Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
welzijn tuin koken gaan samen met allium ursinum jonge malse eetbare blaadjes in tuin

Tuin geheim / Tip eetbare beplanting: voor een heel jaar heerlijk eten uit eigen tuin

Feest! op tafel en vloerkleed in de tuin. Hierbij een tuin tip voor een exclusief wit veldboeket in tuin of uw andere buitenruimte en een jaar rond heerlijk eten met een verfijnde mediterrane geur . Plant dan Nu: Allium Ursinum (daslook).

De beste tijd van het jaar om deze bol/plant in uw tuin of andere buitenruimte aan te planten is in deze maand! Laat bollen niet uitdrogen, maar plant direct na ontvangst of aankoop.

Daslook in de tuin:

Allium ursinum of te wel Daslook behoort met haar mooie witte bloemen tot de eerste lenteboden, inheems in Nederland én beschermd! Het is een aangename bodembedekker in tuin of andere buitenruimte die grote velden kan maken. De bloemen verschijnen in april en de plant bloeit door tot ergens in juni.

Standplaats van de Daslook:

Half schaduw, vochtige humeuze grond. Voeg wat kalk toe aan de grond. Aanplanten in de buurt van een boom, langs haag (beuk) of onder heester. Onderhoudsvriendelijk: de planten vermeerderen zichzelf. Planttijd: najaar. Plant de knolletjes van Daslook op een onderlinge afstand van 10 tot 15 cm. en op dezelfde diepte. Het blad sterft af, laat het geel worden! Knip het niet af. De bol haalt er tot het laatste moment voedsel uit.

Let op: Daslook kan behoorlijk uitstoelen. Hoeft niet, hoe moeilijker de tuin standplaats en droger de grond is hoe minder hard de plant zich vermeerderd. Indien u maar een klein plaatsje in de tuin heeft is het verstandig om deze ruimte te begrenzen (dit kan evt. met bamboe rootcontrol, dit is een plastic wortelbegrenzer). Of plaats de plant in een grote tuinvaas!

Daslook in de keuken:

De jonge malse glanzend donkergroene blaadjes die in maart verschijnen zijn verrukkelijk in soepen, salades, als kruiden in verse kaas, marinades, kruidenboter en pesto! In de zomer zijn de bloemen te gebruiken en in het najaar de bolletjes zelf.

Recept: Ingrediënten: 120 gram. Daslook-5 tenen knoflook- 100 gram. Geroosterde pijnboompitten- 2 el parmezaanse kaas- zout- gemalen peper- olijfolie.

Bereidingswijze: De ingrediënten (behalve olijfolie) pureren. Beetje bij beetje de olijfolie toevoegen en goed mengen. Klaar. Geniet ervan!

Let op: Het blad lijkt precies op het blad van de plant Lelie der Dalen. (dit blad is zeer giftig!). Verschil: daslook ruikt naar knoflook!

Daslook Geneeskrachtige werking:

Daslook wordt al eeuwenlang gewaardeerd als sterk geneeskrachtig kruid. De plant is zeer geschikt als zuiveringskuur in het voorjaar en helpt chronische huidziektes te bestrijden door de bloedreinigende eigenschappen. Daslook bevordert de spijsvertering. Mensen met een hoge bloeddruk en verharding van de slagaderwand kunnen baat hebben bij Daslook. De etherische oliën in de plant werken rustgevend. Heeft een heilzame werking bij darmstoringen, bevat veel vitamine C.

Zelf eetbare beplanting in uw tuin?

Zelf eetbare beplanting uw in tuin aanleggen? Neem gerust vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier!

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   
  Neem contact op