Slide 1
landelijke tuin met vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin- florera.nl

Vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met de vaste plant Epimedium

In menig tuin ziet u al de vrolijke kleurtjes van de plant Epimedium. Deze plant, ook wel elfenbloem genoemd, is geliefd in de voorjaarstuin. Niet iedereen weet dat deze fragiele plant een goede bodembedekker is en hierdoor een grote bijdrage heeft aan een gezonder milieu.

Vroeg in bloei en veel verschillende kleuren

Deze vaste planten bloeien al vroeg in het jaar en zorgen voor vrolijke kleuren in de tuin. Hierdoor zijn ze een echte opvrolijker voor alle momenten dat u in de tuin of naar de voordeur wandeld. 

Het feit dat deze vaste plant vrolijke kleurtjes in de tuin brengt komt omdat de vraag naar andere kleuren toe nam. De al zeer bekende Epimedium versicolor ‘Sulphureum’ als geelbloeiende in de tuin in Nederland werd niet meer zo gewaardeerd, geel was uit! Vandaar dat kwekers nieuwe cultivars zijn gaan kweken en met succes! In de afgelopen jaren is er een enorme hoeveelheid aan nieuwe kleuren gerealiseerd zoals roze, paars en rood.  De enige kleur die er volgens mij nog niet bestaat is een echt blauw bloeiende variant.

Epimedium in landelijke tuin met vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin
bodembedekkende Epimadiums als vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin- florera.nl
Vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin Eindhoven met Epimedium in tuinvazen
Fragiele bloei met vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met beplantingsplan Marjan de Koning tuinontwerper.

Minder onkruid door de Epimedium

Een ander aspect van de nieuwe cultivars is dat deze vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin een goed gesloten kruidlaag zorgen. Onkruid krijgt hierdoor minder kans en de bloemen komen verder boven het blad uit dan de oudere soorten.

Schoffelen is dus verleden tijd met deze fragiel bloeiende plant in de tuin. Dat zal menig huis- en tuinbezitter een aangename tuintip vinden, want de vraag naar onderhoudsvriendelijke tuinen is nog steeds groot. Ook ik als tuinontwerper ben in het bezit van een kleine tuin met veel bloemen. Ik vind het prettig om ook van de tuin te genieten en niet alleen maar erin te werken.

Beplantingsplan voor een succesvolle tuin

Om een tuin echt succesvol te laten zijn, zodat u alle seizoenen kunt genieten met weinig onderhoud heeft u verstand van planten nodig. Daarom is een doordacht beplantingsplan één van de belangrijkste onderdelen van een tuinplan. 

Hoe groot worden planten, hoe snel groeien planten, wat hebben ze aan licht nodig, welke grondsoort vinden ze prettig, wanneer bloeien ze, hoeveel vocht hebben ze nodig en ga zo maar door. Om een mooie compositie in elkaar te zetten heb ik als tuinontwerper met ruim 20 jaar ervaring toch ook echt nog wel wat tijd nodig. Iedere tuin is namelijk uniek qua ligging, zonnering, bodem, vochtgehalte etc.

 

Geniet van de lente in uw tuin

Maar we zijn afgedwaald… De lente staat voor de deur en als u ook wilt genieten van vrolijke kleurtjes in de tuin plant dan eens een paar Epimediums of laat een tuinontwerper of tuinarchitect ze opnemen in het beplantingsplan. Ze kunnen redelijk droge grond aan, zo ook donkere schaduw. Het zijn niet echt liefhebbers van de warme zomerse zon op hun blad. Geef ze daarom een beschut plekje onder een struik, onder een boom of langs een haag. Kies een plek in uw tuin waar ze met hun fragiele bloemen en vrolijke kleurtjes uw humeur iedere dag een opkikker zullen geven.

vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met Epimedium
Epimedium cultivars alle seizoen mooi- voorjaarstuin florera.nl
vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met vroege bloei- florera tuinontwerp beplantingsplan
tuinplant Epimedium met frisse en vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met onderhoudsvriendelijke tuinplant

Realiseer uw droomtuin

Bent u geïnteresseerd naar tuinen van mijn hand, bijvoorbeeld villatuinen of landelijke tuinen snuffel dan eens rond op de site. Er staat er maar een klein deel aan tuinen van mijn hand op het portfolio maar genoeg om u te laten inspireren. 

Heeft u wensen ten aanzien van uw tuin, wilt u uw tuin opfrissen, een tuinplan of een beplantingsplan laten maken, neem dan contact met mij op via de contactpagina of geef me even een belletje: 06-26364036.

Ik wens u een heerlijke lente toe,

Met een natuurrijke groet,

Marjan de Koning.

Tuinontwerper Marjan de Koning werkt in haar beplantingsplannen met vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin
onderhoudsvriendelijke tuin met het gesloten bodembedekker in landelijke tuin Veldhoven
Voorjaarstuin Eindhoven met alle seizoen bloei- florera.nl
vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin- tuinaanleg florera.nl

© florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.