Droom villaboerderij

Een grote boerderijtuin rondom een villaboerderij verzorgen stond allang op mijn wenslijstje als tuinontwerper. Een bestaande tuin later jaren nadien nog eens omtoveren naar een landelijke tuin met zwemvijver, stond ook op dat lijstje. Dat deze 2 wensen hier in vervulling zouden gaan, had ik nooit kunnen dromen.

Nog voordat de eigenaars gingen starten met de bouw van hun nieuwe villaboerderij kwam ik in contact met hen. In hun straat was ik al eerder gezien bij buren, waar ik ook een tuinplan had verzorgd, maar in ’n totaal andere tuinstijl.

Na mijn website te hebben bezocht, waar zij o.a. de prachtige grote boerderijtuin te Oirschot zagen, kwamen we voor een serieus gesprek bij elkaar. Zij toonden tekeningen van hun architect en spraken hun wensen uit voor een landelijke boerderijtuin.

Het perceel ligt aan de rand van een landelijke gemeente in Noord-Brabant. De wensen van de klant waren helder. Zij wilden een moderne boerderijtuin, maar wel met landelijke elementen, zoals een kruidentuin, eetbare vruchten en siergrassen. Verder veel ruimte, comfort, een gezellige entree, diverse terrassen en een ruim parkeerplein.

grote boerderijtuin met ruim parkeerplein en gezellige entree- florera.nl

Moderne tuin met een landelijke tintje

Speciaal hiervoor zouden zij aan de achterzijde een tuinkamer maken, met een pui van glas die volledig uit de sponning kon worden gehaald tijdens zomermaanden. Een mooie haard zou voor de benodigde warmte zorgen in late uurtjes en wat gure herfst- of voorjaarsdagen. Wat op dat moment al als idee voor een later stadium leefde, was de wens om de grote boerderijtuin zodra mogelijk, uit te breiden naar landschappelijke tuin, met grond dat nog achter het perceel lag. Zo kwam het dat enkele jaren nadien, mijn klanten mij opnieuw benaderden om voor hen een uitbreiding te verzorgen. De grote boerderijtuin zouden we gaan om te toveren naar een landschappelijke tuin met zwemvijver.

gezelligheid bij entree grote boerderijtuin

Een heel jaar genieten

De bestaande notenboom ging mee van de oude tuin naar de nieuwe. Het uitzicht vanuit de zitkamer zou de belangrijkste zichtlijn in de tuin worden, dus de boom zou daar een prachtig plaatsje krijgen. Uiteraard uitgelicht met een mooie spot tijdens avonduren. Maar niet alleen tijdens de avonduren moest deze tuin een droomtuin worden, ook het hele jaar rond wilde mijn klanten kunnen genieten.

In de uitbreiding van de tuin zou er plaats zijn voor een grote zwemvijver, een tuinhuis en een vlonder om te genieten aan de rand van het water.Er kwam een grote natuurlijke zwemvijver met een minerale afdichting voor bodembescherming en waterisolatie. Deze type afdichting heeft een duurzaam karakter, een natuurlijke uitstraling en je kunt er iedere vorm mee maken.Zo zie je geen plastic randen, maar mooie natuurlijke randen waar de beplanting of gras tegenaan groeit.