Slide 1
Slide 2
Slide 3
Tripterygium wilfordii, HALFKLIMMENDE DECORATIEVE HEESTER VOOR IN DE TUIN. BLOEMEN VAN Tripterygium wilfordii HET BLAD VAN DE PLANT.

Schitterende halfklimmer als medicijn tegen alvleesklierkanker

Tripterygium wilfordii

Deze halfklimmende heester wordt in China gebruikt om een medicijn te maken tegen alvleesklier kanker, maar is ook een bijzonder decoratieve plant in onze tuinen.

De hoogte na 10 jaar is 3 meter. De bloemkleur is witte bloempluimen. juni – juli.
Deze plant is goed winterhard.

Een medicijn gemaakt van de halfklimmende heester (Tripterygium wilfordii), een plant die in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt, gaat bij muizen de strijd aan met alvleesklierkanker.
De onderzoekers hopen het middel snel te kunnen testen op mensen. Bij behandelde muizen waren tumoren binnen 40 dagen helemaal verdwenen.
Het onderzoek is gedaan door de Universiteit van Minnesota en gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine.

Triptolide
Hoofdonderzoeker Ashok Saluja beschreef de ongelooflijke potentie die het middel heeft om tumorcellen te doden. “Je kon zien hoe de tumor iedere dag kleiner werd en uiteindelijk zelfs helemaal verdwenen was”
De plant bevat triptolide, een stof die kankercellen kan doden. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt de plant gebruikt bij de behandeling van reumatoïde artritis.

Tripterygium wilfordii in uw tuin?

Tripterygium wilfordii ook in jouw tuin? Wij helpen je graag met de juiste plaats aan te geven, ook kunt u deze plant via ons bestellen. Neem gerust contact op via onderstaand contactformulier.

‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
Uw naam
Uw telefoon
Uw E-mailadres
Uw Bericht

 
Neem contact op