Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
villatuin tuinarchitect Marjan de Koning villatuin met olijf in vak met natuurstenen keien. jaarrond genieten in weergaloze stoere familie tuin rond villa Haaren. villatuin rondom moderne rietgekapte villa Haaren florera tuinarchitect villatuin Haaren met krachtige tuinarchitectuur en weelderig bloemspel weelderig bloemspel bij groot terras in villatuin villatuin Haaren aan de rand van landschap stoere familietuin bij moderne villa moderne hedendaagse villatuin van interieur naar de stoere familietuin

Strakke stoere familietuin bij moderne split level villa Haaren

Midden in de landelijke omgeving van Haaren, rijst tussen al ‘t groen van kwekerijen en Brabantse historie een magnifiek stoere split level villa uit. Ontworpen door de bekende architect Bob Manders.
Na een goede voorbereiding wensen van alle delen van de familie,ontwierp ik een stoere villa tuin om deze villa nog mooier uit te laten komen en waarin de familie elke dag kon genieten en relaxen.
Om een goed beplantingsplan te realiseren na de plattegrond tuinontwerp en beter inzicht te krijgen in de opbouw van de grondlagen, ging ik op onderzoek uit op het internet.

maquette split level villa Haaren
stoere familietuin rond split level villa
grondlagen gemeente Haaren voor stoere familietuin

De stoere familietuin als buffer

De tuin dient als buffer tussen woonhuis en landschap. Het behoudt van vergezichten is gewaarborgd in het tuinontwerp, door het gebruik van lange zichtlijnen en doorkijkjes precies op de juiste plaats.
Een zorgvuldig gekozen krachtig lijnenspel, zorgt ervoor dat het menselijk oog geleidt word naar de exacte plaatsen waar we dat willen zien en beleven wat we nu juist wensen.
De ene keer zal dat iets bijzonders zijn in de tuin, een ander moment dat bijzondere landschap dat vanuit de achtertuin ook altijd zichtbaar blijft.

Een tuin die goed ontworpen en uitgewerkt is, werkt magisch, relaxend, helend en oogstrelend.

groen ;landschap rond Haaren en Helvoirt
landschap gemeente Haaren-florera.nl
Tuinontwerp stoere familietuin met lange lijnen en doorkijkjes landschap
na tuinontwerp florera.nl tuinaanleg familietuin bij villa

Harmonie, doordacht gearrangeerd en volledig uitgebalanceerde plantvakken

De stoere familietuin sluit naadloos aan bij de moderne uitstraling van de villa. Dit komt tot uiting in de architecturale belijning van de tuin die het huis volledig volgt en hierdoor volkomen in harmonie is.
Naast de oogstrelende beplanting die het jaarrond boeiend is, ligt er een groots terras, een  stoer stappad met aan het einde nog een kleiner loungeterras, de vlakken met grote pebbles doordacht gearrangeerd en volledig uitgebalanceerd, zijn de harde materialen.
Zij staan in contrast met de grote universele plantvakken waar natuur aanwezig is, die aansluit met het landschap.

Velden dansende siergrassen, bloemvelden en sierheesters in lange lijnopstelling begeleiden het krachtige lijnenspel.

siergras plantvakken groots en stoer in familietuin bij villa
villatuin rondom moderne rietgekapte villa Haaren

Contrastrijk en spannend

De tuin kenmerkt zich ook door de contrasten van de harde materialen in de stoere familietuin en de zachtheid van de beplanting. Zowel beplanting in de tuin en de natuur van het omliggende landschap.
Grote velden van siergrassen zonder en met rijk bloemspel met daarbij de grote natuursteen keien rond de olijf, de klassieke tuinvaas met Agastache met het beton van de keerwand oprit en de natuurstenen keien rand met de bijzondere muur die van interieur naar exterieur loopt in contrast het zachte grijze blad van de sierpeer die in de nabijheid staat.

stoere familietuin bij moderne villa
Blauw bloeiende tuinplant in klassieke vaas villatuin
stoere familietuin bij villa Haaren

Ontwikkelen, spelen en genieten op het waanzinnig grote gazon in de familietuin:

De familie bestaat uit een gezin met jonge kinderen, die heerlijk kunnen spelen, zich ontwikkelen en genieten op het waanzinnig grote gazon en de speelhoek rechts in de achtertuin. Naast een groot speeltoestel is er ook ’n trampoline en alle ruimte voor een zwembad. De lengte van het grote gazon is goed om een balletje te trappen, te tennissen of een partij badminton te spelen.

Direct achter het woonhuis, tussen terras en het speelparadijs van de kinderen ligt een grote border met rijk bloemspel die in de zomermaanden een lust voor het oog is. Ten tijde van de fotoshoot was het al diep in de herfst en nog steeds was er bloem in de border aanwezig. De border is geheel samengesteld op bloemkleur en hoogte. De combinatie bestaat uit een compositie van sterke vaste planten die garant staat voor bijna een jaar rond genieten.

Samen komen in de familietuin:

Kernwoorden van deze stoere familietuin zijn dan ook: samen komen, hereniging, genieten, relaxen, spelen, gemak met comfort en exclusiviteit.

villatuin met olijf in vak met natuurstenen keien.
weelderig bloemspel bij groot terras in villatuin
jaarrond genieten in weergaloze stoere familie tuin rond villa Haaren.

De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Dré Wouters, met nadien een presentatie in Magazine The Art of Living. Het volledige artikel valt te lezen op mijn pagina publicaties.

Uw eigen droom familietuin laten aanleggen?

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Uw naam
  Uw telefoon
  Uw E-mailadres
  Uw Bericht
   

  Met een natuurrijke groet,
  Marjan de Koning

  ©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.

  Neem contact op