Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
weergaloos blad voor tuinsfeer bia uinplan florera.nl tuinsfeer met grillige natuurlijke dakboom in de tuin met Parrotia persica- Marjan de Koning tuinplan Gouden kleuren in herfsttuin siergrassen in herfsttuin en winterbeeld- florera.nl Tuinarchitect Marjan de Koning realiseert tuinplan weergaloze herfsttuin herfsttuin sfeerbeeld- florera.nl herfsttuin spektakel Prachtige verfijning in herfsttuin spiegelingen in herfsttuin

Herfsttuin: Het moment om aan je tuin te denken

Wanneer de dagen weer korter worden en het weer guurder wordt is het duidelijk: de wisseling van het seizoen is daar. Elk seizoen vraagt om andere planten en onderhoud en de herfsttuin is daar geen uitzondering op. In een herfsttuin is licht een onmisbaar element: hoe minder licht het seizoen bevat, hoe belangrijker dit element wordt in de tuin. Daarnaast is de herfst het ideale seizoen voor het verplaatsen en herstructureren van planten in de tuin. Lees verder om te ontdekken welke reden dat heeft. Liever direct persoonlijk advies? Neem dan direct vrijblijvend advies op via het contactformulier onderin de pagina!

Licht in de herfsttuin

In de herfst is licht heel belangrijk voor veel mensen, niet alleen in huis maar zeker ook in de herfsttuin kan het juiste gebruik van licht van grote waarde zijn.

Een juiste compositie planten en andere materialen in de tuin, vangt dat mooie strijklicht dat de herfstzon ons telkens weer geeft. Het maakt dat we op en top kunnen genieten van de zwoele avonden in die heerlijke zomer. Het maakt ons lichter en blij, zodat we een periode waarin minder licht voorkomt beter aankunnen.

Licht in de tuin tijdens herfsttuin
tuinplan op maat geeft jaarrond weergaloze tuin- herfsttuin
villatuin als schitterende herfsttuin
herfsttuin en spelen met licht in tuinplanten

In de herfst beginnen mensen weer meer binnenshuis te leven, zich langzaam terug te trekken. De meeste mensen sluiten dan de deur, maar in het tuinseizoen gaat de deur juist nú pas open. Dit is hét moment om aan een nieuwe tuin of vanuit de herfsttuin, aan een renovatie tuin te beginnen.

Dit komt omdat na bladval de plantenwereld in rust is. Hierdoor is dit het beste moment om planten te verhuizen naar een nieuwe standplaats. Uiteraard kan dit ook de hele winter door, want pas als het blad weer aan de bomen zit, is het eindpunt van het aanplant seizoen voor de tuin achter de rug. Vaste planten, siergrassen, bomen die in container zijn gekweekt en andere kleine gewassen kunnen dan nog wel aangeplant worden, maar het echte werk zit er dan op.

Wat is er nu heerlijker dan van die laatste zonnestraaltjes die in jouw herfsttuin en wintertuin schijnen, te genieten en weg te dromen over nieuwe dingen in het leven of de gelukkigste momenten her te beleven.

Dit zijn mooie planten voor een herfsttuin

 1. Parrotia persica: kan als diverse vormen in de tuin worden gebruikt. Als gewone hoogstam boom, als smalle zuilboom, als dak-en leiboom en als haag. In de jonge jaren verkleuren de hagen vaak naar geel. Als boom die al een paar jaarjes oud is, verkleuren de bladeren naar allerlei schitterende snoepkleurtjes. Deze boom is een enorme blikvanger in de tuin.
 2. Zelkova serrata: is ook zo’n boom en of meerstammige heester.
 3. Amelanchier lamarckii: in de tuin aan te planten als meerstam boom- struik en haag.
 4. Betula nigra: als boom. Het blad verkleurd naar een gouden tint waar de zon mee kan spelen.
 5. Veel Acers ( esdoorns) verkleuren spectaculair, zoals hier Acer buergerianum, die inmiddels een nieuw thuis in een Florera tuin heeft gekregen.
 6. Fagus sylvatica: de bekende Beuk. Als boom, zuilboom, lei- en dakboom en hagen.
 7. Siergrassen zoals Pennisetum, Molinia, Calamagrostis, Panicum en Stipa ( Nasella).
 8. Euonymus alatus types.
 9. Tamarix tetandra
 10. Cotinus coggigria.
 11. Vruchtdragende struiken zoals: Vaccinium corymbosum ‘Early Blue’.
unieke boom voor herfsttuin
Spelen met licht en kleur in villatuin- florera.nl
herfsttuin spektakel
dakbomen in herfsstuin- florera.nl
siergrassen in herfsttuin en winterbeeld- florera.nl
Cotinus coggigria na regenval in herfst- herfsttuin planten
Prachtige verfijning in herfsttuin
zonlicht op siergrassen in herfsttuin- kleine stadstuin

Tuinen vragen steeds meer onderhoud

De meeste mensen krijgen tijdens de herfst de kriebels, want willen graag opruimen, om de deur schoon achter zich dicht te trekken. We hebben dit nu ruim 20 jaar gedaan en onze tuinen blijken, alleen maar méér tuinonderhoud nodig te hebben. Daarbij vraag ik me steeds vaker af; of de wensen met betrekking tot genieten, bloem en tuinonderhoud, wel echt vervuld worden.

Herfsttuin door Florera

Graag help ik je door samen te kijken wat je wél wenst! Zo ontwerp ik al meer dan 20 jaar tuinen. Met de kennis en ervaring die ik in deze jaren heb opgedaan help ik je graag om een echte droomtuin te krijgen. De natuur in de herfst en de herfsttuin is hier een mooie start van, maar ook de wintermaanden zijn een zeer goede periode om te beginnen met het creëren van uw droomtuin.

Iedereen onderschrijft het zo graag. Het internet staat er bol van, maar er zijn maar een paar tuinontwerpers die het woord droomtuin werkelijk waar maken. Allereerst is er een goed uitgebreid persoonlijk contact nodig. Aandachtig luisteren en echt de wensen van de opdrachtgever respecteren.

Graag geef ik u, met oog en hart gevuld met liefde voor de natuur en kennis van het vak, een goed bruikbaar advies, om echt tot uw droomtuin te komen. Ik geef aan waar knooppunten liggen; waardoor de gewenste tuin niet geheel tot stand komt en wat wel de juiste weg erin is, om het te realiseren.

Een doordacht tuinplan maken, met respect voor de bodem, al het planten- en dierenleven; kán een goed beginpunt zijn. Er zijn echter ook andere wegen. De herfsttuin of de tuin in de wintermaanden is hier een ideaal startpunt voor, want het toont de huidige status van de tuin aan mij. Daarbij is de grond nog warm en planten zullen zich weer snel herstellen, van de tocht naar hun nieuwe thuis of nieuw plekje in de tuin waar ze altijd al thuis hebben gevoeld.

De bodem dusdanig haar herstel te brengen, zoals alle planten nodig hebben om gezond te kunnen groeien en bloeien, is één van de belangrijkste aandachtspunten voor mij. Alleen dan kan ik op de tekentafel “gouden” tuinen tekenen, want als de bodem van de tuin niet goed is, zullen al gauw plannen teniet gaan.

Na een doordacht tuinplan samen met je uitgewerkt te hebben, volgt dan de daadwerkelijke tuinaanleg of -renovatie. Ook tijdens dit traject is het nodig om in alle facetten het tuinplan te volgen, want hierin is uw “droomformule” vastgelegd.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   

  Met een natuurrijke groet,
  Marjan de Koning
  Florera

  Weergaloze herfstkleur in villatuin Eindhoven
  Landelijke herenboerderij tuin tijdens de herfst- herfsttuin Oirschot
  Gouden kleuren in herfsttuin
  herfsttuin sfeerbeeld- florera.nl

  ©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden..