Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
landelijke meerstam boom met siergrassen landelijke tuinstijl in tuin Veldhoven tuinplanten voor vlinders en bijen in landelijke familietuin sfeervolle tuinplanten in warme bloeikleuren langbloeiende tuinplanten in tuin Veldhoven sfeervolle tuin Veldhoven in landelijke tuinstijl

Sfeervolle tuin in landelijke tuinstijl met kleur en veel natuur.

Voor een gezin met 2 jongedames en een hond waar het interieur kleurrijk en al enorm gezellig was, realiseerde ik een sfeervolle tuin in landelijke stijl die in volledige harmonie met het interieur was.

Aan de rand van Veldhoven is een gezellige laan gesitueerd met mooie witte landhuizen. Voldoende parkeergelegenheid, een mooie brede ruimte om van voortuin naar de achteren te komen en voldoende ruimte in de achtertuin om er iets echt gezelligs van te maken. Veldhoven heeft altijd het landschappelijke karakter behouden, ook al blijft deze gemeente gestaag doorgroeien.

sfeervolle tuin in landelijke tuinstijl
Aankleding landhuis voortuin Veldhoven
inrichting zijtuin sfeervolle tuin Veldhoven

Het gezin vertoefde erg graag buiten, dus het woonhuis kreeg een overdekt terras zodat vroeg in het voorjaar tot laat najaar van het buitenleven kon genieten. Het overdekte terras werd aangekleed met heaters en sfeervolle landelijke tuinverlichting, meet daarbij een heerlijke loungezit.
Een potkacheltje zorgde bij gure momenten voor heerlijke warmte op de andere terrassen.
Omdat er een extra behoefte was aan het opbergen van tuingereedschappen ea. elementen zoals potten en de potkachel ontwierp ik een tuinberging met schuifdeuren. Deze is door een timmerman gerealiseerd en werd direct bij de tuinpoort in de zijtuin geplaatst.

tuinontwerp-tuinadvies- tuininrichting florera.nl
tuinberging in het groen voor tuingereedschappen en tuinmeubilair
warmte op tuinterras met potkacheltje

HARMONIE VAN INTERIEUR NAAR EXTERIEUR IN DE SFEERVOLLE TUIN IN LANDELIJKE TUINSFEER :
Het was een bewuste keuze voor beplanting die qua uitstraling wat losser en natuurlijker is. Zo ook de meerstam boom met daaronder de siergrassen.
Uiteraard was de keuze doordacht, want het gezin was druk en de tuin diende vriendelijk in onderhoud te zijn.
De geelgroen, witte en oranje rode kleurstelling kwam in het interieur al voor, zodat we kozen om deze kleuren in de tuin terug te brengen. Zo staat er in de voortuin een oranje bloeiende Hamamelis en in de achtertuin is o.a. een groep van Helenium ‘Moerheim Beauty’.

landelijke familetuin met warme sfeer
sfeervolle tuinplanten in warme bloeikleuren

Andere bijzondere tuinplanten waar ik voor koos waren o.a.:
Calamagrostis cae. ‘Karl Foerster’ (omdat ze zo geweldig recht overeind blijven staan tijdens de wintermaanden), een haag van Cornus mas voor en na de tuinberging omdat deze transparant is en in de wintermaanden geel bloeit, Fargesia dracocephala en ’n Quercus turneri ‘Pseudoturneri’ om privacy te realiseren, Euonymus alatus ‘Compactus’ voor de knalrode herfstkleur, Anemone leveillei ‘Rivularis’ ,Kniphofia ‘Alcazar’, blauwe Agapanthus  en Buxus in de tuinpotten.

tuinplanten voor vlinders en bijen in landelijke familietuin
landelijke tuinstijl in tuin Veldhoven
siergrassen in landelijke tuin Veldhoven.

Om de tuin groter te doen laten lijken is er net na het overdekte terras een meerstam Catalpa geplant in de groep siergrassen. Deze combinatie zorgt ook voor de landelijke tuinsfeer.

Na het realiseren van het tuinontwerp van deze sfeervolle tuin in landelijke tuinstijl, volgde onder begeleiding van mijzelf de tuinaanleg, waarbij het tuinplan door de hovenier secuur werd gevolgd en de inrichting met kwaliteit werd uitgevoerd. Na de volledige realisatie werd de tuin verder aangekleed door mijn tuinklanten, met sfeervolle kleurrijke elementen zoals windlichten, tuinkussens en potten.

Zo ontstond die sfeervolle tuin in landelijke tuinstijl waar men dag in dag uit geniet.

zuilboom halfwintergroen voor privacy tuin
Van tv kamer naar de tuin
herfstkleur in familietuin Veldhoven
Vanuit interieur genieten van de tuin
Cornus Mas als haag in de tuin
sfeervolle tuin Veldhoven in landelijke tuinstijl

Kan ik u ook helpen om zo’n sfeervolle tuin in landelijke tuinstijl, of tuinstijl te krijgen? Wilt u een advies over de mogelijkheden van uw bestaande tuin of misschien denkt u aan een geheel nieuwe tuin?

Marjan de Koning denkt graag met u mee.

U kunt me het beste even een belletje of mailtje geven, dan zal ik daar snel op reageren: Mail mij of bel: 0031 (0)626364036.

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.