Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Een prachtige eyecather via een voortuin ontwerp van Florera zorgt voor droomtuin Ontwerp en voortuin aanleggen via een doordacht plan van Florera Tuinrenovatie met rijk bloeiende beplanting | Florera.nl Ceanothus bloeiend in de voortuin | Florera.nl Voortuin aanleggen na tuinadvies van Florera Galanthus bloeiend in voortuin na aanleggen via Florera Zomertuin via langbloeiende geranium in voortuin | Florera.nl Een prachtige tuinrenovatie van de voortuin na een doordacht tuinplan via Florera beplantingsplan vlindertuin met Mediterrane tuinplanten na tuinontwerp via Florera

Een voortuin ontwerp die een kleurrijke en warme omarming is

Een voortuin ontwerp die een kleurrijke en warme omarming is als wens voor een nieuwe voortuin.

Een voortuin ontwerp die een kleurrijke en warme omarming is was een wens van opdrachtgever. Deze bloemrijke voortuin in Geldrop vormt iedere dag voor de opdrachtgevers het kleurrijke en sfeervolle welkom.

Een door Florera ontworpen voortuin die verrast, verwarmt, verwondert en verblijdt.
Een voortuin ontwerp die de vertaling is van het gewenste landelijke gevoel, waarin functionaliteit, 4seizoenenbloei, ruimtelijkheid en kleurrijke schoonheid samensmelten.

Een prachtige voortuin met bloemen die zowel ons leven als het dierenleven verrijkt

Al direct als je oprit oprijd trekt de eerste eyecather van deze mooie voortuin in Geldrop de volle aandacht. Tussen de 2 muurtjes en de oprit zijn twee plateau’s ontworpen waar op ieder plateau een grote schaal vol tuinbloemen staat te stralen. Deze schalen kunnen naar eigen wens ieder seizoen worden aangepast. Alleen de schalen zijn al een lust voor het oog waard.
Niet alleen gevuld met bloemen, maar eventueel ook tijdens de warme zomermaanden gevuld met water zijn ze een verrijking voor het dierenleven, dat op die momenten hard op zoek is naar water.

een prachtige voortuin met bloemen ontworpen door Florera

een prachtige voortuin met bloemen ontworpen door Florera

Ruimtelijk effect in het voortuin ontwerp

Een ruimtelijk effect is ontstaan doordat in dit voortuin ontwerp via Florera, de twee halfhoge muurtjes zijn geplaatst. Gezamenlijk met het mooie pad van een mooi strokenparket ontstaat deze ruimtelijkheid. De bestaande goudiep (Ulmus hollandica ‘Wredei’) aan het einde van het pad en de roodbladig Corylus met overhangende takken dragen beide bij aan deze ruimtelijkheid.

Ruimtelijkheid in het tuinontwerp te Geldrop

Ruimtelijkheid in een voortuin ontwerp te Geldrop

Gezelligheid en functionaliteit in een voortuin

Gezelligheid kan op veel manieren worden uitgewerkt, zoals via een zitplekje, een haardje, mooie potten en of een prachtig 4seizoenen beplanting. Maar zo telt de functionaliteit uiteraard ook mee. Het is belangrijk dat je makkelijk het tuinonderhoud van een voortuin kunt verrichten. Dat je ook goed het onderhoud aan je woning kunt blijven doen, zoals ramen wassen. Aan alles is gedacht in dit voortuin ontwerp.

Een gezellig comfortabel zitplekje is door Florera in haar tuinontwerp gesitueerd aan het einde van het pad en zorgt de hoge haag achter het zitje voor privacy.
De grindrand rondom de woning en het kleinere stappad dragen bij aan de functionaliteit. De roodbladige Corylus die al aanwezig was in de tuin, draagt bij aan de dieptewerking maar ook aan de privacy in de woning.

een ruime en functionele voortuin met onderhoudsvriendelijke beplanting

een ruime en functionele voortuin met onderhoudsvriendelijke beplanting

Beplanting voortuin: bloemen die de hele zomer bloeien meegenomen.

Vanuit de woonkamer kan men 4seizoenen genieten van deze voortuin in Geldrop, want er zijn bloemen die de hele zomer bloeien meegenomen. De mooie rust uitstralende materialen in de grijstinten maken van de hele voortuin meer dan een bijzondere ruimte.

De toegepaste bloeikleuren van de tuinplanten zijn gewaagd, maar omarmen en versterken elkaar, waardoor een oogstrelend en warm totaalbeeld ontstaat.
Een smaakvol kleurenpalet aan bloeikleuren, mooie rustgevende materialen en subtiele verlichting vormen gezamenlijk een geheel in deze voortuin die vanuit diverse zichthoeken te bewonderen valt.
Zowel vanuit de oprit, de straat en de woonkamer van het prachtige landhuis is Geldrop.

Beplanting en beplantingsplan voortuin: Enkele tuinplanten die in het voortuin ontwerp voorkomen

Winter/ Voorjaar:

 • Galanthus maximus: bolletjes die in de herfst worden aangeplant en al heel vroeg in het voorjaar ons verblijden met hun witte klokjes.
 • Helleborus orientalis: cultivars die al in Februari met hun rijke bloei in allerlei kleuren verrassen.

Zomer en najaar:

 • Thymus: zomerbloeiende tuinplanten die graag het zonnetje op hun hoofd willen hebben.
 • Geranium Rozanne: lange en rijke bloei tijdens alle zomermaanden.
 • Pennisetum alopecuroides cultivar: een siergras dat niet woekert, een mooie hoogte bereikt, beheersbaar is en dat zeer lang mooie blijft.
 • Nepeta cultivars: vaste plant, die ik ook weer graag meegenomen heb ik dit voortuin ontwerp.
 • Allium soorten zijn een rijke aanvulling tussen de Pennisetum.
 • Paeonia cultivars: zij bloeien het rijkst als er op de zandgronden een handje Bentoniet in het plantvak wordt bijgevoegd.
 • Hydrangea: al aanwezig en circulair gebruikt.

4seizoenen:

 • Vinca minor: een goede gezonde tuinplant, die vrij snel de grond in de voortuin bedekt.
 • Thymus: bloeit tijdens de zomer, maar is wintergroen.
 • Prunus lusitanica: groenblijvend in de winter en geschikt als haagplant.
 • Ceanothus: groenblijvend en als de potten winterhard zijn, zijn ze 4seizoenen prachtig.
Bloeiende Galanthus in Januari na aanleggen via Florera

sneeuwklokken bloeiend in Januari na voortuin aanleggen via Florera

Uiteindelijk is het een beplantingsplan vlindertuin geworden, want zowel bijen als vlinders blijken er rijkelijk gezien te worden.

Mediterrane tuinplanten via beplantingsplan in de potten

Mooie potten op een rij, gevuld met planten in een zomerbloeiende blauwe kleur geven de tuin een Mediterraans gevoel, als tuinadvies. Een tuinplant die hier volledig aan voldoet is Ceanothus thyrsiflorus ‘Repens’. Deze plant kan zeer goed in een pot worden aangeplant.
Het is een wintergroene kruipende sierheester, die niet hoger wordt dan ongeveer 50 cm.
Deze tuinplant bloeit in mei tot ergens in juli met veel kleine blauw paarse bloemen.
Echt een lust voor het oog.
De bloei van de mooie sierheester die het in het Mediterraanse gebied prachtig doet, wordt uitbundiger als jij de plant op een zonnige plek plaatst. De Ceanothus thyrsiflorus ‘Repens’ is goed winterhard in Nederland en wordt in een pot niet zo groot als dat de sierheester in de volle grond zou worden. Mijn tuinklant wilde graag voorlopig haar eigen planten in de potten zo lang behouden. Ik ga hier volledig in mee.

Mediterrane tuinplanten: de Ceanothus in tuinpot

tuinpot met Mediterranse tuinplant Ceanothus

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   

  Neem contact op