Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
strakke tuin met diepte en spectaculaire kleurstelling. langwerpige strakke vijver voor witte tuinmuren in strakke moderne tuin. Exclusieve bomen als dakboom in moderne strakke natuurrijek tuin. strakke exclusieve grijze tuinvazen voor natuurrijke tuin Sluipwesp op bloesem van Prunus in voortuin na renovatie tuin door Marjan de Koning tuinontwerper. kleur in natuurrijke tuin met eenvoudige plantvakken en grillige dakbomen. tuinplanten met weergaloze tuinsfeer in moderne tuin. tuinplanten in bloei in strakke moderne tuin met vijver dier en natuurrjke beplanting in moderne tuin met vijver. Wiite voorjaarsbloei in bedekker die de grond van de hele tuinvazen bedekt. 3D foto van de achtertuin zoals deze zal worden na renovatie tuin. dakbomen met siergrassen langs strakke koi vijver bij villa voor witte tuinmuur. Exclusieve bomen voor natuurrijke tuin door tuinarchitect Marjan de Koning.

renovatie tuin naar stoere strakke tuin met slimme oplossingen.

“Extra schaduw in de keuken vanuit de tuin, want we hebben er teveel zon en warmte”, een tuinwens die zorgde voor een renovatie tuin na doordacht plan van aanpak.

Bovenstaande tuinwens was één van de grote wensen van mijn cliënten, toen ik dit echtpaar voor de eerste keer onmoette. Want zoals altijd; maak ik graag eerst een afspraak om naar de bestaande tuin situatie te kijken, te luisteren naar alle tuinwensen en verder kennis te maken.

Een droomtuin die het hele jaar rond, gezelligheid biedt. Op diverse plaatsen schaduw geeft en één jaar rond aantrekkelijk is; waren de grootste wensen van mijn nieuwe tuinklanten. Een strakke stoere natuurrijke droomtuin met veel kleur en gemakkeijk tuinonderhoud moest het worden. Deze tuin was in de laatste jaren al een paar maal aangepakt, maar niemand had het gewenstte resultaat weten te reaiseren.

Na een rondje tuin merkte ik dat er veel meer aan de hand was dan alleen te weinig schaduw. Zo zat er in de bestaande tuin geen dieptewerking. De tuinsfeer was erg plat en zonder enig spanningsveld. De voortuin was somber, eentonig en een groep vaste planten woekerde er lustig op los. Wat het tuinonderhoud niet ten goede kwam. Ook de planten combinatie in de achtertuin had veel te veel onderhoud nodig.

Na op een simpele manier het bestaande tuinontwerp aante passen, met een aantal slimme oplossingen, ben ik samen met toeleveranciers aan de renovatie tuin begonnen.

strakke tuin met diepte en spectaculaire kleurstelling.

Droomtuin met natuur en koi.

Er volgde een bemonstering van de bodem, waaruit bleek dat de bodem behoorlijk arm was en een behoorlijke behoefte aan voeding nodig had. Nu is het niet zo, dat de uitslag van zo’n bodemmonster en het inbrengen van de stoffen die dan aangegeven worden, per direct ervoor zorgen dat alles koek en ei is. Door goed monitoren tijdens seizoenen en er telkens aan te blijven werken zal langzaam de grond van de tuin in balans en harmonie komen. Hierdoor kunnen planten de voeding ook echt gebruiken en zal der biotoop rond komen.

Om schaduw op een natuurlijke manier te bewerkstelligen, ging ik voor mijn klanten bomen met een extra grote maat uitzoeken op een gespecialiseerde boomkwekerij. Dit is geen sinecure, want het is best lastig om meerdere volwassen bomen die op afstand van elkaar staan bij elkaar uit te zoeken. Gelukkig herb ik er meerdere jaren ervaring in opgedaan en lukte het mij vrij snel een 5-tal mooie gezonde bomen van label te voorzien. Daarna heb ik de bomen bij mijn klanten gepresenteerd, en samen hebben we op de kwekerij met de jeep, de 3 mooiste uitgezocht. De bomen zijn in inmiddels deze winter aangeplant, aangepast naar dakboom en staan nu schitterend in blad hun best te doen.

Exclusieve bomen als dakboom in moderne strakke natuurrijek tuin.

Schitterende grote bomen krijgen een nieuw thuis als dakboom.

De dakbomen hebben door hun jonge volwassenheid al een schitterende grillige takkenstructuur. Schaduw in de keuken en op terras zullen nu snel gaan volgen.

Exclusieve bomen voor natuurrijke tuin door tuinarchitect Marjan de Koning.

Bomen met grillige takkenstructuur als dakboom in de tuin.

De rest van de tuin volgde ook na aanplant van de bomen, Zo ook de verbetering voor de grond. Voor de voortuin werden er lage tuinvazen, speciaal op maat gerealiseerd. Hierin staan 2 groepen spectaculaire tuinplanten, die hun gang mogen gaan.

We zijn nu 1 groeiseizoen verder en de tuin staat te stralen. Langzaam komt de biotoop rond. Harmonie en balans in de hele tuin zijn zichtbaar aan het worden.

Dit voorjaar heb ik in samenwerking met Dré Wouters fotografie al een paar spectaculaire momenten vast kunnen leggen. Spoedig volgen er meer, want deze tuin is het hele jaar rond in beweging en zijn er altijd mooie momenten te beleven. Uiteraard dient er nog het eea. te groeien en te begeleiden, Dat verzorgen mijn klanten in de meeste gevallen zelf, want het tuinonderhoud is ook een stuk gemakkelijker geworden.

Ik wens u veel plezier en ik hoop dat u ook zo geniet van deze nieuwe tuin als mijn tuinklanten.

Een natuurrijke groet,

Marjan de Koning.