Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
tuinplanten combinatie met eetbare lampascioni FLORERA tuinen ea. buitenruimtes. tuinadvies Marjan de Koning, Florera tuinen ea. buitenruimtes met eetbare planten. tuinadvies en tuinontwerp met eetbare planten, floreraheeze-florera-mar- tuinplanten droge en zonnige standplaats tuin met eten na koken. Italiaans Paté van tuinplanten ook geschikt in Nederland. TUIN EN KOKEN UIT EIGEN TUIN, INGEMAAKTE TUINBOLLEN. tuinadvies eetbare planten met Marjan de Koning en FLORERA tuinen ea. buitenruimtes tuin kunst beplantingsplan en tuinadvies FLORERA tuinen ea. buitenruimtes. tuin Eersel tuinadvies blauw bloeiende planten.

Culinair tuingeheim: Eetbare tuinplanten – Lampascioni

Mensen wat een heerlijke ontdekking!

Een blijvend bolgewasje, erg mooi in onze tuin (lijkt op een lavendel type) en dat zelfs in de landen rondom de mediterranée als lekkernij wordt beschouwd.

Circa 4 weken geleden werd mij, Marjan de Koning van Florera, gevraagd een tijdelijke tuin c.q. buitenterras voor de splinternieuwe design winkel van een vriendin, die ik al jaren ken uit een zakelijk netwerk, te realiseren. Dit vanwege de Dutch Design Week te Eindhoven. Door alle drukte die rondom de opening van deze, overigens schitterende design winkel, één week van te voren en verdere voorbereiding DDW kwamen we gezamenlijk niet meer toe tot de desbetreffende acties om een tuin/ bijzonder terras tot stand te laten komen.
Toch wilde de eigenaresse van de winkel graag de tuin met iets bijzonders vertegenwoordigd hebben. Dus ik op zoek naar iets heel speciaals voor een breed publiek met tuin, bedrijfstuin, parktuin, patiotuin, (dak)terras met tuinvazen of andere buitenruimte.
Én ik slaagde daarin als tuinadvies / tuinontwerpbureau! Ik had 2300 eetbare tuin bolletjes bij me… leuk verpakt als een cadeautje, net als chocolade bonbonnetjes. Al gauw hing men met velen over de rand van de mand waarin ze lagen of pakten mensen ze nieuwsgierig op. Met mijn enthousiast verhaaltje en de mooie tuin flyer waar alle informatie (tuin aanplant en keuken receptje) op stond was ik in no time door mijn uien/look bolletjes heen en had ik na 2 weekeinden nog maar een paar zakjes met Muscari comosum bolletjes over.

Een blauw druifje met een kuifje!!

Velen vonden dit een reuze grap maar ik was ervan uit gegaan, dat men ze niet kon eten. En daarom waren ze minder speciaal.

Niets blijkt minder waar te zijn, want Muscari comosum blijkt in diverse andere landen onder een andere naam LAMPASCIONI (Italië), ALMIZCLEÑAS (Spanje) en VOLVOI (Griekenland) als antipasti, tapa, mezze, als bijgerecht of in salades verwerkt.

Wilt u ook dit bolgewasje zelf eens uitproberen in tuin of keuken?
Kom dan dit weekend naar Eersel en ik zal u alles uitleggen. Zie ook enkele recepten op de blauwe kaarten (bijgaand aan dit artikel).
Ik ben met Florera dit weekend: 8 en 9 november aanwezig tijdens het Italiaanse weekend bij kookwinkel van den Hurk te Eersel.

Laat u verleiden en neem deel aan een Italiaanse miniworkshop door Stefiana van de Toscaanse kookschool Pasta al Pesto. Of kom gezellig kijken naar een demonstratie Pasta of Ravioli maken, onder genot van een heerlijk glaasje wijn van Jeroen van Way of een goed tuinadvies via mij.

Florera is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste recepten, methodes of bereidingswijze, of uit de inspiratie die u hier opdoet.