Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
FLORERA tuinontwerp en heidetuin NOORD BRABANT. FLORERA tuinaanleg heidetuin Noord Brabant. tuinplanten heide voor tuin op zandgrond bij boerderij. floreraheeze. vijver voor dieren en tuinaanleg heidetuin Noord Brabant voor tuinopdrachtgever- FLORERA tuinarchitectuur. doordacht tuinplan via Florera voor een mooie tuin gehele jaar rond. Grote groepen Daboechia cantabrica 'Alba' op beschutte standplaats heidetuin op zandgrond. heidetuin in grotere tuin met dieren en water Calluna Marlies voor nieuwe tuin Noord Brabant-Florera tuinen ea. buitenruimtes-Florera tuinadvies. Heide heeft zure grond nodig, met turf valt de bodem te verbeteren, FLORERA tuinadvies. Heather garden in the Netherlands for more health and pleasure, all year around exiting and a beauty after a good gardenadvice. Heideplanten direct kopen-Florera tuinen ea. buitenruimtes-info@florera.nl Florera realiseert nieuwe heidetuin voor opdrachtgever bij boerderij. Tuin met dieren-alpaca en grote vijver-tuinaanleg heidetuin-FLORERA tuinen. Schitterend kleurenspectrum gehele jaar rond met heideplanten als nieuwe tuintrend-Florera tuinen ea. buitenruimtes. heidetuin als nieuwe tuintrend voor grote en kleine tuin-tuinadvies FLORERA.

Nieuwe heidetuin aanleg, gehele jaar rond mooi en gezondheid bevorderend

Heidetuin aanleggen – het gehele jaar genieten!

Heidetuin als onderdeel van grotere tuin-boerderijtuin met dieren, voor opdrachtgever in Noord-Brabant.

Het is enkele jaren geleden dat ik een tuinontwerp realiseerde voor een heide tuin. Nu is heide weer helemaal een moderne tuintrend aan het worden. Een heidetuin goed gearrangeerd is spannend én een beauty, tijdens alle jaargetijden. Dat zijn we een beetje vergeten. Daarbij komt; dat diverse heideplanten op ‘n bepaalde manier gebruikt in de keuken erg gezond zijn!  Zo draagt de tuin bij aan gezondheid en welzijn.

Heide is geschikt voor een grote tuin, maar zeker ook voor een kleinere tuin.

Heideplanten:  zijn er in veel hoogtes (van 15 tot 50/60cm. tot enkele meters hoogte, zoals: Erica arborea-boomheide),

FLORERA tuinontwerp en heidetuin NOORD BRABANT.

Erica arborea ‘Alpina’- Mediterrane tuin-bloeit in de periode februari-april met kleine witte bloemetjes-FLORERA tuinen-florera-mar.

Blad-bloeikleuren

FLORERA tuinaanleg heidetuin Noord Brabant.

heidetuin kent diversiteit in blad en bloeikleuren het gehele jaar rond-Marjan de Koning

Het gehele jaar rond kan een heidetuin mooi en spannend zijn. Mits er een doordachte compositie is gemaakt met een goede keuze bladkleuren, hoogtes en bloeitijden. Er is een groot scala aan winterharde heidesoorten in de kleuren van wit naar paars-paarsrood-purperrood-rood naar roze. Bladkleuren zijn er tevens in allerlei tinten. Van donkergroen, naar frisgroen en van zacht grijsgroen naar allerlei tinten geel.

Geneeskrachtige plant: Daarbij is het heide type Calluna vulgaris (wilde struikheide) een geneeskrachtige plant. De plant wordt al eeuwenlang het meeste ingezet bij blaasontstekingen, nierstenen en ter algehele reiniging van de inwendige mens.

Koken met heide: Heide kan men op allerlei manier gebruiken in eigen keuken. Bijv. als thee. (drijft vocht af en is pijnstillend), als borrelhapje versiering:   Honing wordt in de geneeskunde van oudsher gebruikt om relatief eenvoudig een geneeskrachtige siroop te maken door een kruid op siroop gemaakt van honing te zetten. Al ver in de geschiedenis wisten mensen dat struikheide goed werkt bij nier-blaas, en prostaatproblemen.

Groeiplaatsen: Heide groeit over het algemeen op schrale en zure gronden. Behalve Erica tetralix heeft ze een vrij droge bodem nodig. Deze laatste staat namelijk graag met de voetjes in het nat of drassig. Het feit dat de grond schraal is, wil niet zeggen dat de grond niet rijk aan voedingsstoffen is. In de natuur groeit heide (of andere bepaalde beplantingen), op de plaats waar de meest optimale groeiplaatsen zijn. Bij heide zijn dat weliswaar zeer voedselarme en zure gronden. Op een grond waar kunstmatig een bepaald type tuin wordt aangelegd is dit in de meeste gevallen niet ‘t geval en dient de grond aangepast te worden. De grond waar heide optimaal groeit is: rijk aan organisch materiaal, het bodemwater wordt goed vastgehouden en de bodem heeft een hoge zuurtegraad. (gebruik goede turf als de tuin te kalkrijk is).

Een interessante/ spannende heide tuin bestaat uit allerlei soorten. Deze soorten, zoals bijv.  Erica (winter-voorjaarsheide), Calluna (zomer- en najaarsheide)  en Daboechia (zomerheide) soorten.  Hieronder een aantal voorbeelden die goed gebruikt kunnen worden in de tuin.

Tuinontwerp tuin Noord Brabant-tuin in Frankrijk met heideplanten-FLORERA-Marjan de Koning

Tuinontwerp tuin Noord Brabant-tuin in Frankrijk met heideplanten-FLORERA-Marjan de Koning

Florera tuinaanleg na doordacht tuinontwerp.

Calluna vulgaris tuinplant-tuinontwerp heidetuin- tuin Noord Brabant.

Heidetuin laten ontwerpen?

Heeft u behoefte aan een goed tuinadvies of direct gezonde tuinplanten-heideplanten kopen? Neem direct contact op via onderstaand contactformulier!

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   

  Met vriendelijke groet,

  Marjan de Koning.

  P.s. wij werkte hard door tot dat het donker werd. 🙂

  heidetuin als nieuwe tuintrend voor grote en kleine tuin-tuinadvies FLORERA.

  Nieuwe tuinaanleg als onderdeel van grotere tuin met dieren en water-heidetuin-FLORERA tuinontwerp.

  Neem contact op