Florera tuinen ea. buitenruimtes

Realiseer
jouw
droomtuin.

Welkom bij Florera

Met mijn bedrijf Florera werk ik, Marjan de Koning, al ruim 26 jaar als tuinarchitect in de regio Eindhoven. Maar ook ver buiten deze regio zijn tuinen van Florera te vinden. Puur natuur en werken met de natuur doet mij plezier. Tijdens het ontwerpen ga ik op mijn gevoel af en het maakt mij enorm blij als ik een schitterend, nieuw tuinontwerp heb uitgedacht.

Vanaf dag één ben ik dan ook bezig met het ontwerpen van exclusieve tuinen in een breed scala aan tuinstijlen: van landelijke boerderijtuinen alsmede villatuinen en moderne, riante stadstuinen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij mij terecht voor een nieuwe tuin, tuinrenovatie of vakkennis. Hierbij maakt het niet uit of het draait om een kleine stadstuin of grote landelijke tuin, voor iedere tuin maak ik vol passie een tuinontwerp op maat!

Dus, wil jij ook wegdromen in jouw nieuwe tuin?
Florera tuinontwerp

Expertises

Mijn expertise ligt bij het ontwerpen van unieke tuinen op ambachtelijke wijze met warme sferen en mooie kleurstellingen. Inmiddels heb ik voor menige opdrachtgevers zowel het tuinontwerp als de volledige tuinrealisatie mogen uitvoeren. Tevens ben ik gespecialiseerd in het realiseren van tuinen met bijzondere beplantingen. Dit dankzij mijn uitstekende kennis van de bodem, waardoor ook het tuinonderhoud altijd passend bij jouw wensen is.

Naast een tuinontwerp, -aanleg, -advies en beplantingsplan, kun je bij Florera ook terecht voor een 3D visualisatie, tuinrenovatie-tuinrealisatie, tuininrichting, grondverbetering-/bemestingsadvies, boom-/snoeiadvies, tuinonderhoud advies en meer. Informeer via het contactformulier naar de mogelijkheden.

Ook zie ik tegenwoordig een tuinplan anders dan een tuinontwerp. Een tuinplan betreft een beplantingsplan, beregenings-/afwateringsadvies, verplichtingsplan, materiaal- en kleuradviezen. Een tuintontwerp kun je zien als alleen de plattegrond van de indeling. 

exclusieve droomtuin villa in klassiek Nederlandse tuinstijl met diverse tuinkamers in Noord Brabant.

Laat je inspireren

De ambachtelijke tuinen van Florera zijn exclusief en uniek, met natuur die een ware belevenis is. Wil jij ook wegdromen in jouw tuin? In de tuin relaxen na een drukke dag? 365 dagen van het jaar genieten van jouw tuin met je gezin, vrienden of gasten? Florera helpt je graag aan een mooie, unieke droomtuin.

Tuinen in perfecte harmonie

Mijn missie is om alle tuinen die ik ontwerp en realiseer via Florera, bij te laten dragen aan jouw gezondheid, veiligheid en rust. Hierbij spelen biodiversiteit en toekomstbestendige tuinen een steeds grotere rol. Denk bijvoorbeeld aan beplanting die de droogte aan kan of planten die van hier komen (“wilde planten”). Zo creëer ik een tuin waar je lang van kan genieten!

De aanpak

Als allround hovenier en adviseuse in de tuin- en landschapsarchitectuur reik ik mijn 26 jarenlange kennis en ervaring ter beschikking aan. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek worden al jouw wensen goed in kaart gebracht en kijken we samen naar hoe we jouw unieke droomtuin kunnen realiseren.

Het vervolg

Wanneer het tuinplan gereed is, help ik je ook graag verder met de daadwerkelijke tuinrealisatie, oftewel de implementatie van dat mooie tuinplan. Inmiddels heb ik door de jaren heen al vele cliënten naar volle tevredenheid geholpen. De professionele tuinspecialisten en vele kwekerijen die Florera bijstaan, staan garant voor kwaliteit.
tuinpot-voortuin-met-Ceanothus-als-Mediterraanse-tuinplant-florera.nl