Slide 1
doordacht tuinplan voor een nieuwe tuin maken kost wat tijd- maak op tijd een afspraak- florera.nl

Een nieuwe tuin

Een nieuwe tuin aanleggen? Denk er op tijd over na!

Het is november en ik ben net terug van een werk-vakantie uit Sardinië. Aan de temperatuur hier in Nederland moet ik wel even wennen.
In mijn e-mail inbox vind ik van een paar klanten foto’s van de herfst in hun tuin. Wow, wat is de herfst hier toch schitterend. Echt een groot verschil met Sardinië. Daar is veel meer groenblijvende natuur en minder herfstkleur. Natuurlijk zijn groenblijvende planten ook belangrijk in onze tuin. Want als straks echt het blad gevallen is blijft deze plantengroep over als het karkas.

Tuinen in een breed spectrum

Ik maak tuinen in een breed spectrum bij allerlei type woningen. Een klant kan bij Florera zowel terecht voor een volledig nieuwe tuin als een tuinrenovatie.
Maar in alle tuinen: een nieuwe tuin of een bestaande tuin is het belangrijk dat de tuin 4 seizoenen weergaloos mooi is. Dat uit zich via de architectuur die ik toepas in combinatie met het beplantingsplan en het lichtspel.
De manier waarop planten het licht vangen en hun kleuren tonen is zeker ook een belangrijk onderdeel dat voor de adembenemende sfeer en beleving zorgt.

Marjan de Koning maakt graag een doordacht tuinplan voor u voor een nieuwe tuin
een bloemborder in een nieuwe tuin waar bloemen ook mooi zijn als ze uitgebloeid zijn- Marjan de Koning tuinontwerper Florera
een nieuwe tuin verlangt een doordacht tuinplan- florera.nl
Een karkas van groenblijvende planten laat ons genieten tijdens alle seizoenen in de tuin- florera.nl

Alle seizoenen genieten van jouw tuin

Om een echt mooie nieuwe tuin tot stand te laten komen is het werk van een deskundige tuinontwerper van groot belang. Een tuinsfeer is niet alleen belangrijk tijdens zomermaanden.
Of vanwege de verhardingen, een border gevuld met met bloem, schaduw op de juiste plaats.
Zeker, óók dat is belangrijk!!

In een tuinplan gemaakt voor een tuin waar je 4 seizoenen lang en jarenlang van kunt genieten, dient ook nagedacht te worden over veel meer zaken dan alleen de invulling van de beplanting en verharding.
Elementen op even aan te halen, zijn bijvoorbeeld; de dieptewerking, balans en harmonie in vlakverdeling, filtering wind en privacy. Ook: hoe valt het licht tijdens de ochtend of de avond. Zowel in het voorjaar, de zomer, de herfst én de winter.
Hier een voorbeeld: waar moet ik dan die mooie hoge pol siergras plaatsen, zodat je vanuit de woning kunt genieten van de glinsterende regendruppels bij het doorbreken van het zonnetje.
En hoe sluit die mooie hoge siergras pol dan weer in volledige harmonie aan bij de rest van de border en of bij groenblijvende haag. Of hoe zorg ik dat ik in januari ook kan genieten van de tuin als ik in de ochtend de deur uit ga of juist binnen kom.
Dit zijn een paar punten waar ik ook over nadenk bij het realiseren van een tuinplan.
Namelijk; een goede tuin is een beleving die 4 seizoenen genieten met zich mee dient te brengen.

Hoe het licht de beplanting uitlicht is een belangrijk onderdeel van een sfeervolle tuin
een nieuwe tuin ontwerpen kost wat tijd, ben op tijd met een afspraak te maken zodat we samen een doordacht tuinplan kunnen maken- florera.nl
Zonlicht op ieder moment van de dag laten ons genieten van de tuin- een nieuwe tuin ontwerpen kent veel facetten- florera.nl
Bij ieder huis en gezin past een uniek tuinplan, want iedereen leeft anders. Een nieuwe tuin betekent voor mij, Marjan de Koning, altijd weer een uniek maatwerk doordacht tuinplan

Uw droomtuin laten aanleggen door Florera?

Na de korte December maand staat het nieuwe tuinseizoen al snel voor de deur. In maart of begin april gaan we al weer buitenleven. De tuin waar je weer jarenlang van kunt genieten heeft het nodig om eerst over al deze facetten goed na te denken en ze op een rijtje te zetten.
Kortom een goed doordacht tuinplan dient te worden gerealiseerd.

een strakke voortuin met weelderige bloei in het voorjaar en een rijke najaarsgroet als doordachte combinatie in tuinplan- florera.nl
een tuin die meehelpt om de insecten stand te verhogen- florera.nl
ontluikende schoonheid in een nieuw tuinjaar en nieuwe tuin- florera.nl
Cyclamen bloeien rijkelijk vanaf het najaar tot diep in het voorjaar- beplantingsplan nieuwe tuin- florera.nl

Denk er zelf niet té lang over na, anders mis je dat heerlijke nieuwe tuinseizoen in jouw nieuwe tuin.
Ik ben uiteraard met een aantal tuinklanten al onderweg in het maken van een tuinplan of de uitvoering van dat tuinplan.

Ook jou help ik graag met het realiseren van jouw droomtuin.
Maak nu al die afspraak, bijvoorbeeld door het invullen van onderstaand formulier, dan is de eerste zet gedaan en kan ook jij genieten in dat nieuwe seizoen.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Uw naam
  Uw telefoon
  Uw E-mailadres
  Uw Bericht
   
  Neem contact op