Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
tuin jaar rond mooi-tuin Noord Brabant struikheide-tuin- tuin gezondheid -welzijn-florera tuinen. heidetuin tuinadvies florera tuinarchitectuur-floreraheeze tuin welzijn en gezondheid-siertuin-tuin Noord Brabant Calluna cultivars voor tuin-tuinontwerp heidetuin-tuinadvies zure grond. uin heidetTuin- FLORERA tuin Heeze. Florera tuinaanleg na doordacht tuinontwerp. Heidetuin Noord Brabant -FLORERA tuinen. Tuinontwerp Noord Brabant- Tuin- Heidetuin Noord Brabant.

Tuinontwerp: heidetuin gehele jaar rond mooi en gezondheid bevorderend

Heidetuin laten ontwerpen? Laat u inspireren door Florera!

Een heidetuin goed gearrangeerd is mooi tijdens alle jaargetijden. Dat zijn we een beetje vergeten. Daarbij komt, dat diverse Heideplanten op een bepaalde manier gebruikt in de keuken gezond zijn! Zo draagt de tuin bij aan gezondheid en welzijn.  Wilt u meer weten? Lees dan verder. Wilt u per direct een goed tuinadvies, bijvoorbeeld voor het ontwerp of aanleggen van een heidetuin? Neem dan contact op via het contactformulier onderin de pagina!

tuin jaar rond mooi-tuin Noord Brabant

tuin jaar rond mooi-tuin Noord Brabant-Tuin Frankrijk-tuinadvies-FLORERA.

Heideplanten

 • Heideplanten  zijn er in veel hoogtes, bladkleuren en bloeikleuren. Het gehele jaar rond kan een heidetuin mooi en spannend zijn. Mits er een doordachte compositie is gemaakt met diverse bladkleuren, hoogtes en bloeitijden. Er is een groot scala aan winterharde heidesoorten in bloeikleuren van wit naar paars-paarsrood-purperrood-rood naar roze. Bladkleuren zijn er tevens in allerlei tinten. Van donkergroen, naar frisgroen en van zacht grijsgroen naar allerlei tinten geel.
 • Geneeskrachtige plant: Daarbij is het heide type Calluna vulgaris (wilde struikheide) een geneeskrachtige plant. De plant wordt al eeuwenlang het meeste ingezet bij blaasontstekingen, nierstenen en ter algehele reiniging van de inwendige mens.

  struikheide-tuin- tuin gezondheid -welzijn-florera tuinen.

  struikheide tuin-tuin gezondheid -welzijn-florera tuinen.

 • Heide en koken uit eigen tuin: Heide kan men op allerlei manier gebruiken in eigen keuken.  Bijvoorbeeld als thee. (drijft vocht af en is pijnstillend), als borrelhapje versiering: Honing wordt in de geneeskunde van oudsher gebruikt om relatief eenvoudig een geneeskrachtige siroop te maken door een kruid op siroop gemaakt van honing te zetten. Al ver in de geschiedenis wisten mensen dat struikheide goed werkt bij nier-blaas, en prostaatproblemen.
 • tuin welzijn en gezondheid-siertuin-tuin Noord Brabant

  Calluna vulgaris in tuin-eten uit eigen tuin-kookworkshop FLORERA tuinen ea, buitenruimtes

  Groeiplaatsen Heidetuin

  Heide groeit over het algemeen op schrale en zure gronden. Behalve Erica tetralix heeft ze een vrij droge bodem nodig. Deze laatste staat namelijk graag met de voetjes in het nat of drassig. Het feit dat de grond schraal is, wil niet zeggen dat de grond niet rijk aan voedingsstoffen is. In de natuur groeit heide (of andere bepaalde beplantingen), op de plaats waar de meest optimale groeiplaatsen zijn. Bij heide zijn dat weliswaar zeer voedselarme en zure gronden. Op een grond waar kunstmatig een bepaald type tuin wordt aangelegd is dit in de meeste gevallen niet het geval en dient de grond aangepast te worden. De grond waar heide optimaal groeit is: rijk aan organisch materiaal, het bodemwater wordt goed vastgehouden en de bodem heeft een hoge zuurtegraad. (gebruik goede turf als de tuin te kalkrijk is).

Tuinontwerp tuin Noord Brabant-tuin in Frankrijk met heideplanten-FLORERA-Marjan de Koning

Tuinontwerp tuin Noord Brabant-tuin in Frankrijk met heideplanten-FLORERA-Marjan de Koning

Heidetuin laten ontwerpen?

Heeft u behoefte aan een goed tuinadvies of direct gezonde tuinplanten-heideplanten kopen? Neem direct contact op via onderstaand contactformulier!

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina