Een villatuin

Gelukkig zijn met je droomhuis én de tuin rondom, daar gaat het bij alle eigenaren om. Villatuinen doen direct denken aan relaxed wonen met een hoog privacy gehalte in een huis met een sterk persoonlijk karakter, als middelpunt in een oase van rust als eigen groene buitenruimte.

Het woord ‘villa’ geeft het woningtype aan uit het Romeinse rijk, maar wordt ook vertaald in ‘landhuis’. Veel projectontwikkelaars zochten de afgelopen eeuw naar mooie kavels bouwgrond om daar een villa op te bouwen. Een villatuin noemen we heden ten dage niet alleen de tuin bij een landhuis, maar ook bij een losstaand herenhuis of een modern strak losstaand huis.

Een strakke moderne tuin met de gewenste welness, grote gazons, lang bloeiende heesters direct rondom de villa en een jaarrond spektakel van bloei bij binnenkomst domein, parkeren en ruimte bij de entrée villa.
Zodat bewoners en gasten elke minuut weergaloos kunnen genieten van hun villa met villatuin rondom.

Villatuinen worden via maatwerk aangepast bij het type villa, zodat de tuin naadloos aansluit bij het droomhuis van de eigenaars.
Om een villatuin te realiseren wordt een tuinplan samengesteld dat met alle zorg wordt uitgewerkt.

Alle wensen van de eigenaars worden exclusief vertaald naar een groene oase van rust die volledig passend is bij hun eigen leven, het droomhuis en de omgeving. Zodat de groene buitenruimte na realisatie tuinplan volledig in harmonie en balans is.

Bij een moderne woonhuis hoort een andere villatuin, dan bij een landhuis. Zo ook bij een herenhuis. Bij elke tuinklant hoort een ander concept.
Hieronder worden enkele getoond en uitgelicht.

Park- en villatuin rondom droomvilla
Droomhuis in park met villatuin

Moderne villatuinen

Bij een modern strak woonhuis, zal de tuin direct rondom het woonhuis naadloos aansluiten bij de architectuur van de woning.
Naar gelang de wensen van de eigenaars, zal de gehele villatuin dusdanig uitgewerkt worden met alle tuinelementen inbegrepen.

Villatuin met strakke vijver

Parktuin

Het is heerlijk wandelen in een park, laat staan in je eigen park. Onthaasten en volledige rust vinden is een heerlijkheid en exclusiviteit als men dat in eigen tuin kan bereiken.
Grote gazons en plantvakken die de vorm van de gazons omsluiten zijn dan gewenst.

Ook het ritme van herhaling grote groepen identieke beplanting is van groots belang en zorgt voor ons menselijk brein dat we rust vinden.

Weergaloze parktuin bij villa met diverse terrassen en veel natuur-bloem en kruidentuin

Welness tuin

Iedereen wil graag genieten in eigen tuin. Zo heeft iedere eigenaar eigen wensen.
Vaak wordt er gevraagd naar en zwembad, een jacuzzi of spa en een sauna.
In deze tuin kan het allemaal, én als extraatje ligt het verborgen en met groen, bloem en gazon omgeven.

Villatuin met grote terrassen, zwembad, jacuzzi en sauna

Natuurrijke tuin met water

Zwemmen in een zwembad of zwemvijver…het kan allemaal tegenwoordig. Ik help u graag met een goed tuinplan of tuinadvies, want een zwemvijver kan alle vormen hebben die u zelf wenst.

Organische vijver in parktuin

Niet alleen een zwembad of zwemvijver zijn een heerlijkheid. Ook een overdekt terras bij een grote vijver exclusief in vorm en grootte passend bij de villa is een waar genieten, elke dag weer.

Villatuin met wandelpaden rondom grote vijver en overdekt terras

Licht in de villatuin

Mooie verlichting in een grote tuin doet veel en is belangrijk. Er is verlichting voor veiligheid, routing en sfeer in een tuin. Vaak is er de vraag: gaan we de oprit uitlichten of gaan we voor die mooie oude boom.

Via een doordacht verlichtingsplan van Florera krijgt u op de juiste plaats de exclusieve armaturen met de gewenste lichtbundels

Verlichting in villatuin armatuur van handgemaakte glasobjecten
Verlichting in villatuin, boom uitgelicht met exclusief lichtarmatuur
‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
Uw naam
Uw telefoon
Uw E-mailadres

 

Met een natuurrijke groet,

Marjan de Koning
Tuinontwerp Florera Heeze.

Neem contact op