Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21
Slide 22
Slide 23
Slide 24
Slide 25
Slide 26
Slide 27
Slide 28
Slide 29
Slide 30
Slide 31
Slide 32
Slide 33
Slide 34
Slide 35
Slide 36
Slide 37
Slide 38
Slide 39
Slide 40
Slide 41
Slide 42
Slide 43
Onderhoudsvriendelijke tuin in Zuid Frankrijk- florera.nl Grote struiken van Cercis voor een tuinontwerp op kwekerij uitgezocht-tuin in Nederland, Tuin in Frankrijk-tuinadvies Florera.nl Oude knoestige eiken hangen over tuinpaden in tuin Grimaud, ze kernmerken het landschap-tuinontwerp florera.nl Schitterende Pinus mugo struiken, voor een tuin in nederland maar ook een tuin in Frankrijk-www.florera.nl wintergroen blijvend. Voor een tuin in Frankrijk, maar ook voor een tuin in Nederland-florera beplantingsplan. Wintergroene bomen op de kwekerij voor een tuinontwerp tuin in Frankrijk, ook geschikt voor een tuin in Nederland-florera.nl Kromme Quercus ilex bomen komen veel voor in ruige landschap net rondom Grimaud-florera tuinontwerp. Tuinontwerp met beplantingen op ruige hellingen in Zuid Frankrijk-florera.nl -marjan de koning Erica arborea-boomheide in tuin Zuid Frankrijk-Var Grimaud-florera tuinen ea. buitenruimtes Tuin in de Var -Zuid Frankrijk met Erica arborea op ruige hellingen-tuinontwerp en beplantingsplan florera.nl Waar planten hun voedsel vandaan halen is soms een raadsel-tuin in Zuid Frankrijk-floreraheeze. ruige helling met onderhoudsvriendelijk beplanting-tuin in Zuid Frankrijk via florera.nl Struiken met winterbloei voor landschappelijke tuin of ruige berghellingen in Frankrijk-tuinontwerp Marjan de Koning-florera.nl Pinus met al zijn soorten is mijn lievelings gewas, niet alleen deze mooie Pinus pinea, maar ook alle andere. De stijle hellingen en plateaus worden aangeplant met beplantingen die er thuis horen-florera.nl -tuin in Frankrijk. tuinontwerp tuin in Frankrijk met petangque baan, zwembad, diverse terrassen en zitjes. Iris is een wonderschone plant in combinatie met lavendel en salvia soorten-florera.nl voor een tuin in Frankrijk. Beplanting wordt aangepast naar tuin in Frankrijk, ronde bolen van Pittosporum met Teucrium en hoge salvia zullen aanwezig zijn-florera.nl Jeu des Boules baantje met zitje in de schaduw onder een meerstam olijf boom en rond hagenspel van salvia en Pittosporum tobira Nanum. Citrus sinensis als kleine boom is goed aan te planten in een tuin in Zuid Frankrijk Op Nederlandse kwekerij Pin Parasol-Pinus pinea uitgezocht voor een tuin-www.florera.nl Nerium oleander hagen kunnen strak gesnoeid worden in het voorjaar, vlak voor uitlopen, Hier in contrast met rijke ruige natuur. Bloemen van de Acacia dealbata in de vaas op overdekt terras. tuin in Frankrijk. Wintergroende zuilbomen voor een tuin in Nederland of een tuin in Frankrijk-tuinontwerp florera.nl De mimosa boom voelt zich goed thuis in ruige stukken natuur, dus ook in een vergeten hoekje achteraf in een grote tuin.

Net terug van ’n moment Zuid Frankrijk, waar ik voor NL. opdrachtgever ’n tuin ga realiseren

Op dit moment heb ik meerdere tuinontwerp en tuinaanleg opdrachten in Nederland, maar ook twee tuin opdrachten van Nederlandse klanten met een huis in Zuid Frankrijk. Daarvan ligt in 1 in de Gard, regio Nîmes en telt 2.400m2. De andere opdracht ligt in Grimaud, dat is een hele andere hoek. Dit is een perceel van 1 hectare. Grimaud ligt in het departement de VAR.

De grondslag in beide gebieden is anders. Er groeien dan ook andere planten. Niet alle bodems in Zuid Frankrijk zijn basisch. In diverse gebieden zijn er ook gronden die licht zuur zijn. Een alkalische grondslag komt echter in het zuiden van Frankrijk veel voor.

Ik moest dus even op en neer naar Frankrijk want vaak is het erg belangrijk dat je gezien hebt wat je gaat ontwerpen en met beplantingen invult. Soms kun je ook vanuit goede foto’s werken, maar meestal is het belangrijk om het perceel, het woonhuis en omliggende omgeving ook echt gezien hebben.

Vanuit Nice naar Grimaud (vlakbij St. Tropez) staat in het voorjaar de Mimosa in bloei. De Latijnse naam is: Acacia dealbata. Deze boom heeft trossen van schitterende gele fragiele bloemetjes in bolvorm. Het blad is beveerd en de bladeren liggen plat naast en langs elkaar. De boom komt voor langs de autowegen, maar voelt zich ook helemaal thuis in ruig landschap en gewoon in steile bermen.

Onderhoudsvriendelijke tuin in Zuid Frankrijk- florera.nl

Mimosa bloemen en blad-Acacia dealbata boom Zuid Frankrijk-florera.nl

Inmiddels is mijn tuinplan (tuinontwerp en beplantingsplan) voor opdrachtgevers met een huis in de Gard (Nîmes omgeving) gereed en ligt mijn plan voor Grimaud op de tekentafel. Ook kwekerij bezoek om bomen ea. planten uit te zoeken hoort bij de werkzaamheden. Alles wat ik daar weer leer kan ik ook weer meenemen in mijn werk in de tuin- en landschapsarchitectuur. Zie hier ook een paar mooie foto’s van schitterende bomen voor een tuin in Frankrijk, maar ook zeker te gebruiken voor een tuin in Nederland.

Dankzij mijn opdrachtgevers logeerde ik in een magnifiek Chambre d ‘Hotes: Les Aurochs. Net buiten Grimaud. Ik heb er als een prinses geslapen. Ook ik kan dit adres bijzonder aanbevelen.

Hier ziet u een paar mooie foto’s van de omgeving in Grimaud en planten waar ik graag mee werk.