Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Florera for your total outdoor space creates a new garden in France. Nederlandse bomen in tuinontwerp en beplantingsplan tuin in Frankrijk-FLORERA tuinen ea. buitenruimtes Petangue baan met zitje aan de kop van de baan sfeeridee, tuinadvies FLORERA tuinen ea. buitenruimtes. zichtlijnen en hoogterverschillen tuin in Frankrijk nog nadrukkelijker aanwezig dan in tuin in Nederland. Tuin in Frankrijk, zwembad en kleurstelling terras tegels. Doordacht tuinplan met méditerrane beplantingen die water en droogte aan kunnen-tuin in Frankrijk. hagenspel beplantingsplan met zitje zal geheel windluw maken met behoud van lange zichtlijnen. tuin in Frankrijk , tuinplan onderhoudsvriendelijke tuin waar uitzicht behouden blijft. tuin in Frankrijk bij woonhuis Nederlandse opdrachtgevers na tuinontwerp. zwembad in tuin- terras met grote natuursteen tegels rondom na tuinontwerp. Een Franse tuin met een glimlach naar Nederland- A French garden with a smile to the Netherlands. gardenplan and plantplan with gardenadvice in Gard- France for Dutch clients-florera.nl

Tuinontwerp – Tuin in Frankrijk voor Nederlandse klanten – foto’s tuinontwerp.

Nederlandse opdrachtgevers met een tweede woonhuis in de regio Nîmes te Zuid Frankrijk vroegen me laatst een tuinontwerp met beplantingsplan te realiseren voor hun huis in aanbouw.

Door onze expertise in beplantingen en de mogelijkheid om ook deze beplantingen hier in Nederland te kopen en via Florera op transport te zetten naar het zuiden, maakten ze de keuze om het via mij te laten verlopen.

Mijn opdrachtgevers zijn nu hun huis aan het bouwen en gaan al meerdere malen per jaar genieten. Uiteraard is het dan van groot belang dat de tuin in Zuid Frankrijk bijzonder vriendelijk in tuinonderhoud is. Om verval op te vangen is er een lange muur geplaatst bij de treden naar beneden. Deze architecturale lijn heb ik gebruikt om een schitterend tuinontwerp te realiseren.

Verder wensen waren:

 1. Privacy op diverse plaatsen waar bebouwing ligt en storend is.
 2. Uitkijk over de wijnvelden en landschap in de directe omgeving op diverse punten.
 3. Klein gazon.
 4. Ruime parkeermogelijkheden.
 5. Moes en kruidentuin.
 6. Gehele jaar rond aantrekkelijke bloeiende tuin.
 7. Mediterrane tuin met dusdanige beplanting: Een “tropische” tuin.
 8. Zitjes op diverse plaatsen, rekening houdend met opbouw tuin in de loop der jaren.
 9. Uitbreidingsmogelijkheden van poolhouse, toegangspoort met video, garage en petanque baantje.
 10. Invulling van het watergat dat verplicht is en vooraan op perceel gesitueerd is.
 11. Hoeveelheid m2 nog mogelijk aan terraswerken met grote tegels.
 12. Onderhoudsvriendelijk
 13. Rekening houdend met tuinaanleg op de Franse manier.

Hier zie je een paar foto’s woonhuis huidige situatie en een foto van mijn eerste tuinontwerp / tuinplan dat zeer goed door mijn opdrachtgevers is ontvangen en waar ik ze blij mee heb kunnen maken. Op het perceel zijn nu al een paar beplantingen aanwezig, waaronder een 2x Quercus ilex (steeneik), 1 meerstam Olea europaea en wat andere beplantingen aanwezig. Deze zullen verwerkt worden in het volgend stadium, namelijk het beplantingsplan.

In maart-april zullen deze bestaande beplantingen dan op hun nieuwe standplaats worden gezet, Ook zullen er dan meerdere beplantingen van het nieuwe beplantingsplan aangeplant worden.

Het beplantingsplan met foto’s zal spoedig op mijn Florera site ook te zien zijn.

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning
Florera

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden..