Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
tuinontwerp Someren landelijke tuin rondom rietgedekte villatuin-florera.nl tuinontwerp Someren-landelijke tuin ontwerpen met hoogteverschillen-familie tuin met 4seizoenen bloei-florera.nl Prachtige weelderige idyllische tuin na basistuin tuinaanleg Someren via florera.nl prachtig terras liggend in het groen en bloem, ;landelijke tuin met hoogteverschillen tuinontwerp Someren-florera.nl bloementuin-bloemrijke villatuin- toekomsttuin- biodiversiteit in tuin-florera.nl familietuin tuinontwerp Someren- trampoline in de tuin- florera tuinarchitect tuinontwerp Someren 4000m2 perceel met hoogteverschillen-tuinontwerp bloemrijke tuin-florera.nl biodiversiteit bijenleven-tuinontwerp Someren- Verbena in bloemenborder tuin Someren-florera.nl

tuinontwerp Someren rondom een rietgedekte villa

Een tuinontwerp Someren rondom rietgedekte villa van Kabaz architecten

Hoe kom je nu van een bouwperceel via een tuinontwerp te Someren? En na dat bouwperceel naar een charmante landschappelijke idylle?

Door de eigenaars van een prachtige gelegen landelijk perceel werd ik benaderd, toen de bouw van hun rietgedekte villa al in volle gang was. Someren! Een gemeente in Noord Brabant, die in een prachtige natuurrijke omgeving ligt ten zuiden van Eindhoven.

Mijn voorstel is altijd om persoonlijk kennis te maken en naar de situatie te komen kijken die er op dat moment is. Het grote perceel is 4000m2 en de rietgedekte villa is ontworpen door het zeer bekende Gooise architectenbureau KABAZ.

Voor mij is het erg prettig om in Someren een tuinontwerp te realiseren, want Someren ligt dichtbij Heeze. Hierdoor kan ik zeer snel actie ondernemen om aan te komen, indien nodig.
Want een tuinontwerp realiseren, betekent niet alleen een droomplaatje aan leveren, maar zeker ook alle tuinadviezen die hierbij horen. Én als men aan het bouwen of verbouwen is, zijn de adviezen hoe je met de grond rondom de bouw omgaat van groot belang en wenselijk.

Tijdens mijn eerste bezoek is de ruimtelijkheid van de villa direct zichtbaar. De nu al charmant ogende villa is in de volle breedte op het perceel geplaatst met voldoende ruimte rondom om een droomtuin te creëren.

 

tuinontwerp Someren bloemrijke villatuin

tuinontwerp Someren voor bloemrijke villatuin

 

Het tuinontwerp en de bodem van het perceel in de gemeente Someren

Someren ligt van oorsprong in een rijk veen- en heidegebied waar diverse wateren doorheen lopen, waaronder de Kleine Aa. Zoals gewoonlijk bij alle wateren heeft ook de Kleine Aa veel ondergrondse vertakkingen en bovengrondse sloten. Mede door de hoogteverschillen in het perceel en afzettingen van deze ondergrondse watertjes is de bodem van het perceel rijk aan leem, waardoor op diverse plaatsen, tijdens natte periodes in het jaar, een hoge waterstand kan ontstaan.
Ook kwam ik door diverse onderzoeken erachter dat de grondwaterstand sterk kan fluctueren.
Dat houdt voor mij als tuinontwerper in dat ik zeer zorgvuldig om dien te gaan met de keuze van beplantingen.
Door te werken met de bestaande hoogteverschillen in dit perceel kan ik via het tuinontwerp voor deze tuin te Someren een mooie landelijke idylle ontwerpen. De hoogteverschillen in de tuin zorgen ervoor dat er diverse soorten aan beplantingen nodig zijn.

landelijke villatuin met bloemrijke borders ter bevordering van de biodiversiteit

landelijke villatuin met bloemrijke borders ter bevordering van de biodiversiteit

Het beplantingsplan in het tuinontwerp Someren

Een standaard beplantingsplan maken schud ik uit mijn mouw na 25 jaar tuinen te ontworpen en aangelegd te hebben. Maar iedere tuin is toch weer anders en iedere tuinbezitter wenst een eigen creatie aan bloeikleuren en tuinplanten. De tuinen liggen in Nederland, maar ook in Zuid-Frankrijk en zelfs een paar in Spanje. In alle jaren leerde ik, dat je echt wel een behoorlijke brok aan bodemkunde nodig hebt om de juiste tuinplanten te kunnen adviseren. En daarbij zijn de wensen van de opdrachtgever uiteraard het allerbelangrijkste.  

Daarom ook is iedere tuin uniek en bestaat er geen standaard oplossing.
Een strakke tuin kan donzig worden gemaakt via beplantingen, een landelijke tuin kan strak worden gemaakt. Maar de type beplanting werkt of werkt niet! Het eerste jaar is alles mooi, maar dan komt het! Nu zijn alle stoffen die opgenomen waren op de kwekerij of in de pot zaten, opgebruikt.
Het 2de jaar en het 3de jaar na aanleg tuin, laat een tuin zien wat de werkelijke status van de grond is.

Hoe komt dat tuinontwerp in Someren nu tot stand?

Allereerst zijn er mijn ingevingen. Via muziek of beelden die op mijn netvlies komen. Foto’s die mij via de opdrachtgevers worden aangereikt via een eigen gemaakt of Pinterest moodboard. Foto’s van collega tuinarchitecten of Florera tuinen.
Alle tuinontwerpen begin ik met potlood en gum te schetsen. Zodra ik een volledige schets op papier heb werk ik deze uit in de tuinpresentatie.
Daarna ga ik met mijn opdrachtgevers rond de tafel om mijn ideeën te bespreken.
Ik stoel mijn tuinontwerp op de belijning en stijl van de villa, met daarbij de prachtige landelijke omgeving. De wensen van de eigenaars staan uiteraard altijd centraal.
In ieder tuinontwerp, zo ook het tuinontwerp Someren zijn de lange lijnen beeldbepalend en de beplanting zorgen voor de sfeer.
Doorkijkjes, dieptewerking, windkeringen, zon en schaduwwerkingen, wellness via zwembad en poolhouse met terrassen, het mogelijkheid van spelen door de kinderen… alles speelt mee.

 

familietuin tuinontwerp Someren

tuinontwerp Someren na de basis aanleg van de landelijke familietuin met hoogteverschillen

Zodra het tuinontwerp voor akkoord is, ga ik verder met de onderliggende structuren, zoals het beplantings- en verlichtingsplan, de adviezen voor verhardingen, kleuren en beregening. Zo ook voor de afwatering. Én tijdens dit tuinontwerp in Someren was dat van belang vanwege de aanwezige  hoogteverschillen.

Gesprekken en adviezen tijdens en na het tuinontwerp

Om een echte droomtuin te realiseren komt echt wel iets bij kijken. Dat maakt niet uit of ik nu een tuinontwerp in Someren maak of ergens anders. Namelijk, tijdens de realisatie van het tuinontwerp praten we samen ook over hoe de tuinaanleg van de tuin te realiseren.
Tijdens een bouwtraject kun je heel goed rekening houden met de grond.
Ook kunnen er diverse onderdelen van het ontwerp meegenomen worden tijdens de bouw of verbouwing. Het onderdeel materialen advies in het tuinontwerp speelt hierbij een grote rol. Zo ook het verlichtingsplan en telkens weer zijn de wensen van de klant het allerbelangrijkste.
Zo wilden mijn klanten veel mogelijkheden voor hun half volwassen en jonge kinderen. Een echte familietuin moest het worden. Naast terrassen en comfort, diende er een kartbaan, een trampoline, een speelhuis, een voetbal mogelijkheid, een chill hoek en noem maar op, komen.
Het is allemaal vertegenwoordigd in het tuinontwerp.

In Someren had mijn tuinontwerp en grote impact. Omdat het allesomvattend en toekomstgericht was. Uiteraard kun je dan als opdrachtgever bouwen aan dat idyllische plaatje wat je voor ogen hebt en ik help er graag aan mee. Soms dient dat in een jarenplan te worden gegoten. Dat is helemaal niet erg. Ik help graag mee in de puzzel om budget en tuinaanleg landelijke tuin, villatuin of stadtuin te realiseren.
Zo ook hebben we samen een fantastische samenwerking ontwikkeld na oplevering in Someren van het tuinontwerp. De bloeiende natuurrijke borders die ik als linten in de lange lijnen heb gelegd komen in de komende jaren. Zo ook alle wellness.

Weet u wat een idylle betekent met betrekking tot de tuin?

In de komende jaren zal deze charmante landschappelijke idylle worden gerealiseerd. Weet u wat een idylle betekent?
Een idylle staat voor een kort gedicht of een schildering; veelal een beschrijving van landschappen, landelijke natuurlijke taferelen in een vredige en harmonische stijl.
Deze landelijke tuin te Someren gaat dat zeker worden in de komende jaren.
Mijn tuinontwerp met alle adviezen voor deze tuin te Someren was daar de basis voor. 

We zijn samen nog steeds in ontwikkeling. De tuin is aangelegd via adviezen van Florera, door een hovenier te Someren in de basis en de komende jaren zal deze prachtige landelijke tuin met hoogteverschillen worden uitgebouwd tot deze landschappelijke charmante idylle.
Vol nieuwe natuur, wellness en ander comfort.

Geniet van de foto’s die einde tuinseizoen zijn gemaakt.
Ik hoop dat ik hierbij ook een bijdrage heb geleverd aan hoe een tuinontwerp tot stand komt.
Niet alleen een tuinontwerp Someren, maar uiteraard overal in ons mooie kikkerlandje.

beplantingen rondom terras na tuinontwerp

Prachtige beplantingen rondom terras in natuurrijke tuin Someren na tuinontwerp en advies Florera

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   

  Neem contact op