Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
duurzame villatuin die oplossingen biedt- florera.nl verbindingen leggen via toekomstgerichte tuin via florera.nl in Leende een tuin die oplossingen biedt voor de toekomst- villatuin- kantoortuin- florera.nl tuin voor de toekomst- biodiversiteit in luxe kantoortuin rondom villa Edufax- florera.nl Duurzame tuin die oplossingen biedt- verbindingen leggen via duurzame villatuin- florera.nl duurzame toekomstgerichte tuin rondom kantoorvilla duurzame tuin rondom villa- toekomstgerichte bedrijfstuin- florera tuinontwerp biodiversiteit in toekomstgerichte villatuin rondom kantoor Edufax Leende- florera.nl kantoorvilla Edufax en haar toekomstgerichte duurzame kantoortuin- florera.nl villatuin bij kantoor- kantoortuin- bedrijfstuin- florera.nl een duurzame tuin die oplossingen biedt rondom kantoor bedrijfsvilla-duurzame kantoortuin- florera.nl villatuin rondom kantoor met duurzame verlichtingsarmaturen- florera heeze tuinontwerp

Een duurzame échte tuin rondom de kantoorvilla

Rondom de kantoorvilla voor de medewerkers van Edufax waar duurzaamheid en natuur voorop staan; was een van de wensen die behoorde bij de opdracht: een échte tuin realiseren met voldoende ruimte voor alle elementen.

Een échte tuin rondom de kantoorvilla:

Toen ik voor de eerste keer met Peter Zuidema, eigenaar van Edufax, sprak was de bouw van zijn grote droom: een nieuw thuis voor Edufax te Leende al gaande. De directe omgeving bestond toen nog uit zand en gras met veel kuilen en onkruiden. Peter Zuidema en zijn vrouw Kate wilden graag een tuin waar hun kantoorvilla, ontworpen door Margry-Arts architecten, volledig tot recht zou komen.

Een duurzame échte tuin! een fijne plek voor mensen en dieren die eer doet aan het bedrijf Edufax, de prachtige architectuur van de villa en deze wereld beter en mooier maakt.

duurzame tuin rondom villa- toekomstgerichte bedrijfstuin- florera tuinontwerp
kantoorvilla Edufax en haar toekomstgerichte duurzame kantoortuin- florera.nl
een tuin die oplossingen biedt voor de toekomst- villatuin- kantoortuin- florera.nl
verbindingen leggen via toekomstgerichte tuin via florera.nl in Leende

Een tuin die oplossingen biedt:

Onze hedendaagse maatschappij brengt vele problematieken met zich mee.
De zeer fraaie, deskundig ingerichte villa die dienst doet als kantoorpand biedt alle medewerkers al behoorlijk veel oplossingen, want naast het mooie duurzame interieur heeft het pand aardwarmte, zonnepanelen en nog veel meer.

De prachtige tuin die als het ware de villa omarmt biedt ruime parkeergelegenheid in het groen, maar ook beweging, gezondheid en ontspanning. Een ommetje maken met de boterham tijdens lunchtijd en even ontspannen is voor de medewerkers van Edufax een dagelijkse mogelijkheid en waar genot. Maar ér is meer!

Verbindingen leggen:

Het mooie Brabantse dorp Leende is de plaats waar de kantoorvilla inmiddels het visitekaartje is van het dorp. Mijn opdrachtgever had ook een andere wens, namelijk zijn droom verwezenlijken door de samenwerking van alleen bedrijven uit Leende en directe omgeving.
Dat is voor Peter een vanzelfsprekendheid, want ook binnen zijn bedrijf Edufax wordt samengewerkt op alle mogelijke manieren op het allerhoogste niveau.

Tijdens samenwerkingen ontstaan verbindingen. Je kunt dat zien als een “lint” van in elkaar geslagen handen. Na enig zoekwerk op het internet kwam ik er ook achter, dat de oude naam van Leende afkomstig is van het woord Lind. Dit zou afgeleid zijn van de boomsoort Linde.
Deze gegevens brachten mij op het idee van het hoofdthema in het tuinplan dat ik uiteindelijk realiseerde, namelijk: in elkaar overlopende linten van groenblijvende hagen in een organische vorm.

duurzame villatuin die oplossingen biedt- florera.nl
een duurzame tuin die oplossingen biedt rondom kantoor bedrijfsvilla-duurzame kantoortuin- florera.nl
villatuin bij kantoor- kantoortuin- bedrijfstuin- florera.nl
biodiversiteit in toekomstgerichte villatuin rondom kantoor Edufax Leende- florera.nl

De extra’s van groen in jouw omgeving:

Echter in mijn beleving als tuinontwerper is een tuin veel meer dan alleen een groene invulling van een buitenruimte.
In de tuin rondom Edufax is onder meer invulling gegeven aan duurzame halfverharding via een mengsel van natuursteen en 100% natuurlijk bindmiddel, dat ook Co2 neutraal+ is. Een natuurlijk product dat zorgt voor stabiele verharding met unieke eigenschappen. Verder is er gedacht aan hergebruik materialen, extra waterpasserende elementen en een opslag voor regenwater.
Daarbij een grote biodiversiteit aan flora die een welkome leefomgeving zijn.

Aan alles is gedacht om de medewerkers van Edufax meer gezondheid, minder stress, meer beleving en geluk te schenken. Want het is inmiddels ruim bewezen dat samenwerken hierdoor duurzamer wordt en productiviteit verhogend is.

Bijzondere toekomstbomen:

Bomen hebben een belangrijk effect op onze gezondheid. Zo ook spelen ze een zeer belangrijke rol in de CO2 problematiek. Daarom ga ik als tuinontwerper altijd voor bijzondere bomen die toekomstgericht zijn. Echte toekomstbomen!

In de tuin zijn daarom bijzondere Linde bomen opgenomen, die gezond zijn en het bijenleven bevorderen naast het schitterende bloemspel. Zo ook is er een zeer fraaie meerstam boom aanwezig die voorheen vooral in China een rol speelde in de rubberindustrie. De rubber werd gemaakt uit de latex die aanwezig is in de bladeren (zie onderste foto), maar heden ten dage is de boom belangrijk in de traditionele Chinese medicatie. Het zou versterkend werken op spieren, bloedvaten, hart en longen.
In Europa staat thee, getrokken van de bladeren, bekend als afslankthee. De boom is een Eucommia ulmoides.

duurzame kantoortuin- bedrijfstuin die oplossingen biedt- edufax leende kantoortuin - florera.nl
duurzame kantoortuin rondom villa- villatuin met veel biodiversiteit- florera.nl
meer biodiversiteit in toekomsttuin via tuinplan florera.nl
toekomstgerichte villatuin rondom kantoor- exclusieve tuin- florera.nl

Alle omwonenden in Leende en iedereen die voorbij komt kan genieten van deze prachtige kantoorvilla met rondom de bijzondere tuin: een échte tuin die toekomst gericht is.
Zo draagt deze duurzame échte tuin rondom de kantoorvilla bij aan een betere wereld voor ons allemaal.

Kan ik je helpen om ook een tuin rondom jouw bedrijf te realiseren, die de toekomst aan kan?
Een tuin waar jouw medewerkers stress laten varen, even kunnen ontspannen of een goed zakelijk gesprek met elkaar kunnen voeren! Neem dan contact op via onderstaande formulier.

EEN  DANKWOORD:
Hiermee wil ik ook mijn dank uitspreken voor de mogelijkheid die ik heb gekregen van Peter en Kate Zuidema en alle geweldige bedrijven met wie ik heb mogen samenwerken en nieuwe heb leren kennen.

Oprecht dank je wel Peter en Kate!
Ook in het bijzonder aan Michel Arts van Margry Architecten. Edufax is dé specialist in internationale onderwijsbegeleiding. Zie onderstaand de links naar de websites.

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   

  duurzame tuin die toekomstgericht is- villatuin Edufax- florera.nl

  De draden van de Eucommia ulmoides.
  © florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.

  Edufax: https://www.edufax.nl/
  Margry-Arts architecten: https://www.margry-arts.nl/publicaties 

  Neem contact op