Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
tuinplan florera tuinarchitect kleurenschema tuinbeplantingen exclusieve armaturen JPW tuinverlichting via florera.nl tuinverlichting via prikspot of exclusief armatuur.

Parktuin tuinrenovatie na doordacht tuinplan

Tuinaanleg Parktuin – een tuinrenovatie in stijl.

Vorig jaar kreeg ik een aanvraag van een echtpaar wonend een mooi Brabants dorp met hun gezin, die hun monumentale woonhuis aan het verbouwen waren.
In de bestaande tuin stonden al een aantal schitterende beplantingen, die we uiteraard moesten behouden.

Een groot gezin heeft een lange tafel nodig om gezellig te kunnen tafelen, zeker als er nog vrienden bij komen. Dus verwerkte ik in mijn tuinplan diverse terrassen, die op een originele manier met elkaar verbonden werden tot één groots terras, zonder dat het een te grote steenmassa zou worden.

woonhuis verbouwen met daabij de tuin

De status van de parktuin is in het najaar helemaal doorgenomen en als eerste stap heb ik een doordacht tuinplan gerealiseerd. Mijn opdrachtgevers waren helemaal happy. Maar ja…dan!  Komt nog de daadwerkelijke tuinaanleg.
Mijn tweede stap was een monster van de bodem nemen, want ik wil toch erg graag weten wat precies de status van de bodem is. Diverse soorten tuinplanten komen naast elkaar in deze parktuin te staan en dan is het zaak om de bodem op de juiste manier bij te sturen, waar nodig.
Ook de tuinberegening is een bijzonder belangrijk element, waar veel aandacht, zorg en tijd aan dient te worden besteed. Het maakt niet uit of het nu een parktuin, hedendaagse tuin of stadstuin is; waar diverse soorten beplantingen naast elkaar staan, is het goed oppassen welke sproeiers je waar plaatst.
Een lavendel plant heeft na. niet dezelfde behoefte aan water dan een gazon dat er als een biljartlaken uit moet zien of een hortensia plant.

Inmiddels waren mijn opdrachtgevers druk met de offertes en besloten het aan een partij te gunnen, waar diverse kleine bedrijven samenwerken. In een dergelijke situatie is het zaak dat alle neuzen op één lijn komen te staan en daarom kreeg ik de opdracht om tijdens de aanleg van de parktuin toezicht te houden en bij te sturen waar nodig.
Om de paar dagen ben ik even aanwezig en tot nu toe gaat het super.

Deze eerste week is er grond ontgraven en zijn er diverse bestaande beplantingen verzet, waaronder Rhododendrons. Deze tuinplanten zijn erg makkelijk te verzetten, als je maar rekening houdt met hun vermogen om zuurstof op te nemen en hun verlangen naar een goede bed. De volledige standplaats en waar wortels verder zullen groeien dienen te worden voorzien van turf. Over een paar maanden zullen deze planten allemaal gesnoeid worden, zodat er langzaamaan een dichte rolhaag en wolken zullen ontstaan.

parktuin tuinrenovatie Aalst Waalre
parktuin als droom realiseren.

Weergaloos mooi!!

Deze weken worden de verhardingen gerealiseerd: natuursteen tegels van 100×100 cm. icm. met geballen waalformaat stenen. Daarna komen de verdere uitzetwerkzaamheden achter in de parktuin aan bod en zullen de nieuwe beplantingen worden geplaatst.
Daarna het grote gazon aanleggen…en dan gaan we verder met tuinvazen, tuinverlichtingen en muren op kleur brengen.

Uw eigen parktuin laten aanleggen?

Interesse om je eigen droom parktuin te laten ontwerpen en aanleggen, geheel naar uw eigen wensen en behoeften? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier!

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Uw naam
  Uw telefoon
  Uw E-mailadres
  Uw Bericht
   

  Met een natuurrijke groet,
  Marjan de Koning

  Tuinontwerper Florera.
  ©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.

  Neem contact op