Slide 1
groenblijvende bloeiende haag in tuin Eindhoven.

Goede zorg beregening tuin villa Eindhoven

Circa 3 weken geleden plantte ik deze volwassen Rhododendron haag, met een lengte van circa 50 meter en hoogte van 2 meter, in een tuin te Eindhoven, waar ik met een tuinaanleg bezig ben.

groenblijvende bloeiende haag in tuin Eindhoven.

volwassen haag groenblijvend- Rhododendron haag-florera.nl

 

Eigenlijk was het al erg al erg laat in het seizoen om nog dergelijke bijzondere aanplant te verrichten.  Maar met de juiste zorg en aandacht kan er veel meer dan men denkt.

Toen ik de aanplant verzorgde wist ik uiteraard nog niet dat het deze week dergelijke temperaturen zou worden. Met deze dagen is extra zorg voor zo’n bijzondere haag echt nodig.

De beste manier om Rhododendron planten water te geven is via een druppelslang op de bodem, want de planten houden niet van water op hun blad. Tijdens deze week geven wij ze extra water via de slang ernaast. Hierbij is het oppassen dat de planten ook weer niet téveel krijgen, want een plant kun je ook verdrinken.

Bij beregening tuin is het belangrijk om een paar maal per week flink water te geven en daarna de wortels de kans te geven om het water op te nemen.  Hierbij is het nodig dat er ook zuurstof in de bodem aanwezig is. Bij téveel water, raakt de bodem volledig verzadigd. Het water zit in alle hoekjes en gaatjes. Om zuurstof weer een kans te geven, bereik je door de planten 1 of 2 dagen geen water te geven, zodat de balans in de bodem weer terug kan keren.

Met de haag gaat het goed. Gisteren tijdens een extra controle van de kwekerij, heb ik een compliment ontvangen voor de zorg van deze volwassen haag. Dat is natuurlijk altijd fijn.

Heeft u ook wensen voor een bijzondere aanplant of vragen over de beplanting in uw tuin?  Ik help u graag met mijn expertise.

een natuurrijke groet,

Marjan de Koning.