Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Blauwbloeiende Clematis voor de tuin in Nederland alsook voor een tuin in Frankrijk-florera.nl Velvet colours in garden with FLORERA landscaping-tuin in Frankrijk-Nederlanders in Frankrijk. Tons sur ton kleuren in de tuin- Clematis met roos in dezelfde kleuren aanvullend met elkaar-florera tuinadvies Schitterende combinatie voor in de tuin-tuinarchitectuur florera.nl Bloemen in de tuin in de zomermaanden en gehele jaar rond met tuinontwerp van florera.nl Deze schitterende Clematis bloeit al vanaf april en de maanden daarna-FLORERA tuinarchitectuur. Schitterende combinatie in het blauw met roos en Clematis bloeiend in de tuin-florera tuinadvies. Schitterende roze-rode Clematis in tuin-FLORERA tuinen ea, buitenruimtes. Bijzondere tuinplanten in de tuin van landscaping FLORERA.NL Een klassieke combinatie die het altijd doet-classic combination in the garden-FLORERA LANDSCAPING. Clematis die laat in het jaar bloeit en daarna nog schitterend is met de zaaddozen-florera.nl Zilverkleurige zaaddozen met luis van de Clematis in najaar-tuininnederland-landscaping florera.nl Tuin in de nazomer met Clematis pluizen-Florera tuinarchitectuur. Clematis voor een tuin in Zuid Frankrijk-winterbloeiend. Frankrijk tuin-florera.nl Donkerblauwe kleur in de tuin op schaduwrijke plaats-FLORERA tuinadvies. Bijzondere tuinplanten in tuinontwerp van Florera tuinen ea, buitenruimtes met Clematis. Diepere kleuren met zachte ondergrond van een hortensia-florera tuinen ea. buitenruimtes

Ik hou van juni in de tuin met de Clemantis

Clematis is een geslacht dat makkelijk is en bijna gehele jaar rond in de tuin bloeit.
In veel landen groeit ze zelfs in het wild en bijna altijd geeft ze schitterende vruchtdozen: zilver kleurige pluizen, als nagift.

“Clematis species flowering with stunning colours and almost year round in the garden. Feet in the shadow and head into the sun”

Clemantis is oogverblindend

Clematis is er in allerlei afmetingen en oogverblindende bloemen, van klein naar groot.
Ze kunnen langs een muur over een pergola of langs een helling. (voor een tuin in Frankrijk of de heuvels in Zuid Limburg). Maar wat te denken om ze een door een boom te laten kruipen, tussen de takken door of samen te voegen met een andere klimmer en een oude lelijke schutting hiermee opnieuw te stralen?

De standplaats van de Clemantis

Clematis voelt zich het fijnst als ze een beetje haar gang kan gaan. Dus een helling en lange muur of grote boom is dus ideaal. Als de Clematis maar met de voetjes in de schaduw staat. Plant ze hierom altijd een beetje dieper en/of zorg dat ze in de schaduw staan van andere planten.

De Nederlandse naam van Clematis is bosrank en dat geeft originele standplaats en dat verduidelijkt al haar benodigde standplaats in de tuin.

De Clemantis is voor elk seizoen geschikt

Er is een Clematis voor elk seizoen en zelfs bladbehoudende om in de wintermaanden toch enige privacy te schenken. Er zijn er zelfs die al heel vroeg in het voorjaar bloeien en mijn klanten met een tuin in Frankrijk kunnen zelfs ook in de wintermaanden van deze bloemenpracht genieten.

Ik koop de planten voor mijn klanten direct bij gespecialiseerde kwekerijen met een hoge kwaliteit en breng ze direct bij u in de tuin. Dat bespaart u tijd, energie en geld…zodat u meer overhoud om te genieten van uw mooie tuin.

Hier een aantal voorbeelden van schitterende Clematis soorten.

Graag help ik u verder bij vragen. Dit kan via een goed tuinadvies, tuinontwerp of beplantingsplan.

Met vriendelijke groet,
Marjan de Koning.