Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
wintergroene haag voor smalle hagen in tuin-dakterras-bedrijfstuin na tuinontwerp florera.nl Exclusieve oplossing kant en klare privacy tuin-dakterras vie florera tuinontwerp. tuinontwerp op maat met exclusieve en functionele tuinoplossingen-florera.nl natuurrijke tuin met kant en klare haag van vuurdoorn in tuinplan of tuinadvies. Levering beplanting voor tuin via kant en klare hagen na tuinontwerp via florera.nl Privacy gevende wintergroene haag en blokhaag in exsclusief tuinontwerp en tuinadvies via Florera tuinen ea. buitenruimtes dakterras ontwerp en inrichting vai florera.nl met kant en klare oplossing. natuurijkke kant en klare haag voor vogels ea dieren in tuin en bedrijfstuin. hagen bij toeleverancier voor tuinaanleg na tuinplan met kant en klare haag.

Kant en klare tuin privacy voor tuin, dakterras, oprit, huis, bedrijfstuin of andere buitenruimte

Soms hebben we snel een oplossing nodig voor een veranderende situatie rondom ons woonhuis of bedrijf. En willen we graag per direct een instant oplossing voor tuin privacy. Dat kan, want er naast een muur of schutting ook kant en klare hagen leverbaar.

Of zo kan het ook zijn dat de parkeerruimte bij ons bedrijf breed genoeg dient te blijven, terwijl ons privé woning er bijna tegenaan ligt. Dan is een smalle oplossing in de meeste situaties wel gewenst. Ook vanuit een oprit kan dan een instant oplossing voor tuin privacy nodig zijn.

Uit vele onderzoeken is wetenschappelijk bewezen dat een groene omgeving gezond is, helend en meer rust geeft. Werkprestaties zijn het meest optimale indien er veel groen om ons heen te vinden is. Kant en klare oplossingen zijn dan soms per direct gewenst.

Andere ervaringen leerden mij dat er nog veel meer situaties zijn waar een instant tuin privacy gewenst is…
Zoals bijvoorbeeld bij de aanleg van een dakterras en bij een tuinrealisatie rondom een B&B.
En enige jaren geleden trof ik een particuliere klant die graag per direct rondom zijn zwembad een instant groenblijvende haag als tuin privacy wenste.

Tuin privacy via kant en klare haag.

Dit zijn enkele situaties die ik als tuinontwerper regelmatig bij mijn cliënten met een particuliere tuin, bedrijfstuin of dakterras tegen kom.

Een instant tuin privacy oplossing is een kant en klare haag plaatsen. Deze hagen zijn smal en kan men ook vaak smal houden, beetje afhankelijk van welke plant het is. Zo kun je klimop circa 20 tot 25 cm. smal houden. Zeker als deze kant en klare haag aan beide zijdes in de verharding staat is deze goed beheersbaar.  Klimop kan verhardingen aan, want ze is sterk en daarbij wintergroen.
Deze tuin privacy oplossing heb ik in ’n dakterras ontwerp en bij meerdere tuinaanleg projecten als landelijke tuinen en villatuinen al regelmatig gebruikt.

Inmiddels zijn er nog veel meer mogelijkheden op de markt.
Hagen van beuk, Cornus mas, Liquidambar styraciflua (met de schitterende herfstverkleuringen), Metasequoia glyptostroboides en noem maar op.
Ook aan de vogels ea. dieren is gedacht, want er is ook een haag mogelijk van vuurdoorn.
Helaas zijn deze hagen wel allemaal bladverliezend.

Bodemeisen

Niet elke haag is voor ieder type bodem of situatie geschikt. Zo is Cornus mas een liefhebber van kalkrijke gronden en houdt Metasequoia van nattere bodems.

Wil je meer privacy in jouw tuin?

Heb je behoefte aan een goed tuinadvies voor jouw eigen situatie? Neem dan direct contact op! Ik help ik je graag met een mooie en juiste oplossing
Dit kan via een tuinadvies of een tuinontwerp/ tuinplan, want Florera ontwerpt tuinen ea. buitenruimtes die uniek zijn en exclusief voor jou op maat tot in detail.

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning

©florera.nl