Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Sfeervol dakterras gerealiseerd door Florera tuinen ea. buitenruimtes daktuin met sfeervolle leefomgeving in het groen, FLORERA tuinen ea. buitenruimtes nieuw gerealiseerd tuin- dakterras project met lichtgewicht en uv bestendige verlichtingsarmaturen en tuinvazen. Daktuin met lichtgewicht tuinvazen, producten direct door FLORERA verzorgd. Wintergroene wanden daktuin geven directe beschutting en privacy tuinplanten met bloei laat in het jaar, tot zelfs in de winter in witte tuinvazen. Tuinaanleg met tuinvazen met wintergroene beplanting op dakterras Zit elementen met licht in tuin op hoogte in de avonduren. Lavendel kleurige bloei wintergroene kleine planten tuin-dakterras-bedrijfstuin, florera.nl Lichtgewicht tuinvazen tuin-dakterras-bedrijfstuin-moderne strakke tuin-patiotuin VERLICHTING TUIN-DAKTERRAS, MODERNE KUBUS VERLICTINGSELEMENTEN- FLORERA tuinarchitectuur. 3D visualisatie daktuin-sfeervolle tuin met siergrassen, groenblijvende planten en kleurrijke verlichting Tuin op hoogte met kleurrijke kubus verlichtingen en witte tuinvazen-floreraheeze 3D visualisatie tuin-dakterras met straatje-tuinontwerp en inrichtingsbureau Florera. dakterras ontwerp 3D visualisatie met kubus verlichtingen en kant &klare groenblijvende hagen.

Sprookjesachtige tuin op dakterras, creëerde ik via ’n straatje

Ik creëerde een straatje met een sprookjesachtige tuinsfeer, waar ook de kleinkinderen elke avond verbaasd van waren.

Tijdens de eerste afspraak met deze tuinklanten ter kennismaking en bezichtiging, bleek al gauw dat het ging om een terras waar de laatste jaren niets aan gedaan was. De wensen van de opdrachtgever was een mooie sfeervolle vernieuwde leefomgeving tussen het groen, met een ruimte voor een flinke eettafel, een apart loungeterras, veel licht (aangezien het terras op het noorden lag), meer privacy en beslotenheid en ten slotte: een kleine ruimte waar de kleinkinderen zich konden vermaken.

Bij een dakterras vormgeven komen uiteraard andere factoren aanbod, dan bij een tuin in de volle grond op de begane grond.

Aangezien ik door de jaren heen al een paar maal andere klanten had geholpen aan een nieuw dakterras en of daktuin, gunde de opdrachtgever mij de tuinontwerp opdracht en we besloten een ontwerp te realiseren met een 3D visualisatie.

Belangrijk punten voor een tuin op hoogte om rekening mee te houden zijn:

— Het dragend vermogen van een dak.

— Het plaatselijke klimaat.

— De lichtinval.

— De ligging van het terras ten opzichte van de wind en zon/ beschutting.

— Regenwater afvoer.

— Met betrekking tot verlichting, beregening et cetera. Kan men makkelijk van binnen naar buiten bekabeling elektra realiseren.

De samenwerkingen

Na de totstandkoming van de berekening draagvermogen door bouwtechnisch advies bureau Ad Wouters te Mierlo volgde het ontwerp en de 3D visualisatie. Daarna in samenwerking met mijn opdrachtgever, het traject van productbepaling. Namelijk de verhardingen, halfverhardingen, planten, tuinvazen, tuinbakken, verlichtingsarmaturen en verdere verlichtingselementen, tuinmeubilair met parasol. Mijn opdrachtgevers gingen voor grote lichtgewicht tegels met een hardhouten vlonder. Mooie witte tuinvazen, groenblijvende wanden en kleurrijke verlichtingselementen.

Het volledige aanleg traject is door Florera verzorgd. inclusief levering vazen, beplantingen, verhardingen en verlichtingen. Gerenommeerd hoveniersbedrijf Niels der Kinderen te Best heeft voor Florera en opdrachtgever de legwerken tegels, de vlonder & hardhouten bakken, plaatsing kant & klare groenblijvende hagen en andere beplantingen, tevens de elektra verzorgd.

Met een fijne samenwerking ontstond deze nieuwe sfeervolle sprookjesachtige tuin op het dakterras. Inmiddels genieten mijn opdrachtgevers dagelijks van hun nieuwe daktuin. Zie hier een impressie, zodat ook u een beetje mee kunt genieten.

Heeft u zelf een terras of dakterras dat aankleding, cq. renovatie nodig heeft. Neem dan contact met mij op, via  mail ons Of bel me: 0031 (0)626364036  en ik help u graag verder met een doordacht idee/ advies, een ontwerp en/of aanleg.

Florera is een onafhankelijk tuin / buitenruimte bureau en werkt al jaren samen met een groot netwerk andere professionele bedrijven, die mij en mijn opdrachtgevers helpen onze sfeervolle ideeën en wensen te realiseren. Ik, Marjan de Koning bied u alle diensten en producten los aan, zodat u zelf het traject kunt bepalen.

Met vriendelijke groet.

Marjan de Koning.