Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21
Slide 22
Slide 23
Slide 24
Slide 25
Slide 26
Slide 27
Slide 28
Slide 29
Slide 30
Slide 31
Slide 32
Slide 33
Slide 34
Slide 35
Slide 36
Slide 37
Slide 38
Slide 39
Slide 40
Slide 41
Slide 42
Slide 43
Slide 44

portfolio diverse grote tuinen, villatuin, moderne tuin, boerderijtuin en landschappelijke tuin

Villatuinen, grote tuinen, maar ook ’n natuurrijke moderne tuin, een boerderijtuin en een landelijke tuin. Hier tref je enkele voorbeelden aan, een greep uit mijn portfolio.

Tuinarchitect voor villatuin met expertise in beplantingen gezocht:
Grote problemen met de planten in de tuin bij een authentieke Brabantse herenboerderij en met name met de 2 Juglans notenbomen. Hét prachtstuk waarom de klant dit perceel juist had gekocht.

Een sfeervolle villatuin na een doordacht tuinplan. Met bijzondere beplantingen en daarbij de tuinaanleg totaal verzorgd. Dit was één van de grote wensen van ’n client van mij, meerdere jaren geleden.

“Zou jij onze grote wens kunnen verzorgen?” Werd mij gevraagd. Even was ik stil. Maar ik houd van een uitdaging en tijdens onze eerste gesprek klikte het direct. Daarna volgden nog vele andere clienten die ’s nachts wakker lagen van problemen met hun moderne tuin, villatuin of landelijke tuin.

Zoals een andere klant die me vroeg: “Kun je ook het gehele tuinontwerp incl. de tuinaanleg met meerdere leveranciers voor onze villatuin verzorgen, want wij hebben zelf ook een paar leveranciers die we in willen zetten voor de tuinaanleg. Daarbij hebben wij nog een lange lijst met tuinwensen die we gerealiseerd wensen te hebben in onze nieuwe villatuin”.
Zoals: “Wij willen ’s ochtends vroeg niet naar buiten, de voortuin in, om de krant uit de brievenbus te halen. En ook niet achteruit hoeven te steken van oprit naar openbare weg, met onze auto’s  Wij willen erg graag veel privacy en onze kleinkinderen willen we alle ruimte geven om te spelen, zonder dat wij op ons terras gestoord worden”.
Een volledig pakket met tuinwensen, werd op tafel gelegd tijdens ons kennismakingsgesprek.
Het is er allemaal gekomen, op een natuurlijke manier.

Voor een dierenarts en diverse maneges en/of paardenliefhebbers heb ik het tuinontwerp mogen verzorgen. Zo ook voor een hotel restaurant en een bedrijf in buitenactiviteiten. Meestal bestaat dit tuinplan uit een tuinontwerp en gaat dit gepaard met een doordacht beplantingsplan voor een natuurrijke tuin met veel bloem, máár altijd onderhoudsvriendelijk.
Meerdere verschillende tuinkamers vormen hier vaak één geheel, te samen met de weides waarin de paarden of schapen schaduw vinden onder fruitbomen.
37 jaar lang heb ik paard gereden op diverse maneges. En kan hierdoor zeggen, dat ik een klein beetje weet wat een paard nodig heeft.  Ik help u graag verder met een doordacht advies, niet alleen voor uw privé tuin, maar ook voor je bedrijfstuin of je andere buitenruimte.

Heb jij ook ’n wens of probleem? En lig je soms zelfs wakker van je tuin?

  1. Wil je graag van je tuin een thuis maken, maar weet je niet hoe je harmonie en balans bereikt zodat iedereen zich direct ontspannen voelt.
  2. Misschien weet je niet welke plant op de juiste plaats moet komen om de tuin onderhoudsvriendelijk te krijgen?
  3. Of misschien heb je een bodem-, grond- of waterprobleem?

Inmiddels heb ik door de 19 jaren heen al vele nieuwe tuinbezitters gelukkig weten te maken, in diverse tuinstijlen, zoals de moderne tuin, de villatuin, de contemporain garden, de minimalistische tuin, de Engelse cottage of landelijke tijdloze tuin. Allen met veel of weinig tuinonderhoud.

Niet alleen in Nederland, maar inmiddels ook in het buitenland. Er liggen Florera tuinen in Zuid- Frankrijk, België en Spanje.
Want soms hebben mijn opdrachtgevers ook in het zuiden een tweede woonhuis of een vakantiewoning, B&B of kleine camping waar ze ook problemen hebben. Met name gaat het dan om de grondsoort, de wind en beplantingen. En een vraag die mij vaak gesteld wordt is; “En hoe krijg ik dit alles gerealiseerd?”
Na jarenlange studie en meelopen met Nederlands grootste kwekerijen heb ik behoorlijk veel plantenkennis opgedaan. Tijdens mijn tuinreizen en privé vakanties ook veel zakelijke professionele contacten opgedaan.
Hiermee kan ik mijn opdrachtgevers helpen over de grens van Nederland, voor een tuin in Zuid- Frankrijk, Spanje, België en misschien ergens anders. (zie hiervoor ander gedeelte van onze site).

Indien je met een tuinvraag zit of verlegen zit om een tuinoplossing en een tuinadvies wenst, neem dan even contact met mij op. mail: info@florera.nl Of bel: 0031 (0)626364036.

Hierbij tref je tuinfoto’s van mijn bijzondere droomtuinen, natuurrijk, modern of minimalistisch.
Lang niet al mijn tuinen passen hier in dit ene stukje op mijn portfolio. Er staan nog veel meer sfeervolle tuinen onder dit gedeelte. Neem rustig de tijd en geniet!
Ik ben dankbaar dat ik inmiddels na 19 jaar zo breed georiënteerd ben en door al mijn tuinprojecten een brede vakkennis aan kan bieden.

Ik wens je veel plezier en kijk uit naar ons contact,
zodat ik ook jouw tuinprobleem uit de wereld kan helpen.

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning.

 

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden..