Villatuin Eindhoven: tuinontwerp en tuinaanleg met 3d positionering zwembad

Villatuin in Eindhoven

Deze villatuin in Eindhoven met ruim 7000m2 bezat al een Beukeboom met de respectabele leeftijd van 150 jaar. Daarbij meerdere bomen met een leeftijd van 50 jaar en ouder. De wortels van deze bomen waren heilig voor mijn cliënt en soms hebben tuinklanten dan een beetje extra hulp nodig tijdens de realisatie van het tuinplan.

De historie van deze villatuin in Eindhoven is een lang en rijk verhaal, zo ook de prachtige aanwezige natuur, maar de tuinwensen van de nieuwe eigenaar met zijn gezin waren nieuw en modern.
Een zwembad met overdekt loungeterras, toilet en doucheruimte, daarbij een carport en berging was een grote wens in de achtertuin.
Als je thuis komt na een lange dag werken, wil je zelf ook graag van je zwembad genieten.
Een ondiepe achtertuin gezamenlijk met de al behoorlijk oude bomen en bestaande natuur was het de uitdaging om tot een weergaloos concept te komen voor deze villatuin want de wortels van de bomen dienden allemaal gerespecteerd te worden.
In samenspraak met de bouwarchitect werd de tuinmuur, verlegt.
Hierdoor werd de achtertuin vergroot en ontstond de mogelijkheid om het zwembad te draaien, zodat je elk moment van de dag in de zon kon zwemmen.

Naast eerst pragmatisch diverse andere tuindelen van deze villatuin in Eindhoven aangepakt te hebben, heb ik mij even helemaal afgesloten van de buitenwereld om met potlood en gum de juiste positionering van het zwembad voor mijn tuinklant en zijn gezin op papier te zetten.
In alle rust kwam ik tot de juiste oplossing voor mijn cliënt, de eigenaar van deze villatuin Eindhoven.

Buiten de wens van zwembad, had mijn cliënt de wens van privacy, ruimtelijkheid en functionaliteit t.a.v. parkeren op diverse plaatsen.
Oude beplantingen werden opgekuild en verzorgt, een nieuwe volwassen Rhododendron haag, met hoogte en breedte 180cm., werd ingebracht voor de privacy.
En verdere oude delen van de bestaande villatuin Eindhoven ondergingen na vele jaren een totale restauratie onder toezicht van mij persoonlijk.

Ik houd van de natuur! Ze geeft ons een toekomst, is helend…We leven ervan.
Bomen geven ons zuurstof en nog veel meer.
En deze gedachte werd gedeeld met de huidige familie die nu dagelijks geniet van hun nieuwe domein; de villatuin Eindhoven.

Hierbij de compilatie van het zwembad- loungeterras met toilet en doucheruimte- carport met berging behorende bij de villatuin Eindhoven. Met daarbij een aantal foto’s betreffende de voorbereiding van de tuinaanleg en gedeeltes van de tuinaanleg.

Uw eigen villatuin laten ontwerpen door Florera?

‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
Uw naam
Uw telefoon
Uw E-mailadres
Uw Bericht

 
Neem contact op