Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
tuin en snoietips wintermaanden-FLORERA tuinadvies-tuinarchitect. FLORERA tuinarchitectuur-tuinadvies-tuinworkshops, Marjan de Koning-florreaheeze Florera gardenadvice and other outdoor spaces. wintertuin-wintertime in garden Florera tuinplanten-tuinaaleg-tuin Eindhoven-volwassen bomen planten. tuin-tuinadvies-tuin Eindhoven-Mooie bomen plaatsen en hoe te doen. Florera tuinen ea. buitenruimtes-Marjan de Koning Nieuwe tuinaanleg renovatie tuin met FLORERA tuinadvies Marjan de Koning/ FLORERA tuinen ea. buitenruimtes tuinplanten, bloeiend in winter- en voorjaarsmaanden tuin.

Tuintips voor de winter: alle type tuinen.

Prikkelt het met dit mooie weer om toch in de tuin aan de slag te gaan, even naar buiten en genieten. Maar weet u niet wat u precies wat wel kan en niet? Laat ik u dan een handje helpen, want u kunt bijna alles in uw tuin.

Het winterseizoen is de optimale tijd om bij uw tuin, patiotuin, bedrijfstuin, daktuin of het bos bij te stellen. C.q. aanpassingen te verzorgen of een totaal nieuwe tuin aan te leggen.

Tuintips om verder te komen:

1)     Indien het NIET vriest of gesneeuwd heeft:  kan alles naar hartelust verplant worden en ’n nieuwe standplaats krijgen. Bomen moeten wel goed voorbereid zijn. Vraag hiervoor advies bij een tuin deskundige.

extra vitamientjes tijdens TUINAALEG worden toegevoegd bij zojuist aangeplante boom.

TUINAANLEG-volwassen bomen plaatsen met groeiplaatsverbetering producten-ism. Pius Florus en FLORERA tuinadvies-tuinontwerp

Tuin beplantingsplan compositie boerderijtuin Erp.

tuinbeplantingen in compositie, boerderijtuin Uden-Gemert-Veghel. Florera

2)     Voor een totale tuinaanleg: is het nu de geschikte tijd. Zeker zolang de grond open blijft en niet gesneeuwd heeft.

IN DE WINTERMAANDEN KUN JE DE TUIN GOED OMVORMEN TOT HET SUCCESVOLLE PLAATJE DAT JE IN HET NIEUWE SEIZOEN WENST.

WINTERMAANDEN EN TUIN ZIJN EEN SUCCES VOOR VOLGEND TUINJAAR, BIJ DE JUISTE WERKZAAMHEDEN.

3)     Laat bestaande tuinen en of oudere tuinen met rust: De biotoop kan nog even tot rust rust komen, zoals wij dit zelf ook wel eens nodig hebben.

Spectaculair colours in garden at the winter with Helleborus purpurescens- FLORERA gardens and other outdoor spaces

Schitterende kleuren in winter tuin of voorjaar met Helleborus purpurescens-FLORERA tuinadvies

4)     Laat al het blad in de borders liggen als deken voor de planten en dieren:  Zij hebben uw steun nodig…ook al denkt u dat het niets is, toch helpt u mee! Laat het overtollige blad als een dunne deken liggen en laat de borders met rust. Het komt u en uw tuin echt ten goede!

wintertuin-wintertime in garden

Tuinnderhoud en de winter/ voorjaar-mooiie beelden in de tuinFLORERA tuinadvies tuinarchitectuur en tuinaanleg-floreraheeze-Marjan de Koning.

5)     Houdt wel het gazon bladvrij: Dat is belangrijk voor infecties in de grasplanten zodra de weersomstandigheden omslaan. Zodra het gesneeuwd of gevroren heeft zorg er dan voor dat er zo min mogelijk of helemaal niet op het gazon wordt gelopen. Ik weet: het is soms lastig  met kinderen. U maakt uw keuze. 🙂  Het gras zal zeker herstellen, maar soms wat meer tijd en een steuntje in de rug nodig hebben.

Florera gardenadvice and other outdoor spaces.

tuinonderhoud en tuinadvies Florera tuinen ea, buitenruimtes-villatuin Netherlands.

6)     Help mee bij te dragen aan de natuur in uw  tuin en het totale behoud van de natuur op deze wereld: en help mee zorg te dragen, voor de dieren in uw tuin. Zij hebben uw steun soms hard nodig om het laatste eindje te trekken. U kunt oa. vogel- en egelhuisjes en ook nestkasten voor uilen plaatsen…Zelfs in de meest kleine familietuin/ tuin is dit mogelijk. Ook op de grond zoals hier wordt getoond via een klein betonnen tuin element.

Florera tuinen ea. buitenruimtes-Marjan de Koning

Grondgebonden tuinelementen zijn zeker van dienst voor alle dieren in de tuin tijdens winter.

7)     In een oudere tuin is het soms nodig om winter tuinonderhoud te verrichten met heesters die dat nodig hebben: zoals verder in het bloeiseizoen bloeiende heesters, zoals Spiraea – en Cornus types. Als u er niet uitkomt raadpleeg mij dan even. Bel: 0031 (0)626364036 of zend even een mailtje (info@florera.nl). De meeste planten houden er NIET van om onderhanden genomen te worden tijdens wintermaanden. En zeker niet tijdens vorstperiodes. Hier een voorbeeld van Cornus alba cultivar.

tuin en snoietips wintermaanden-FLORERA tuinadvies-tuinarchitect.

tuin en snoietips wintermaanden-FLORERA tuinadvies-tuinarchitect.

7)     Blijf van de tuin, ook de tuinaanleg af, zodra er sneeuw gevallen is. Laat dan de hele tuin met rust. Weet u: dat sneeuw die in de grond terecht komt hier wel
een half jaar blijft zitten??? Ook terwijl de zon met hartelust op uw grond haar best doet.

FLORERA tuinarchitectuur-tuinadvies-tuinworkshops, Marjan de Koning-florreaheeze

tuin en wintermaanden-rust in natuur-welzijn, gezondheid en rust- FLORERA tuinarchitectuur-tuinadvies-tuinworkshops.

8)     Weet u het even niet meer of heeft u steun/ hulp nodig ?

Marjan de Koning/ FLORERA tuinen ea. buitenruimtes

Marjan de Koning/ FLORERA tuinen ea. buitenruimtes

Neem dan contact op met mij via ons contactformulier. Ik help u graag verder en wens u een hele fijne sfeerbeleving in de tuin.

Hierbij wil ik iedereen nog heerlijke dagen, een goed einde 2013 en een bruisende start van 2014 wensen.

Een jaar vol heerlijke momenten van samenzijn met alle mensen van wie je houdt, fantastische vriendschappen, succes in elk zakelijk opzicht, een goede gezondheid en een hoge kwaliteit van welzijn. 

Met hartelijke groet,

Marjan de Koning/ Florera.