Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21
handgemaakte bogen in tuin met rozen en klimmers na doordacht beplantingsplan kleine klassieke vijver met siergrassen en bloem in tuin. kleuren in interieur zijn identiek aan bloemkleur in de tuin bij villa. welness in de tuin met zwembad, poolhouse, gastenverblijf en Méditerrane tuinsfeer. overdekt terras in poolhouse bij zwembad in tuin villa villatuin met natuurstenen terras rond zwembad, poolhouse en gastenverblijf. rozen en bloemspel in voortuin traditionele tuin villaboerderij. weergaloze natuurrijke tuin bij villa, voortuin van moderne tuin bij villaboerderij. Marjan de Koning tuinarchitect ontwerpt weergaloze tuin die volledig in harmonie met woonhuis is. klassieke kleine vijver in weergaloze natuurrijke tuin bij villa. tuin met leibomen voor schaduw en privacy-tuin bij villaboerderij weergaloze herfst compositie in natuurrijke tuin bij villa. bloemspel in achtertuin bij villaboerderij. terras in weergaloze natuurrijke tuin bij villa. haag als decor voor klassieke tuinvaas in tuin villa. grote boom langs pad naar ander tuindeel in tuin bij villa. privacy in voortuin door hoge leibomen en haag. parkeerplein weergaloze natuurrijke tuin bij villa met rietgekapte garage. traditionele voortuin bij villaboerderij met Buxus vakken en bloemspel. bloemenpracht in achtertuin bij water in de tuin via klassieke vijver water in de tuin via tuinornament in fruittuin bij villa in Brabants dorp.

Weergaloze natuurrijke tuin bij historische boerderijvilla met diverse tuindelen.

Natuurrijke tuin bij historische boerderijvilla

Toen ik er voor de eerste keer binnen liep werd ik aangenaam verrast door de tuinsfeer die er al aanwezig was. Deze weergaloze natuurrijke tuin ligt in de buitengebied van de Brabantse Kempen in een dorpje waar het puur genieten is. De gemeente Oirschot kent meerdere dorpen met ‘n beschermd dorpsgezicht, waaronder de met kastanjes omzoomde monumentale Markt.
De gemeente ligt in 11 unieke natuurgebieden waar het dag in, dag uit heerlijk vertoeven is. Je kunt er naar hartenlust wandelen, fietsen, hardlopen, varen en nog veel meer.

Deze tuin heb ik, Marjan de Koning volledig in harmonie en balans gebracht, waarbij het reddingsplan voor de 2 grote bestaande notenbomen een waar succes was. Gelukkig!
Zo ontwierp ik een weergaloze natuurrijke tuin met diverse tuindelen en van alle gemakken en comfort voorzien.

Historie:

Op het domein had een oude herenboerderij met stallen gestaan. Het echtpaar dat ik leerde kennen had met veel passie en aandacht een schitterende nieuwe villa in de stijl van de oorspronkelijke boerderij gebouwd, met behoud van alle oorspronkelijk architecturale details. Tijdens het ontgraven van het perceel voor de bouw van de nieuwe villa zijn er, helaas, enkele foutjes ingeslopen. Daar kwam ik achter tijdens de gesprekken met mijn tuinklanten. Men was bezig met de tuinaanleg in basis, maar bleven steken op diverse punten en problemen. Ik werd benaderd en mocht mijn expertise omtrent beplantingen, kleurenspel, tuinsfeer en harmonie in de tuin inbrengen, zodat die heerlijke natuurrijke tuin ontstond die in volledige balans en harmonie is.

Sterk lijnenspel met natuurrijke invulling

Direct rondom de nieuw gebouwde herenboerderij lag een sterk recht traditioneel lijnenspel met Buxus hagen omgeven. De eigenaars wilden een villatuin die het gehele jaar oogstrelende bloei kende. Daarom diende ik de volledige beplanting in de gehele tuin aan te passen zodat de weergaloze tuin ontstond, die het jaar rond een waar spektakel is. Niet alleen de plantvakken, maar ook het hagenspel, de lanen met de bomen, de fruit- en kruidentuin, de bosranden aan weerszijden van het domein werden door mij via een tuinaanleg opnieuw ingericht.

Tuindeel met wondermooi gezellig pool house, zwembad en gastenverblijf:

De totale tuin kent een afmeting van 11.000m2, waarvan circa 6.000m2 via ontwikkeld is, volgens een tuinplan en een doordacht beplantingsplan. In 1 van deze delen ligt het zwembad, omgeven met een prachtig natuurstenen terras, waar het elke dag genieten is. Zowel in schaduwrijke als hele warme dagen, want aan alles is gedacht. Er is een weergaloos gastenverblijf  van alle gemakken voorzien en in evenwijdig aan het zwembad ligt een pool house om in de schaduw te luieren of te werken. Het pool house is deels oosters ingericht met een weldadige buitenkeuken een heerlijke loungehoek met bank en comfortabele kussens en wellness gedeelte met jacuzzi.

Verdere tuindelen en terrassen:

in harmonie met elkaar en het grote geheel, liggen er tevens tuindelen die ingericht zijn als bloementuin, een kruidentuin  met ruime kas, een fruittuin, een heesterhoek rondom parkeerplein, 2 bosranden aan de buitenzijde en de achterste 5.000m2 kent een weide voor de kinderen met pipowagen. In de toekomst zal deze weide verder ontwikkeld worden met een grote paddenpoel en natuurlijke beplanting rondom. De 6000m2 tuin kent meerdere terrassen en zitjes voor dining, lunch, lounge, zonnen en werken met fruit en kruiden.

Mediterraans accent en luieren in een hangmat:

Op de kopse kanten van het zwembad zijn 2 enorme handgemaakte tuinvazen gekomen, gevuld met grote olijf bomen. En zo verrast de border aan de andere lange zijde langs het zwembad iedereen met een compositie van planten en siergrassen die de hele zomer lang dit tuindeel in een Méditerrane sfeer dompelen. Tussen 2 kleinere bomen hangt een hangmat en verder op staat een heerlijke ligbank. Zo is er voor ieder gezinslid ruime keuze.

Luxueuze entree bij rietgekapte garage en privacy biedende voortuin:

De entree van het domein diende afgescheiden te liggen van de voortuin. Zo diende de voortuin ook de villa volledige privacy te schenken. Daarnaast was in de gehele tuin ook dieptewerking nodig. Hiervoor zorgen de handgemaakte bogen waar de rozen en Clematis planten inmiddels hun weg hebben gevonden.

Notenbomen en mijn expertise als ‘tuindokter’:

Direct na mijn eerste keren van aanwezigheid merkte ik dat de 2 mooie meerderstammige oude notenbomen (die 1 van de redenen waren om het domein te kopen,) wegkwijnden. Hun bladstand was incorrect en het blad was ook te klein. Ik stelde een onderzoek voor waarbij ook een andere boomprofessional bij ingeschakeld zou worden. Hier stemden de bewoners direct in toe. Na een uitgebreid onderzoek bomen en bodem, bleek dat tijdens de eerste werkzaamheden van opruiming bouwval en stallen de bomen bijna geheel waren ontdaan van hun wortels. Zonder wortels kunnen bomen niet groeien, dus het uitzicht was niet echt kleurrijk. Toch ontwikkelde ik een plan om de bomen te redden.

We zijn nu een 6 jaar verder en de bomen zijn er nog steeds en ontwikkelen zich steeds beter.

Ik hoop dat u geniet van de foto’s die er door Dré Wouters fotografie in opdracht van mij zijn gemaakt. Met dank aan mijn geweldige opdrachtgevers.

Een natuurrijke groet vanuit een natuurrijke tuin,

Marjan de Koning.

‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
Uw naam
Uw telefoon
Uw E-mailadres
Uw Bericht

 

Bekijk hier meer foto’s van de tuin.