Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9

Harmonieuze voortuin met speelruimte kinderen, gouden boom en spectaculaire haag

Voor een gezin te Eindhoven, realiseerde in voorjaar 2015 een tuinaanleg, gehele tuin met bijzondere voortuin. Na eerst tijdens herfst 2014 een nieuw doordacht tuinconcept met veel speelruimte kinderen voor hun 2 actieve zonen te hebben verzorgd.

De tuin met grote voortuin ligt in de bruisende, steeds weer vernieuwende stad Eindhoven, waar elke dag op hoog niveau aan design wordt gewerkt.

EEN TUIN VOOR EEN JONG GEZIN:
Mijn cliënten hadden als grote wens dat de gehele tuin ook ruimte zou bieden aan speelmogelijkheden voor hun jonge zonen. De wensen voor de diverse speelruimte bestonden uit: een boomhut, een trampoline, een speelklimtoestel, een kabelbaantje en een moestuintje met ’n appelboom. De boomhut en kabelbaan waren al aanwezig en deze heb ik zo gelaten zoals ze waren.
Na overleg met mijn tuinklanten werd besloten om het speeltoestel en de trampoline in de voortuin een plekje te geven. Het mooiste vind ik zelf, als deze speelelementen  harmonieus zijn geïntegreerd in de rest van de tuin.

EEN ‘GOUDEN’ BOOM:
Winter 2014 ben ik voor mijn cliënten op zoek gegaan naar een paar natuurlijk ogende grote bomen. Zij hadden als wens; bomen met een schitterende herfstkleur, die transparant zijn in hun uitstraling en volledig passend bij hun villa. Ik slaagde erin 2 schitterende spectaculaire bomen te vinden. Een Berk en een Esdoorn. Door de vormgeving van de bomen en hun type blad zijn ze allebei transparant en natuurlijk ogend. Ik legde ze vast op foto en nodigde mijn tuinklanten uit, de bomen gezamenlijk te gaan bekijken op de kwekerij te Sint Oedenrode. Tijdens ons bezoek aan de kwekerij waren ook zij direct helemaal verkocht.

Als start van de totale tuinaanleg, zijn eind december de 2 bomen, als eerste in hun nieuwe thuis gearriveerd en aangeplant. Met veel plezier heb ik de regie van de hele tuinaanleg verzorgd.
Én dan maar wachten tot het voorjaar is! Zodat de bomen met hun textuur en hun frisse nieuwe blad de tuin omtoveren tot een waar sprookje. Daar dient uiteraard ook nog wel wat meer voor gebeuren, want een boom alleen is mooi, maar harmonie in een tuin bereik je pas als alle details volledig bij en in elkaar passen. Zo zorgde ik ervoor dat de boomspiegels van de bomen verrijkt werden met een groenblijvende bodembedekker.
Hierdoor ontstaat er een kruidlaag waar onkruid minder kans heeft en het gazon geen concurrentie voor de bomen is.

VROEG IN HET JAAR AL GENIETEN VAN ACHTER- ÉN VOORTUIN:
Om ook al vroeg in het voorjaar van de voortuin te kunnen genieten zijn er in groenblijvende bodembedekker stinzenplanten aangeplant. Als de bomen nog geen blad hebben, of net op springen staan, zorgen deze kleine plantjes met hun prachtige tere kleuren voor veel gezelligheid en kleur in de tuin.

 

Vrolijkheid in de tuin tijdens april met bijzondere tuinplanten na tuinontwerpbureau Heeze.

Elegance in de tuin tijdens april met Anemone na tuinplan van Marjan de Koning.

Kleine sierlijke Galanthus als voorjaarsverrassing in nieuwe tuin.

Frisse voorjaarsverrassing in de tuin rondom volwassen bomen met Galanthus

 

Het speeltoestel heeft een mooi plaatsje gekregen, zo ook de trampoline. Tegen de gevel is een Wisteria met meerdere takken geplant. Deze plant is uitgeleid tegen de voorgevel van de villa. Om mijn cliënten meer privacy te geven is er een hoge Rhododendron wolkenhaag aangeplant.

De volledige villatuin is inmiddels helemaal ingericht en zijn er al mooie momenten vastgelegd in de hele tuin.
De meerstam Berk in de voortuin is volledig uitgelopen met zacht groene blaadjes in de lente en heeft in de herfst de tuin weer een ‘gouden’ randje gegeven. De aanwezige Esdoorns zetten in de herfst de tuin in vuur en vlam met hun rode herfstkleur. De Wisteria heeft zijn pracht getooid aan de gevel en de Rhododendron wolken zijn volledig wit geweest.

Ik wens u veel kijkplezier.

Heeft u ook behoefte aan een nieuwe tuin of een renovatie tuin, een beplantingsplan met bijzondere tuinplanten zodat uw tuin straks ook een sprookje is?

Ik help u graag om ook u een droomtuin te verwezenlijken. Neem dan contact met me op, via: info@florera.nl of 06 26364036 en we maken een afspraak om kennis te maken, waarin luister naar al uw tunwensen.

Met een natuurijke groet,

Marjan de Koning.

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.