Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
tuinplan met voorjaarsbloeiende kleine blokbomen. haagplanten Cornus mas als haag in de tuin tuinontwerp Marjan de Koning en haag in de tuin Eetbare vruchten aan haag in de tuin- florera tuinarchitect Cornus mas als haag in de tuin of kleine boom Florera bezoekt kwekerij Ebben voor tuinplan stadstuin

Een haag in de tuin, een andere haag…vrolijk bloeiend en heerlijke gelei in de herfst.

Elke dag in het voorjaar genieten van een haag in de tuin? Dat kan!
Genieten van een bloeiende haag.
De zon schijnt meer en wordt elke dag wat warmer. Het voorjaar is nu echt in zicht. De regendagen en de ergste koude zijn voorbij.
Tijd om naar buiten, de tuin in de lopen en te kijken of u tevreden bent.
De voorjaarsbeurt kan ook nu het beste worden gegeven en over een maand kan uw haag in de tuin ook alweer worden gesnoeid.

We zien als haag in Nederland veel beuken gebruikt. Soms wordt de plant zelfs ook door de gemeente voorgeschreven. Ook Prunus lusitanica kom ik vaak tegen. Dat is t.a.v. de privacy prettig, want deze plant is wintergroen.
Indien privacy geen rol speelt, heeft u dan ook wel eens gedacht over een bloeiende haag in de tuin te plaatsen? Bijvoorbeeld een Cornus mas.

tuinontwerp Marjan de Koning en haag in de tuin
haagplanten Cornus mas als haag in de tuin
Eetbare vruchten aan haag in de tuin- florera tuinarchitect

Deze struik kan heel goed als haag in de tuin worden aangeplant. Heeft ietsje meer ruimte nodig, maar geeft daar veel gezelligheid voor terug.
Cornus mas bloeit met kleine bloemen op het naakte hout (d.w.z.: als er nog geen blad te zien is), met een mooie gele kleur. Zo ook bloeit de struik nu nog in maart. De plant brengt me in een echte paasstemming. Zeker dit jaar!!

Deze plant kan als haag in de tuin al geplaatst worden als u een ruimte heeft vanaf circa 60-70 cm. Er zijn op de Nederlandse handelskwekerijen specifiek haagplanten verkrijgbaar. Dat maakt het makkelijker voor u om de planten aan te planten.
In het najaar geeft de plant als extraatje nog eens vruchten. Die kun je gebruiken voor gelei, jam of een siroop. De siroop is zelfs 1 volledig jaar houdbaar. Op het internet zijn veel recepten te vinden.

De hoogte van zo’n Cornus mas haag in de tuin kunt u zelf bepalen.
Naast een haag kunt u met Cornus ook strakke blokken in de tuin maken. Cornus mas is ook als blokboom, struik en hoogstam boom verkrijgbaar.

Cornus mas als haag in de tuin of kleine boom
tuinplan met voorjaarsbloeiende kleine blokbomen.
Florera bezoekt kwekerij Ebben voor tuinplan stadstuin

Sfeervolle tuin aanleggen?

Kan ik jou ook helpen om een sfeervolle tuin te krijgen? Wil je een advies over de mogelijkheden van uw bestaande tuin of misschien denk je aan een geheel nieuwe tuin? Ik denk graag met je mee. Neem gerust eens vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Uw naam
  Uw telefoon
  Uw E-mailadres
  Uw Bericht
   

  Met een natuurrijke groet,
  Marjan de Koning

  Foto: van een kwekerij te België.

  ©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.

  Neem contact op