Slide 1
landelijke tuin met vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin- florera.nl

Vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met de vaste plant Epimedium

In menige tuin zie je al de vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin van de plant Epimedium.
Niet iedereen weet dat deze fragiele vaste plant een goede bodembedekker is en hierdoor een grote bijdrage is aan een gezonder milieu.

Deze vaste planten bloeien al vroeg in het jaar en zijn hierdoor een echte opvrolijker voor alle momenten dat we in onze tuin wandelen, naar onze voordeur lopen…en zo zijn er nog veel meer situaties te bedenken.
Het feit dat deze vaste plant vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin brengt komt omdat de vraag naar andere kleuren, dan de standaard en al zeer bekende Epimedium versicolor ‘Sulphureum’ als geelbloeiende in de tuin in Nederland niet zo gewaardeerd meer werd.
Geel was uit! Vandaar dat kwekers erop insprongen en nieuwe cultivars zijn gaan kweken.
Én met succes!, want in de afgelopen jaren is er een enorme hoeveelheid aan nieuwe bloeikleuren gerealiseerd.
Zoals roze, paars, rood…eigenlijk de enige kleur de er volgens mij nog niet bestaat is een echt blauw bloeiende variant.

Epimedium in landelijke tuin met vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin
bodembedekkende Epimadiums als vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin- florera.nl
Vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin Eindhoven met Epimedium in tuinvazen
Fragiele bloei met vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met beplantingsplan Marjan de Koning tuinontwerper.

Een ander aspect van de nieuwe cultivars is, dat deze vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin een goed gesloten kruidlaag zorgen waardoor onkruid minder kans krijgt en de bloemen verder boven het blad uitkomen dan de oudere soorten.
Schoffelen is dus verleden tijd met deze fragiel bloeiende plant in de tuin.
Dat zal menig huis- en tuinbezitter een aangename tuintip vinden, want de vraag naar tuinonderhoudsvriendelijke tuinen is nog steeds groot.
Ook ik als tuinontwerper en in het bezit van een kleine tuin met veel bloem vind het prettig om van de tuin te genieten en niet alleen maar erin te werken. Daarom ook is een doordacht beplantingsplan 1 van de belangrijkste onderdelen van een tuinplan.
Om een tuin echt succesvol te laten zijn, zodat je alle seizoenen kunt genieten met weinig onderhoud heb je verstand van planten nodig.

Hoe groot worden, hoe snel groeien planten, wat hebben ze aan licht nodig, welke grondsoort vinden ze prettig, wanneer bloeien ze, hoeveel vocht hebben ze nodig…en noem maar op.
Om een mooie compositie in elkaar te zetten, heb ik als tuinontwerper met ruim 20 jaar ervaring toch ook echt nog wel wat tijd nodig.
Want iedere tuin is uniek que ligging, zonnering, bodem, vochtgehalte etc.

Maar we zijn afgedwaald… het lente staat voor de deur en wilt u ook genieten van vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin plant dan eens een paar Epimediums in je tuin, of laat de tuinontwerper of tuinarchitect ze opnemen in het beplantingsplan.
Ze kunnen redelijk droge grond aan, zo ook donkere schaduw. Het zijn niet echt liefhebbers van de warme zomerse zon op hun blad.
Dus geef ze een beschut plekje onder een struik, onder een boom of langs een haag, waar ze je tuin met hun fragiele bloemen en vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin uw humeur iedere dag een opkikker zullen geven.

vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met Epimedium
Epimedium cultivars alle seizoen mooi- voorjaarstuin florera.nl
vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met vroege bloei- florera tuinontwerp beplantingsplan
tuinplant Epimedium met frisse en vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin met onderhoudsvriendelijke tuinplant

Bent u geïnteresseerd naar tuinen van mijn hand, bijvoorbeeld villatuinen of landelijke tuinen snuffel dan eens op deze site: florera.nl. Uiteraard staat er maar een klein deel aan tuinen van mijn hand op het portfolio.
Heeft u wensen ten aanzien van uw tuin, wilt u uw tuin opfrissen, een tuinplan of een beplantingsplan laten maken, contact me dan even via de contactpagina of geef me even een belletje: 06-26364036.

Ik wens u een heerlijke lente toe,

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning.

Tuinontwerper Marjan de Koning werkt in haar beplantingsplannen met vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin
onderhoudsvriendelijke tuin met het gesloten bodembedekker in landelijke tuin Veldhoven
Voorjaarstuin Eindhoven met alle seizoen bloei- florera.nl
vrolijke kleurtjes in de voorjaarstuin- tuinaanleg florera.nl

© florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.