Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Slide 18

Grote boerderijtuin met verschillende elementen

Deze weergaloze natuurrijke tuin ligt in de gemeente Oirschot, het buitengebied van de Brabantse Kempen. De tuin heeft een afmeting van 11.000m2. Het tuinplan en beplantingsplan is ontwikkeld voor circa 6.000m2. Deze tuin heb ik, Marjan de Koning volledig in harmonie en balans gebracht. Zo ontwierp ik een weergaloze natuurrijke tuin met diverse tuindelen en van alle gemakken en comfort voorzien. De voortuin, het eerste deel van de achtertuin en diverse andere tuindelen zijn ontworpen volgens oud Nederlandse tuinarchitectuur. Verder zijn de tuindelen afgestemd op de functie ervan. Zo kent de fruit- en kruidentuin een prachtige grote kas.

Een gevarieerd beplantingsplan

De eigenaren van deze tuin wilden het gehele jaar door een bloeiende tuin. Hier heb ik rekening mee gehouden bij het maken van het beplantingsplan. De tuindelen zijn in harmonie met elkaar en het grote geheel. Zo bevat de tuin plantvlakken, een fruittuin, een kruidentuin, een grote kas, heesters rondom het parkeerterrein en lanen met bomen en bosranden aan de weerszijde van de tuin. Een van de achterste delen, buiten de 6000m2 tuin, is geschikt gemaakt als paardenweide. 

De tuin kent volledige privacy aan alle zijden, het zeer ruim opgezette parkeerplein is omgeven met zeer fraai bloeiende heesters. Het eerste deel van de achtertuin heeft naast prachtige rozenbogen, en groot terras met notenbomen en een ondiepe vijver in prachtig uitgewerkt metselwerk. Verder is er gedacht aan lange zichtlijnen. Zo kan men vanuit de keuken helemaal naar achteren kijken. Een lange laan getooid met siergrassen en bloem leidt ons oog vier seizoenen lang.

In een ander tuindeel is een mooie grote kas geplaatst. In deze kas kan men allerlei tuin werkzaamheden verrichten. De kas is omgeven door een rijke kruidentuin. Tevens is er een kleine fruittuin. Hier kan men naar hartenlust een groot deel van het jaar plukken. De fraaie handgemaakte bogen zijn getooid met heerlijk ruikende rozen en andere leiplanten.

Genieten bij het zwembad in een mediterrane sfeer

In de tuin zijn meerdere terrassen te vinden, in een tuindeel ligt een heerlijk groot zwembad dat omgeven is met een natuurstenen terras. Bij het zwembad staan twee enorme handgemaakte tuinvazen die gevuld zijn met grote oude perelaars Naast het zwembad is een compositie van planten en siergrassen te vinden. Deze compositie zorgt ervoor dat in dit gedeelte van de tuin de gehele zomer een mediterrane sfeer hangt.

Rondom het zwembad is er genoeg ruimte om zowel in de schaduw als in de zon te zitten. Naast het zwembad bevind zich een lang poolhouse waar je heerlijk kunt genieten. Het poolhouse bevat een grote buitenkeuken, een heerlijke loungehoek, een eethoek en een jacuzzi. Aan de voorzijde van het luxe poolhouse slingeren Wisteria planten langs de gevel.

Wilt u ook een sfeervolle boerderijtuin?

Ik help je graag met het realiseren van jouw droomtuin. Contact opnemen kan zowel telefonisch als via onderstaand formulier.

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning
Florera

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden..

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   
  Neem contact op