Slide 1
schetplan tuin in potlood uitvoering, detailschetsplan

Tuinontwerp, schetsontwerp met potlood van nieuwe tuin

Op dit moment ben ik voor een klant bezig een tuinontwerp te maken voor een tuin die aan renovatie toe is.

In eerste instantie maak ik dan als eerste een vlekkenplan, waarin ik voor mijzelf aangeef waar de beste hoeken zijn voor bepaalde doeleinden…
Daarna ga ik door met een praatplan voor de klant, of te wel een schets tuinontwerp..

In dit schets tuinplan geef ik vorm aan de ruimte. Dat houdt in dat de besproken wensen en ideeën in een concrete plattegrond uitgewerkt worden. Daarbij gaat het om een evenwichtige compositie van vormen in de goede maten en verhoudingen, die logisch, helder en eenvoudig is. Verlichtingspunten en beplantingen zijn al wel aangegeven, maar nog niet verder uitgewerkt. Dit is het volgende stadium.
Het geheel aan lijnen, beplantingen, verlichtingen en materialen worden in de definitieve tuinontwerp/ tuintekening aangegeven en in een bijbehorende legenda vastgelegd.

Ik, Marjan de Koning werk ambachtelijk. Al mijn tuintekeningen worden met de hand tot stand en de definitieve tekening op kleur gebracht. Tekeningen worden gescand, zodat ze digitaal zijn en op verzoek naar andere partijen kunnen worden doorgezonden.

Ook kan er een 3D portret worden gemaakt van gedeelte tuin, of gehele tuin.

Vandaag heb ik voor mijn klant een gedeelte van de tuin uitgewerkt in een schets met potlood…dus zwart-wit tekening. Geen 3D, maar geeft wel mer duidelijkheid hoe een gedeelte van de tuin eruit gaat zien…Hier staan 2 transparante heesters in een tuinvaas, welke omgeven is door een Buxus rand…Vanuit het terras gezien kan men er tussendoor lopen via een verhard pad naar een verder gelegen tuin gedeelte.