Slide 1
Slide 2
DETAIL TUIN SCHETS MET POTLOOD IN ZWART WIT door Marjan de Koning. LICHT OP TUINPAD NA TUINVAZEN MET TRANSPARANTE HEESTERS

Tuinontwerp-schets met potlood van detail tuin- tuinvazen met transparante heesters

Voor en nieuwe klant ben ik bezig een tuinontwerp te realiseren voor een tuin die aan renovatie toe is..
In eerste instantie maak ik bijna altijd een vlekkenplan. Hierin geef ik voor mijzelf aan waar de beste plaatsen zijn, voor bepaalde doeleinden in de nieuwe tuin. Wat is de zonnering, hoe is de gewenste privacy en welke grote beplantingen of andere tuin elementen mogen blijven neme ik hierin mee…
Daarna ga ik door met een praatplan voor de klant, of te wel een schets tuinontwerp..

In dit schets tuinplan geef ik vorm aan de ruimte. Dat houdt in dat de besproken wensen en ideeën in een concrete plattegrond uitgewerkt worden. Daarbij gaat het om een evenwichtige compositie van vormen in de goede maten en verhoudingen, die logisch, helder en eenvoudig is. Verlichtingspunten en beplantingen zijn al wel aangegeven, maar nog niet verder uitgewerkt. Dit is het volgende stadium.
Het geheel aan lijnen, beplantingen, verlichtingen en materialen worden in de definitieve tuinontwerp/ tuintekening aangegeven en in een bijbehorende legenda vastgelegd.

Ik, Marjan de Koning werk ambachtelijk. Al mijn tuintekeningen, voor de tuin maar ook voor alle andere buitenruimtes worden met de hand tot stand en de definitieve tekening op kleur gebracht. Tekeningen worden gescand, zodat ze digitaal zijn en op verzoek naar andere partijen kunnen worden doorgezonden.

Ook kan er een 3D portret worden gemaakt van gedeelte tuin, of gehele tuin.

Vandaag heb ik voor mijn klant een gedeelte van de tuin uitgewerkt in een schets met potlood…dus zwart-wit tekening. Geen 3D tekening op kleur met computer gemaakt, een pure schets tekening met potlood. Het geeft wel meer duidelijkheid hoe een klein gedeelte van de tuin eruit gaat zien…Hier staan 2 transparante heesters in een strakke tuinvaas op kleur, welke omgeven zijn door een groenblijvende strakke plantrand.Vanuit het terras gezien kan men er tussendoor lopen via een verhard pad naar een verder gelegen tuin gedeelte.

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning
Florera

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.