotia is een zusje/ broertje van de Hamamelis, het geslacht behoort tot de orde van de Hamamelidales, d.w.z. tot de familie van de van toverhazelaar. Én toverhazelaars bloeien in de wintermaanden, met alleen bloemen én geen blad.

Marjan de Koning tuinarchitect biedt exclusief tuinplan op maat met tuin jaarrond bloei.

tuinsfeer tuin in de winter met Parrotia persica bloem- florera.nl

Dus….Parrotia geeft ons nog een extra genot tijdens de laatste wintermaanden… Nu dien ik er wel bij te zeggen, dat je hiervoor echt de tuin in dient te lopen, want de bloemen  van Parrotia zijn miniem klein.Des te groter is het genot, zodra je ontdekt dat ook jouw Parrotia het naar de zin heeft.

Parrotia stelt weinig eisen aan de bodem, is ziektevrij en kent geen vervelende aantastingen.

Is geschikt voor de grote tuin, landelijke tuin, maar zeker ook voor de kleine tuin, daktuin, binnentuin ea. buitenruimtes. Zo geef ik Parrotia een mooi plaatsje in mijn beplantingsplan, onderdeel tuinplan, als vrijstaande boom, zuilboom, natuurlijke leiboom of dakboom. Maar ook is Parrotia geschikt als haag.  Dus geschikt voor allerlei type tuinsferen.

Tip voor de tuin: Prachtig én genieten: Parrotia als haag vóór een groenblijvende haag te plaatsen.

Geniet van al dit moois en ik hoop dat dit een goede tuintip is.

Met een natuurrijke groet,

Marjan de Koning.