Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
inspiratiebron voor mij, marjan de koning. siergrassen in tuin na tuinontwerp Andrea Cochran Oude olijven en siergrassen in een tuin- landschapsontwerp van Andrea Cochran, Martha Schwartz. Organische belijningen met kleurenspel in urban ontwerp. Martha Schwartz een inspiratiebron voor Nederlandse tuinen ea buitenruimtes.

Tuin en landschap als inspiratie voor tuinontwerper met eigen karakter

Soms vragen nieuwe tuin en landschap klanten mij, waar ik inspiratie op doe voor een nieuw tuinontwerp. Dat is een goeie! Eigenlijk is mijn hele leven één grote inspiratiebron.
Zodra ik ’s ochtend wakker word, piepen er al nieuwe ideeën voor tuin en landschap of andere buitenruimte bij me binnen. Niet alleen beelden voor een nieuwe tuin of landschap, maar natuurlijk ook de wensen van een bestaande tuinklant om een nieuwe droomtuin te tekenen.
Om dit te realiseren dien ik echt de juiste inspiratie en rust te hebben. Ook voor bestaande tuinen bij te werken.
Daarom kan ik eigenlijk nooit bij het aannemen van een nieuwe tuinproject of klanten van een tuin die bij me terug komen, de klant aangeven hoe lang het ongeveer gaat duren voordat een nieuw concept gerealiseerd is.
Een droomtuin, in volledige harmonie en balans, is voor mij een schilderij realiseren. Hiervoor heb je de juiste sfeer, rust, ruimte en inspiratie nodig.

Hoe doe ik inspiratie op?

Om inspiratie te krijgen voor tuin en landschap creatie, bereid ik mij voor.
In een dag tijd ga ik door mijn atelier heen en ruim ik deze creatieve ruimte volledig op, waardoor er een gevoel van leegte ontstaat.
Ik heb veel inspiratiebronnen, zoals een mooi muziekstuk, een schilderij, een heerlijke wandeling aan zee, een klein musje of een vlinder… en nog veel meer.
In mijn atelier heb ik een grote bibliotheek met boeken van over de hele wereld. Boeken over de tuin en landschap, tuinarchitectuur en haar inrichting, tuinplanten ea. planten, architectuur, kunst, welness, planten, materialen en noem maar op. Altijd slingeren er ook vele tijdschriften rondom mij.

Zowel nationale als internationale tuin – woon- welness en interieurarchitectuur tijdschriften. Magazines die mij beelden tonen en op weg helpen. Tuin- en landschapsarchitecten die ik geweldig vind en hierdoor een inspiratiebron zijn, zijn er voldoende. Om er een paar te noemen: Martha Schwartz

Martha Schwartz.

tuin-landschap en urban architecte Martha Swartz-florera.nl

Onze eigen Nederlandse grootheden Piet Oudolf en Adriaan Geuze van West 8. Maar zeker ook Andrea Cochran (http://acochran.com.).

inspiratiebron voor mij, marjan de koning.

Tuin en landschapsarchitecte Andrea Cochran.

Wat werk van deze 2 ladies vind u bij dit artikel. Soms volg ik ook een lecture. Zoals bijv.:Andrea Cochran, 2012 UBC Continuing Studies Garden Design Lecture. Voor geïnteresseerden hierbij de link: https://www.youtube.com/watch?v=gCA2_jMxsVQ.
Zelf ben ik op dit moment met een aantal tuinaanleg projecten bezig. En het leuke is: alle tuinen van mijn hand zijn anders. Uniek dus! Allemaal andere lijnen, structuren en sferen. Dat werd laatst weer door een nieuwe tuinklant verwoord.

Mijn huidige tuinprojecten lopen bij cliënten voor een tuin te Nederland, een tuin in Frankrijk (tuin Zuid Frankrijk) en in Spanje.

Tot gauw en ik wens u ook veel inspiratie en kijkgenot op de sites van mijn collega’s.

Met een natuurlijke groet,
Marjan de Koning

©florera.nl

Oude olijven en siergrassen in een tuin- landschapsontwerp van Andrea Cochran,

tuin- landschapsontwerp van Andrea Cochran,