Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Moderne strakke achtertuin met spiegelvijver en bloei van allium bollen in siergrassen. rijke natuur jaarrond in strakke tuin nieuwe bomen aanplanten in tuin strakke tuin en terras voor lounge, eten en zonnen bij vijver met koi. Moderne villatuin met rijke bloei van allium in siergrassen rand naast spiegelvijver tuinsfeer stoere strakke tuin en terras bij vijver met koi vissen exclusief beplantingsplan in tuinplan op maatgemaakt voor villa tuin Parrotia dakboom met schitterend takkenspel geeft schaduw in strakke tuin Eindhoven. Strakke moderne voortuin Eindhoven met voorjaarsbloei van Prunus. weergaloos spel tuinplanten bij terras en vijver met koi in strakke tuin Eindhoven. tuinplan door FLORERA tuinen ea. buitenruimtes voor tuinrenovatie tuin Eindhoven. tuinsfeer met grillige natuurlijke dakboom in de tuin met Parrotia persica- Marjan de Koning tuinplan Marjan de Koning ontwerpt tuinen met bijzondere tuinplanten die het jaar rond weergaloos zijn. Hedendaagse tuin met stoer karakter regio Eindhoven. weergaloos blad voor tuinsfeer bia uinplan florera.nl dierenleven in moderne tuin met vijver in Eindhoven.

stoere strakke tuin met koi vijver en div. terrassen.

Slimme tuinoplossingen en exclusieve tuinplanten met als doel: een stoere strakke tuin met koi vijver, die het gehele jaar rond weergaloos is.

In een natuurrijk deel van Eindhoven is een modern huis gesitueerd met rondom een strakke tuin. Het is heerlijk wonen in deze groene omgeving met een rijk historisch verleden. Binnen enkele minuten sta je in eikenbossen of op de heide, dat een beschermd natuur gebied is.

Na een bijzonder geslaagde exclusieve interieur make-over was nu de tuin aan de beurt.

Extra schaduw in de keuken vanuit de tuin en terras: de bewoners waren tevreden over het bestaande strakke lijnenspel dat in de tuin aanwezig was door middel van de verhardingen en de lange spiegelvijver. Maar de  wilden extra schaduw in de keuken want er was vaak teveel zon en warmte binnen. Zij wilden graag een droomtuin die het jaar rond aantrekkelijk is, met op  diverse plaatsen schaduw, een kleurrijk pallet aan natuur, gemak in tuinonderhoud en koi vijver.

De strakke tuin met koi vijver was in de laatste jaren al een paar maal aangepakt, maar niemand had tot dan, het gewenste resultaat weten te realiseren.

Na een rondje tuin merkte ik dat er veel meer aan de hand was dan alleen te weinig schaduw. Zo zat er in de bestaande tuin geen dieptewerking. Was de  tuinsfeer erg plat en zonder enig spanningsveld. De voortuin was somber, eentonig en een groep vaste planten woekerde er lustig op los, wat het tuinonderhoud niet ten goede kwam. Ook de combinatie van vaste planten in de achtertuin had veel te veel onderhoud nodig. Ook had ik mijn vraagtekens bij de bodemgesteldheid.

Een strakke stoere tuin, een natuurrijke droomtuin: Na het bestaande tuinontwerp aan te passen met exclusieve slimme tuinoplossingen en een bodemanalyse, ben ik samen met hovenier, kwekerij ea. toeleveranciers aan de tuinrenovatie begonnen.

Zo realiseerde ik een stoere strakke tuin met koi vijver en diverse terrassen, die in harmonie en balans is. Rust en schaduw geeft en makkelijk in tuinonderhoud is.

Van binnen naar buiten via spiegelvijver met koi: doordat de spiegelvijver direct achter de woonkamer ligt, kunnen de bewoners jaarrond optimaal genieten van hun tuin. Hun oog wordt geleid door het rechte lijnenspel van de vaste planten die de tuin en terras bij vijver accentueren.

Schaduw in de keuken: de grootste tuinwens was meer schaduw in de keuken. Om dieptewerking in de tuinte bewerkstelligen, zijn er de  afgelopen winter 3 grote dakbomen geplaatst. Zij zijn met een kraan over het dak getild, waar de bomen alle drie precies op rij werden aangeplant. Na het uitlopen van de bomen in het voorjaar reiken de takken van deze bomen tot ver over het terras en zullen spoedig ook de keuken verrijken met hun schaduw.

Jaarrond een weergaloze tuin met rijke natuur: 

Van vroeg voorjaar to laat in de herfst verrast de tuin haar bewoners met bloei in een divers kleurenspectrum. Zelfs diep in de herfst is de tuin nog oogstrelend.

Met een natuurrijke groet,

Marjan de Koning