Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14

Tuinontwerp en realisatie van een arabische sfeertuin

In 2019 heb ik voor opdrachtgevers in Lieshout een tuinontwerp voor een Arabische sfeertuin gemaakt. Het betrof wederom een wat oudere tuin die gerenoveerd diende te worden. Deze klanten kwamen bij mij met een paar vragen ten aanzien van hun problemen met de huidige tuin. Na een goed gesprek en rondje tuin, tijdens mijn eerste bezoek, besloot deze klant om toch de hele tuin aan te pakken. Dat kwam mede doordat ik hen op een aantal andere problemen in hun huidige tuin had gewezen.

Om een echt mooi passende tuin te realiseren dien ik me te verdiepen in het persoonlijke leven van de opdrachtgever.
Iedere situatie is anders, maar ook iedereen heeft zijn eigen levenswensen en – behoeften.
Samen met jou dient de tuin goed doorgenomen te worden en alle wensen in kaart te worden gebracht.
Een oogstrelende tuin waar jij gelukkig in bent, kan alleen tot stand komen indien ik mij tot in detail voorbereid hebt.
Want naast jouw wensen zijn ook andere factoren belangrijk. Zoals een overstek aan de woning, de windligging, de zonnering, de type bodem van jouw tuin, maar ook de omgeving speelt een grote rol.

Mijn eerste bezoek aan nieuwe klanten is kosteloos mits de afstand circa 35-40 km is vanaf Heeze of Zaltbommel, want sinds kort heb ik ook een dependance in die mooie stad aan de Waal.

Tuin met water, vuur, aarde en lucht

Aan de tuinarchitectuur van een Arabische sfeertuin hangen belangrijke aspecten. De tuin dient opgebouwd te zijn met de 4 elementen: water, vuur, aarde en lucht. Deze elementen dienen ook gespiegeld te worden met elkaar. Om de tuin in perfecte harmonie te krijgen is er veel onderzoek nodig. Een speciale studie ging dan ook vooraf aan deze tuin.

Water

In dat deel van de wereld waar deze type tuinen liggen is water een heel belangrijk element. In de huidige tuin was al een vijver aanwezig, maar mijn opdrachtgevers wilden meer water en geen echte vijver meer.

Daarom ontwierp ik 2 exclusieve waterelementen. In de zijtuin staan 3 grote ondiepe waterbakken dichtbij elkaar, die samen met de hoek van de woning 4 elementen zijn. De bakken zijn ook dusdanig geplaatst dat ze elkaar spiegelen.
Daarnaast is er in de achtertuin een zeer smal waterelement met waterval gekomen.
Beide waterelementen zijn gemaakt van cortenstaal, dit verkleurd door een natuurlijk proces in maximaal een half jaar in een oranje/bruine roestkleur.

Aarde
De tuin bevat daarnaast een prachtig stukje nieuwe natuur. Naast nieuwe beplanting zijn er ook zijn bestaande planten behouden gebleven. De bloeikleuren van de beplanting zijn afgestemd op de kleuren die belangrijk zijn in Arabische tuinen. Zo is er gebruik gemaakt van oranje–bruin, rood, helder geel, naast de geijkte blauwe en lavendel kleurige bloeikleuren.In de tuin zijn meerdere terrassen te vinden. Een van deze terrassen is niet gemaakt met tegels maar met stapplaten van grind. Een paadje in de tuin is gemaakt van hergebruikte materialen. Door de mooie afwerking ziet het er fantastisch uit.

Vuur
De bestaande grote vuurschaal heeft ook weer een mooi plekje in de tuin gekregen. Naast de vuurschaal staan een aantal leuke krukjes zodat je ‘s avonds heerlijk kan genieten van het vuur.

Kleuren behorend tot de Arabische tuinen:
In het hele deel van de wereld waar Arabische tuinen voorkomen speelt kleurgebruik een grote rol. Met name rood en oranje zijn hoofdtinten, naast heldere blauw, groen en geel tinten.
Al vanaf het eerste moment bij deze opdrachtgevers stond het vast dat er een bijzondere stijltuin diende te komen. Ook in het interieur van hen kwamen de kleuren rood en oranje herhaaldelijk terug en stonden ze telkens weer dicht bij elkaar.

Naast de vier belangrijkste  elementen in de tuin verwerkt te hebben, zijn er ook nog diverse bestaande materialen en dingen hergebruikt. Zoals de 4 grote oranje tuinvazen, die een mooi plekje hebben gekregen, gespiegeld aan elkaar en oude verharding die is hergebruikt via flagstone paadjes tussen plantvakken. Als laatste zullen er nog sfeervolle tuinverlichtingen worden aangebracht, een kruidentuin in verhoogde bakken en een houten zitbank. Uiteraard zullen hier kleurrijke kussens op komen te liggen.

Wil je ook een sfeervolle tuin van Florera?

Alle tuin wensen van de opdrachtgever zijn vervuld door het tuinontwerp en de realisatie van de tuin. Ben je geïnspireerd door deze tuin en wil je ook jouw droomtuin realiseren? Neem dan vrijblijvend contact op met mij via onderstaand formulier.

Met een natuurrijke groet,

Marjan de Koning.

‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
Naam
Telefoon
E-mailadres
Bericht
Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

 
Neem contact op