Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18
Slide 19
Slide 20
Slide 21
Slide 22
Slide 23
Slide 24
Slide 25
Slide 26
Slide 27
Slide 28
Slide 29
Slide 30
Slide 31
Slide 32
Slide 33
Slide 34
Slide 35
Slide 36
Slide 37
Slide 38
Slide 39
Slide 40
Slide 41
Slide 42
Slide 43
Slide 44
Slide 45
Slide 46
blauwbloeiende boom in tuin met florera tuinadvies.

Interieur van Jan de Bouvrie in een tuin van Florera in frankrijk

Het voorjaar is achter de rug en in het zuiden is het al volop zomer. Naast Nederlandse opdrachtgevers voor tuinadvies- tuinontwerp en tuinaanleg heb ik 2 opdrachtgevers met een huis in Frankrijk.

Deze klanten hebben mij ingeschakeld voor hun tuin in Zuid Frankrijk, omdat ze daar problemen hebben met het kiezen van de juiste beplantingen, het tuinonderhoud  en zeker ook omdat er alles anders verloopt dan in Nederland.

Éen van de huidige projecten in de Gard, regio Nîmes en telt 2.400m2.(Op hun blog: http://onshuisindegard.blogspot.nl/ verschijnen vanaf nu regelmatig nieuwe foto’s van de voortgang en is via deze link te volgen). De andere opdracht ligt in Grimaud, vlakbij St. Tropez en het is een perceel van 1 hectare. Het interieur is verzorgd door Jan de Bouvrie en de tuin dient navenant te zijn. Grimaud ligt in het departement de VAR. Het project ligt tegen een berghelling omhoog en kent nog ruige natuur, de VAR eigen.

Inmiddels liggen beide tuinplannen gereed. De weg naar Rome kent vele wegen en zoals al mijn klanten weten werk ik: Marjan de Koning/ FLORERA ambachtelijk. Met potlood en gum werken heeft een groot voordeel. (Dat leg ik u graag een keer persoonlijk uit).

Hierbij het 1ste vlekkenplan in potlood en technische tekening beplantingen (waarbij voor de klant een persoonlijk tuinadvies is toegevoegd). Na het vlekkenplan en uitgebreid gesprek met opdrachtgevers zijn we door EBBEN boomkwekerij te Cuijk uitgenodigd om naar diverse mooie beplantingen te komen kijken. EBBEN heeft een weergaloze collectie bomen en struiken en kan een (deel-)transport naar Zuid Frankrijk zeker heel goed verzorgen. Niet alle planten van een tuin kunnen door één kwekerij worden geleverd, want EBBEN is uiteraard een boomkwekerij en geen kwekerij in siergrassen, vaste planten, graszoden, of leverancier bollen en of mengsels voor veldbloemen.
In combinatie met alle andere kwekerijen en professionele bedrijven verzorgd FLORERA een transport van het geheel in 1 keer of in delen. Bij een technische tekening beplantingsplan hoort een legenda, welke door iedere vakgenoot leesbaar is en waarvan uit, waar dan ook ter wereld, een offerte kan worden samen gesteld.
Mijn plannen worden begeleid door middel van foto’s. Zo was ik erg verrast en blij dat mijn klanten van Grimaud zelf hun eigen boek hadden samengesteld met foto’s van alle beplantingen en verdere elementen. Zoals zij zelf al aangaven: “ik ben nu op een andere manier naar de natuur en onze tuin gaan kijken, zo ook naar alle planten die erin komen”.

In Grimaud staat een Nederlandse hovenier met mensen paraat om alle tuin elementen uit te werken. Niet iedere tuinklant wenst op deze manier te werk te gaan, ook niet iedereen heeft het budget ervoor. FLORERA kent veel opdrachtgevers die zelf hun tuin willen realiseren.
Ook deze weg naar een mooie tuin is zeker een weg die door mij gehonoreerd wordt. Zelf tuinaanleg verzorgen is zelferkenning en maakt de tuinbeleving dieper. Mijn klanten in Gailhan (Nîmes-dep. Gard) kiezen ervoor om na tuinadvies en tuintekenwerken zelf de tuin aan te leggen.

Hierbij foto’s en tekenwerken van deze 2 trajecten. Ik help je graag, met elk tuinprobleem, zowel in Nederland als in Zuid Frankrijk, Italië of in Spanje…waar je dan ook mijn hulp en kennis van natuur en tuin nodig heeft. Schroom niet om contact op te nemen. Dit kan het beste via: 0031 (0)626364036 of  mail mij: info@florera.nl.
Met een natuurrijke groet.
Marjan de Koning.

 

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden..