Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
tuin, veldbloemen en weide, paardebloemen kennen we allemaal-Florera tuinarchitectuur Heeze. Schoonheid in de natuur met uitgebloeide bloemen in een weide-Florera tuinarchitectuur. De natuur tooit zich met constante schoonheid na doordacht tuinplan. met hart en ziel passievol werken aan tuinen ea. buitenruimtes-florera.nl FLORERA tuinen ea. buitenruimtes werkt met hart en ziel aan uw tuin in Nederland of tuin in Zuid Frankrijk.

Super mooi na de bloei, lastig maar ook gezond!! Én nectarplanten voor bijen

Super mooi na de bloei, lastig maar ook gezond!! Paardenbloemen zijn aantrekkelijke nectarplanten voor een groot aantal soorten BIJEN, de honing van paardenbloemen heeft een specifieke smaak. De voorjaarsdracht periode eindigt wanneer de paardenbloemen zijn uitgebloeid. De plant zit vol met vitaminen A, B en C en vele delen zijn eetbaar!

Op mijn terugreis van een tuinklant naar mijn privéwoning en zaak (FLORERA tuinen ea. buitenruimtes) te Heeze kwam ik gisteren een weide vol uitgebloeide bloemen tegen. En wat zijn ze dan mooi!

tuin, veldbloemen en weide, paardebloemen kennen we allemaal-Florera tuinarchitectuur Heeze.

Vrolijk neemt de wind ze mee naar een nieuw thuis, de pluizen, de paardenbloem is een drachtplant voor de bij, florera.nl


Niet alleen een heel veld gele bloemen maakt mij vrolijk, maar als ik die pluisjes zie met de nootjes eraan…dan voel ik me weer als een klein kind, toen ik al die pluisjes vaak vrolijk de lucht in blies.

Als natuurliefhebber en met passie voor veel klanten een tuinontwerp en beplantingsplan realiserend moest ik natuurlijk wel even stoppen en een foto ervan maken.

De paardebloem is lastig in een tuin om kwijt te raken, vanwege de lange penwortel die na beschadigung zich weer vrij snel kan herstellen. Maar wie wist er dat de jonge blaadjes van de paardenbloem heerlijk als sla kunnen worden gegeten? Men noemt dat molsla.

De planten zijn belangrijk voor onderstaande bijen volkeren:
wimperflankzandbij, weidebij, paardenbloembij, zwartbronzenzandbij, roodgatje, grijze zandbij, wespbijen, bonte wespbij, roodharige wespbij, honingbij, tweekleurige slakkenhuisbij, grote bloedbij, schoffelbloedbij, de gewone dwergbloedbij en voor het roodgatje. (p.s. ooit zo’n leuke naam voor een dier gehoord?)

Bent u nieuwsgierig geworden? Er is al heel wat op het internet over de eetbare delen van de paardenbloem te vinden. Ik wens u veel plezier.

Hartelijke groet.
Marjan de Koning.

FLORERA tuinen ea. buitenruimtes werkt met hart en ziel aan uw tuin in Nederland of tuin in Zuid Frankrijk.

Met passie en aandacht realiseer ik een doordacht tuinplan op maat-Florera Marjan de Koning.