Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
tuin met speelruimte voor kinderen, harmonieus opgenomen in geheel. Schitterende bloeikleur Wisteria tegen gevel, na tuinaanleg Florera tuinarchitect Heeze. Nieuwe gezinstuin in centrum van bruisend Eindhoven na tuinontwerp Marjan de Koning. Spectaculair sprankelende blaadjes Berk nieuwe voortuin na tuinaanleg via Marjan de Koning tuinarchitect. Vrolijkheid in de tuin tijdens april met bijzondere tuinplanten na tuinontwerpbureau Heeze. Meerstam boom voor tuinklant Florera tuinarchitect in herfstkleed op boomkwekerij Van den Berk. Berkenblaadjes en schitterende bloei Rhododendron in nieuwe voorjaarstuin na tuinaanleg. Tuinarchitect Marjan de Koning bij boomkwekerij Van den Berk op zoek naar exclusieve boom voor nieuwe tuin. Kleine sierlijke Galanthus als voorjaarsverrassing in nieuwe tuin.

Nieuwe natuurrijke voortuin met speelruimte voor kinderen

In de herfst van 2014 maakte ik voor een echtpaar met kinderen een nieuw tuinontwerp. De tuin ligt in de mooie bruisende stad Eindhoven, waar elke dag op hoog niveau aan design wordt gewerkt.

Mijn cliënten hadden als grote wens dat de gehele tuin ook ruimte zou bieden aan speelmogelijkheden voor hun jonge kinderen. Deze speelwensen bestonden uit: een boomhut, een trampoline, een speelklimtoestel, een kabelbaantje en een moestuintje met ’n appelboom. De boomhut en kabelbaan waren al aanwezig en deze heb ik met rust gelaten.

Na overleg met mijn tuinklanten werd besloten om het speeltoestel en de trampoline in de voortuin een plekje te geven. Het mooiste vind ik zelf, als deze speelelementen  harmonieus zijn geïntegreerd in de rest van de tuin.

In winter 2014 ben ik voor mijn cliënten op zoek gegaan naar een paar natuurlijk ogende grote bomen. Zij hadden als wens; bomen met een schitterende herfstkleur, die transparant zijn in hun uitstraling en volledig passend bij hun villa. Ik slaagde erin 2 weergaloos schitterende bomen te vinden. Een Berk en een Esdoorn. Door hun vormgeving en blad beide transparant en natuurlijk ogend. Ik legde ze vast op foto  en nodigde mijn tuinklanten uit, de bomen persoonlijk te gaan bekijken. Tijdens ons bezoek aan de kwekerij waren ook zij direct helemaal verkocht.

Eind december zijn de 2 bomen, als start van de tuinaanleg, in hun nieuwe thuis gearriveerd en aangeplant. Dat was een hele klus. Én dan maar wachten tot het voorjaar is! Zodat de bomen met hun textuur en hun frisse nieuwe blad de tuin omtoveren tot een waar sprookje. Daar dient uiteraard ook nog wel wat meer voor gebeuren.

Rondom de bomen zijn in hun boomspiegel stinzenplanten aangeplant, met daarbij een groenblijvende bodembedekker.

Kleine sierlijke Galanthus als voorjaarsverrassing in nieuwe tuin.

Frisse voorjaarsverrassing in de tuin rondom volwassen bomen met Galanthus

Vrolijkheid in de tuin tijdens april met bijzondere tuinplanten na tuinontwerpbureau Heeze.

Elegance in de tuin tijdens april met Anemone na tuinplan van Marjan de Koning.

 

 

 

 

 

 

 

 

De trampoline heeft een plaatsje gekregen, zo ook het speeltoestel. Tegen de gevel is een Wisteria met meerdere takken geplant. Deze plant is uitgeleid tegen de voorgevel van de villa. Om mijn cliënten meer privacy te geven heb ik vorige maand hoge Rhododendron wolken aangeplant.

Gisteren was ik opnieuw voor een kort moment in de tuin, want we zijn nog steeds bezig met de achtertuin. Ik maakt snel een paar foto’s, die ik u allen niet wil onthouden, want dit is wat ik zag!

De meerstam berk is inmiddels volledig uitgelopen, zo ook de hoge esdoorn. In de Wisteria zitten inmiddeels meerdere bloemen en nog vele komen eraan. De Rhododendron wolken staan volledig in bloei.

Komende week ben ik weer aanwezig en zal ik aanvullende foto’s maken.

Ik wens u veel kijkplezier. Heeft u ook behoefte aan een nieuwe tuin of een renovatie tuin, een beplantingsplan met bijzondere tuinplanten zodat uw tuin straks ook een sprookje is?

Ik help u graag om ook u een droomtuin te verwezenlijken. Neem dan contact met me op, via: info@florera.nl of 06 26364036 en we maken een afspraak om kennis te maken, waarin luister naar al uw tunwensen.

Met een natuurijke groet,

Marjan de Koning.

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.