Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
bomen toekomstgericht- Klimaatadaptieve toekomstbomen florera.nl bomen en hun toekomstgerichte groeiplaats toekomstbomen en hun plekje in de tuin na tuinplan florera.nl klimaatveranderingen en bomen voor de toekomst droomtuinen voor de toekomst en bomen bomen uitzoeken die toekomst gericht zijn voor tuin op boomkwekerij

Meer kennis over bomen voor de toekomst.

Doordat we in een rap tempo worden geconfronteerd met grote klimaatveranderingen is het zeker ook belangrijk om na denken over bomen en hun toekomst in onze tuinen.
De grote klimaatveranderingen zorgen ervoor dat er veel verschuift in de bodem van onze tuin.
Niet alleen in de bodem, maar ook in planten- en dierenleven.

En niet alleen in tuinen hier in Nederland, maar op de hele wereld!

Welke bomen zijn dus toekomstbomen?

Toekomstbomen, een rare naam? In het geheel niet, want van de tuin waar nu een tuinplan voor wordt gemaakt, wil men zeker 10 tot 15 jaar weer kunnen genieten.
En tegen die tijd zijn we door veel veranderingen gegaan. Meer dan de voorgaande 15 jaar.
Het is daarom dat Florera in ieder tuinplan al geruime tijd toekomstbomen intekent.

Niet alleen de juiste boom op de juiste plaats in het beplantingsplan speelt hierbij een grote rol, maar bomen nemen hun voedingsstoffen op vanuit hun groeiplaats. Dus ook aan zaken zoals bodemopbouw, bodemverbetering en uitgekiende bemesting zullen we extra aandacht moeten gaan besteden.

villatuin als schitterende herfsttuin
tuinplan op maat geeft jaarrond weergaloze tuin- herfsttuin
Tuinaanleg villatuin bijzondere bomen- florera.nl
Weergaloos mooi blad aan bijzondere boom na tuinplan florera.nl

Ons leefklimaat weer veilig en gezond.

Weet jij ook dat als we vandaag stoppen met de uitlaat van alle broeikasgassen, de opwarming van de aarde pas over 50 jaar niet meer zal stijgen en pas over 80 jaar weer zal gaan zakken?
We zijn al een eindje onderweg, maar we zullen nog keihard moeten werken om ons leefklimaat weer veilig en gezond te krijgen.

Bomen spelen een hele grote rol in ons leven.

Een boom in een tuin brengt leven.
Als tuinontwerper kom ik tegenwoordig veel tuinen tegen die een grote oppervlakte aan verharding hebben. Dit komt doorgaans door de wens van diverse terrassen in de tuin en een minimum aan tuinonderhoud.
Nadenken om deze ruimtes toch weer in harmonie te brengen, zodat ze blijven bijdragen aan onze gezondheid, is een goed idee.

Via een tuinplan met een doordacht beplantingsplan en de daarbij behorende tuinadviezen, zorg ik ervoor dat er weer balans en harmonie ontstaat in de tuinen van mijn klanten.
Dit doe ik door op de juiste plaatsen mooie doordachte groenelementen in te brengen.
Niet alleen dak- en leibomen, meerstambomen, hoogstambomen, kleine bomen en naaldbomen.

Maar ook mooie combinatie’s van struiken met vaste planten, stinzenplanten en of siergrassen en adviezen over hoe de bodem aan te pakken. Want wist je dat bomen zeker 5 m2 goede grond onder zich nodig hebben om goed te kunnen groeien?

Het gaat dus niet alleen om een doordacht tuinplan, maar zeker ook om een vakkundige uitvoering van dit plan.

Mooie kleine bomen voor toekomst gerichte stadstuin.

Bomen spelen een hele grote rol in ons leven.

Bomen voorzien ons van zuurstof, vangen fijnstof en Co2 uit de lucht.
Ze dragen bij aan een stabiele waterhuishouding in de bodem, gaan bodemerosie tegen, geven schaduw en beperken temperatuur extremen.
Kortom: bomen zorgen voor een gezonder leefklimaat.

Ik ben altijd van mening geweest dat een professionele tuinaanleg na het maken van een tuinplan ook zal bijdragen aan onze gezondheid en dat dagelijkse stukje plezier wat we hard nodig hebben in deze drukke maatschappij.
Een mooie tuin is een weergaloze beleving, iedere dag weer, tijdens het hele jaar.
Maar ik heb ook altijd geloofd; dat een mooie tuin daarbij de vastgoedwaarde van onze woning zeker zal verhogen.

Prachtige bomen voor je tuin en anticiperen op klimaatveranderingen

Afgelopen donderdag organiseerden boomkwekerij Van den Berk en de firma Den Ouden een kennisdag klimaatadaptieve toekomstbomen en groeiplaatsen.
Als tuinontwerper vind ik dat bijblijven in mijn vakgebied een must is, dus maakte ik graag ruimte om aanwezig te kunnen zijn.

De dag bracht ons vanuit verschillende disciplines bekeken, datgene waar onze bomen in de toekomst aan worden blootgesteld.
Het was een mooie dag waar een bijzondere gastsprekers een interessante lezing gaven en waar een aantal prachtige bomen werden uitgelicht.

Brenda Swinkels van de kwekerij en gastsprekers reikten praktische handvatten aan voor het omzetten van deze kennis naar de realiteit van alledag in de tuin, de bedrijfstuin, de open bare ruimte of andere buitenruimtes.
Zo waren er Helga van Leur, bekendste weervrouw van Nederland.
Wolfgang Holz, landschapsarchitect en Lodewijk Hoekstra, ambassadeur van duurzame tuinen en buitenruimtes. Hij is tevens founder van NL Greenlabel.

Ik leerde er hoe ik beter kan anticiperen op deze ontwikkelingen en zo mijn klanten met hun tuin beter kan helpen, zodat genieten nog een mooiere beleving wordt.
Maar ook hoe we bomen een mooiere toekomst kunnen geven en hoe deze bomen blijven meehelpen aan een veilig, gezond en gelukkig leven.
Het was ook leuk om gezamenlijk met de vele andere aanwezige professionals te zoeken naar antwoorden.

bomen voor de toekomst tuinen ea. buitenruimtes
wat is er nodig om een tuin of andere buitenruimtes in te richten voor de toekomst.
bomen voor de toekomst kennisdag tuinen ea. buitenruimtes

Tijdens een korte tour door de schitterende boomkwekerij werden weer een aantal prachtige bomen uitgelicht.
Altijd maakte ik al gebruik van bijzondere beplantingen in de beplantingsplannen, maar nu bleek ook nog eens dat ik al veel van deze toekomstbomen gebruik.
Uiteraard zijn er altijd nog meer mooie bomen waar ik nog niet zo vaak mee werk en is het dus altijd  interessant om ze weer eens te zien.

Mooie cijfers over de vastgoedwaarde van je woning.

Naast nieuwe kennis doken er tijdens de presentatie’s ook 2 mooie cijfers op.
Want inmiddels is het bewezen dat bomen de vastgoedwaarde van woonhuis met perceel zelfs met 6 tot 15 % verhogen.
Een mooi extraatje dus, naast het bouwen aan een gezondere en mooiere wereld voor ons allemaal, dus!

Binnenkort wordt hier een verdere impressie geplaatst van deze dag over bomen voor de toekomst, klimaatveranderingen en onze tuinen.

Met een natuurrijke groet,

Marjan de Koning.

© florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Uw naam
  Uw telefoon
  Uw E-mailadres
  Uw Bericht
   
  Neem contact op