Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
bomen rooien na tuinadvies bij villatuin renovatie villatuin na tuinadvies en plan van aanpak boomrooijbedrijf Kuijpers tuin Eindhoven villatuin renovatie naar stadstuin villatuin Eindhoven tuinrenovatie-tuinarchitect Heeze Pius Floris boomverzorger en historische majestueuze Beuk Eindhoven met tuinaanleg via Marjan de Koning tuinarchitect renovatie stadstuin met Rhododendron planten tijdens bouw villa renovatie villatuin na tuinadvies en plan van aanpak

Renovatie villatuin na tuinadvies en plan van aanpak

Deze week ben ik gestart met een renovatie villatuin, na een tuinadvies met plan van aanpak en beplantingsplan.  Het is een private domein van circa 7.000m2. met een lange rijke historie. De schitterende villa ligt in het centrum van het perceel.

Op het perceel staan een aantal monumentale bomen, waaronder een 150 jaar oude rood bladige Beuk. Deze schitterende boom is vorig jaar al door Pius Floris boomverzorging uitgesnoeid en verzorgd. De boom staat vlakbij de hoofdentree van het domaine en hiermee de grote blikvanger.

Dat zal in de toekomst nog verder versterkt worden door de nieuwe beplantingen die ik in mijn tuinadvies en beplantingsplan heb geadviseerd en in dit tuingedeelte zullen worden aangeplant.

renovatie villatuin na tuinadvies en plan van aanpak

Monumentale beuk in villatuin waar na een tuinadvies en plan van aanpak de tuin wordt gerenoveerd.

De renovatie van de villa is nog steeds in volle gang en de tuin wordt er direct bij aangepakt. Het is elke dag weer een enorme bijenkorf van alle professionele bedrijven die er aanwezig zijn. Elke dag weer ben ik onder de indruk van al het werk dat er verricht is. Van aannemer, tot timmerman, schilder, loodgieter, bomenrooi bedrijf en hovenier. Iedereen draagt zijn steentje bij.

Een heel mooi bijkomen in deze aanpak is, dat nu dubbele kosten in de tuinaanleg  zo veel mogelijk bespaard blijven, doordat bijv. de aannemer de bouwconstructieve elementen in de tuin direct meeneemt tijdens de afbouw van de villa. Ook t.a.v. de tuinverlichting kan nu direct geschakeld worden door de aanwezige installateur in het grondplan. Het is als tuinontwerper erg prettig om samen te mogen werken met een dergelijk geweldig team dat al aanwezig is. Hierdoor zal er niet alleen bespaard worden op de kosten, maar ook helpt iedereen mee aan het realiseren van een sublieme droomtuin, rondom de exclusieve villa. 

bomen rooien na tuinadvies bij villatuin

oude tuinplanten opruimen in renovatie villatuin na tuinadvies.

De villa ligt in de stad Eindhoven. De wens van mijn cliënten is dan ook om een moderne strakke stadstuin te realiseren met mooie klassieke elementen, zodat de rijke historie van de villa en tuin volledig bewaard blijven. De bosranden die aan de buitenzijden van het perceel liggen, zijn in balans met elkaar en vormen een warme landelijke lijst rondom het strakke moderne tuindeel direct rondom de villa. Een ware verrassing. 

De totale uitstraling wordt modern, rustig en exclusief. De sfeer bijzonder puur, warm en welkom.

Mijn tuinplan is volledig afgestemd op alle wensen van mijn cliënten. Privacy is uiteraard van groot belang, en hiervoor zullen op diverse plaatsen tussen de bestaande bomen nieuwe groenblijvende bossages worden ingebracht. Hierbij is bodembeheer van groots belang.

Als allereerste werkzaamheden na het tuinadvies en plan van aanpak, worden de bomen en beplantingen gerooid die oud en slecht zijn. Daarna volgen er stapsgewijs en per tuindeel alle tuinaanleg elementen die nodig zijn.

 

Ik houd u graag op de hoogte van deze mooie nieuwe villatuin via de tuinfoto’s die tussen alle drukte door gemaakt worden.