Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
corten staal wand in tuin-tuinsfeer ambiance florera.nl Strakke moderne exclusieve tuin villa door tuinontwerper Marjan de Koning tuin in de avond met rust en ambiance-florera.nl licht op tuinmuur met water in rustige strakke tuin-florera.nl mainterrace private garden in Holland with light colours-florera.nl

Sfeervolle rustige tuin in Nederland bij villa in het zuiden

Enkele jaren geleden werd ik benaderd door een echtpaar in Zuid Nederland, die op dat moment invulling gaven aan hun droomwens door een schitterend architecturaal woonhuis te bouwen waar uiteraard een passende droomtuin bij hoorde te komen.

Mijn cliënten gaven de voorkeur aan een complete uitvoering van het tuinontwerp direct tijdens en na de bouw van hun droomhuis.Hun grote wens was een tuin die nauwgezet aansluit bij de architectuur van hun villa: een sfeervolle rustige tuin waar al hun verder wensen in terug kwamen.

Het huis is ontworpen volgens de architectuur van de bekende bouwarchitect Baudoin. De villa kent langgerekte vertrekken en is aan de achterzijde volledig voorzien van een glazen wand.

In de sfeervolle rustige tuin diende een ruim eetterras te komen waar een grote tafel kon worden geplaatst. Niet alleen een groot eetterras, maar ook een bijzonder ruim loungeterras en een robuuste pergola waren wensen.
Ook de aanwezigheid van bloem en een kruidentuin wilden ze graag ingepast hebben.
Als materialen stond corten staal en natuursteen hoog op hun lijstje.

Daarbij wilden mijn klanten een tuin waar hun jonge kinderen altijd naar hartenlust konden spelen,  en de mogelijkheid om een paar keer per jaar een grote hoeveelheid vrienden en zakelijke gasten van hen; met de bekende Nederlandse gastvrijheid en hartelijkheid, te kunnen ontvangen.

Water was een must.. zo ook ruimte en rust!

Bloem is zeker belangrijk, niet alleen voor de sfeerbeleving van de tuin, maar ook erg belangrijk voor de biodiversiteit. Bij en andere insecten bestuiven de bloemen. Bijen zijn heel belangrijk voor onze voedselvoorziening. Dus in de sfeervolle rustige tuin die de grote wens van mijn cliënten was, moesten ook zeker een aantal bloembedden komen.

In een setting met bloem in een tuin is het wel altijd van groot belang om goed in de gaten te houden wat de wensen van de klant zijn ten aanzien van het tuinonderhoud.
Want een tuin waar veel bloem is zit kan al snel ook veel meer tuinonderhoud vragen. Daarom is een doordacht beplantingsplan één van de grootste onderdelen van een tuinontwerp plan.

Alle elementen zijn in mijn tuinplan aanwezig, in dezelfde architectuur van het huis. Zie hier enkele beelden (zie ook portfolio) van de prachtige spiegelvijver en het geslaagde resultaat!

Mijn klanten zijn zeer tevreden en hebben zojuist en feest achter de rug met meer dan 100 vrienden en klanten.

Heeft u vragen of wenst u ook een droomtuin? Neem dan contact met mij op op deze manier of vul het onderstaande formulier in. Dan neem ik snel contact met u op.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   

  Met een natuurrijke groet,
  Marjan de Koning.

  PS.: Maak een afspraak: dan luister ik aandachtig naar uw wensen, bekijken we samen de huidige situatie en toon ik wat meer van mijn werk en de manier waarop ik werk. Maak een afspraak voor uw tuin of andere buitenruimte: mail mij of bel: 0031 (0)626364036 .