Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Hydrangea serrata cultivars voor tuin-dakterras-bedrijfstuin, floreraheeze Lichte schaduw tuin plant voor licht zure grond, tuinadvies tuin Waalre Hortensia's in tuin- dakterras- bedrijfstuin voor lichte schaduw-FLORERA tuinen ea. buitenruimtes Tuinadvies Noord Brabant-Hydranges serrata-floreraheeze Tuinplanten voor lichte schaduw-zon- tuinadvies- Tuin Veldhoven, Florera tuinen ea. buitenruimtes Tuinadvies Florera tuinen ea. buitenruimtes-hortensia type met lacecap. Hydrangea 'Blue Deckle'-tuinplant natuurrijke tuin tuinadvies tuin Noord Brabant Hydrangea serrata types in diverse bloeikleuren. Hydrangea 'Tokio Delight'- tuinplant voor lichte schaduw tot zon. HORTENSIA BLOEM DETAIL-tuinontwerp.

Hydrangea serrata-hortensia juwelen voor de iedere tuin en tuinsfeer

We kennen allemaal de tuinplant Hydrangea- hortensia met de grote witte bollen: ‘Annabelle’. Bijna zijn we vergeten dat er nog veel meer juweeltjes van dit geslacht voor onze tuin geschikt zijn. Een Hydrangea- hortensia met subtielere bloeiwijze, namelijk het serrata type.

Hydrangea serrata komt oorspronkelijk uit de bergen, maar doet het zeker ook goed in landen met een zeeklimaat.

De gemiddelde hoogte is circa 1.20-1.50. Uiteindelijk hoogte beperkt tot  2.00 meter.

TIPS OM MOOIE PLANTEN TE KRIJGEN IN tuin-bedrijfstuin of dakterras:

— Standplaats: halfschaduw tot zon. Niet de warme middagzon, want dan kunnen de planten verbranden.

–Bodemstructuur: niet te zware bodem, niet de droog maar ook niet te nat. Voeg op droge zandgronden een extra mulchlaag toe die het vocht vast houdt en de planten beschermd tegen uitdrogende wind. Dit kan in  de vorm van tuinturf-heidegrond-of andere licht zure organisch bodemverbeterende grond.

–Grond: licht zuur tot neutraal. (test de grond of laat dit doen door FLORERA !!). pH lager dan 7.

— Zet meerdere planten van 1 soort, in groepen of op rij, bij elkaar.

ONDERHOUD:

— Hortensia’s houden van vocht. Is de de grond te droog op de standplaats verrijk de grond dan en/ of gebruik extra korrels die het water vast houden.

— Voeg 1x in de 3-4 jaar overjarige/ oude organische mest (zonder stro) toe. Daarnaast kan men 1x per jaar de planten een extra gift aan vloeibare biologisch mest geven, met de gieter.

–Mulch: breng tijdens een erg droge warme zomder rond de voet een fijne laag gazonmaaisel aan. Deze laag zorgt voor extra koelte. Behoudt in de winter de koude en zorgt ervoor dat de plant niet té vroeg uitloopt.

SNOEI:

Voor deze plant is het goed om elk jaar de struik aan het einde van de winter bij wijze van onderhoud gedeeltelijk te snoeien om vertakking te bevorderen. Doe dit enkel op de oudste takken (kijk naar kleur van het hout), op halve hoogte boven de voet van  jonge scheuten. Knip slechte, volledig droge scheuten en hele oude takken net boven de grond helemaal weg.

Zo zijn er nog veel meer mooie hortensia’s/ Hydrangea’s. Indien u vragen heeft over uw tuin, een tuinadvies of tuinontwerp wenst…

Neem dan even contact met mij op: Marjan de Koning via: mail ons Of bel: 0031 (0)626364036.

EN SAMEN scheppen we dan uit uw wensen en mijn  inspiratie een ruimte van sfeer, schoonheid en gebruiksplezier!

ik wens u veel plezier dit komend tuinjaar.

Marjan de Koning.