Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Mooie compacte stadstuin met open haard op loungeterras door Marjan de Koning tuinontwerper. stoere kleine compacte natuurrijke stadstuin via tuinontwerper Marjan de Koning TUINONTWERP COMPACTE STOERE STADSTUIN MET OPEN HAARD-LOUNGETERRAS-LAVENDEL SFEER-FLORERA.NL Compacte tuin in hartje Eindhoven met natuurrijke beplanting waarop vlinders komen. Romantisch ochtendzitje in kleine compacte stadstuin met eten uit eigen tuin en open haard in tuinkamer bij loungeterras Lange zichtlijn vanuit woonhuis door tuin- compacte stadstuin met open haard en eten uit eigen tuin. open haard in tuin na ontwerp via florera.nl toeleverancier. Méditerane zomer sfeer in kleine compacte stadstuin met lavendel en salvia tuinplanten- florera.nl Stinzenplanten sieren in voorjaar de stoere compacte stadstuin ontworpen door Marjan de Koning tuinontwerper. stoere tuinmaterialen in compacte stadstuin gebruikt door tuinontwerper Marjan de Koning uitvoering van tuinaanleg kleine stadstuin met open haard en stoere tuinmaterialen na tuinontwerp florera.nl Compacte natuurrijke kleine stadstuin met stoere tuinmaterialen en open haard.door florera.nl

Compacte stoere stadstuin met open haard en nonchalante mediterrane bloemsfeer.

Hartje Eindhoven, dichtbij het centrum ligt deze stoere compacte natuurlijke stadstuin die van alle gemakken is voorzien. Bijna anderhalf jaar geleden vroeg een nieuwe tuinklant mij te helpen meedenken over de invulling van zijn totale buitenruimte.

Wensen van de opdrachtgever

De tuin was niet zo groot en er waren veel wensen om te vervullen. Een uitdaging dus! Meerdere tuinkamers-een open haard- een plekje voor de al aanwezige schommel/ hangstoel- een klein ochtend zitje- eten uit eigen tuin- op diverse plaatsen privacy en een ruimte om te loungen met vrienden en familie. Uiteraard diende ook de eettafel een makkelijk plekje te krijgen.
Veel gezelligheid met een nonchalante natuurrijke tuinsfeer waarbij het tuinonderhoud toch beperkt diende te blijven.

Om deze compacte buitenruimte om te toveren tot een juweel van een droomtuin ben ik samen met mijn tuinklant aan de slag gegaan.
Na een goede inventarisatie van wensen, aanwezige planten en tuinmeubilair realiseerde ik een tuinschets met sfeerbeelden.Dit sprak mijn cliënt onmiddellijk aan.Na nog 2 gesprekken waarin we samen de diverse tuinmaterialen, verlichtingen en het tuinonderhoud bespraken realiseerde ik een beplantingsplan waarbij de tuin het hele jaar rond aantrekkelijk zou zijn.

De tuin aanleg van start

Na de diverse gesprekken, het ontwerp en het beplantingsplan kon de aanleg van de tuin van start. Hierbij stonden een aantal elementen centraal:

Functionaliteit: Het eerste gedeelte van de buitenruimte na de uitstap woning ligt vlakbij de tuinpoort.
Hier is functionaliteit de allereerste vereiste.

Verbindingen en lange zichtlijn: in deze compacte stadstuin is het tuinpad van stoere natuurstenen keitjes (1) de lange zichtlijn door de hele tuin en verbindt het woonhuis met de diverse kleine tuingedeeltes. Deze tuingedeeltes kennen allen hun eigen betoverende tuinsfeer.

Mediterrane tuinsfeer: zo zijn er de 2 mediterrane plantvakken (2) die in de zomer de tuin kenmerken met een zuidelijke tuinsfeer. Deze plantvakken kenmerken zich door een bloemrijke compositie met altijd zacht wuivende transparante siergrassen.
In ieder vak staat een Beuken leiboom voor de privacy van de omliggende woonhuizen.

Rust in contrast: de ruimte waar de eettafel staat en het loungeterras met open haard (4) stralen rust uit. Er is gebruik gemaakt van grote natuurstenen tegels in contrast met het pad dat door de hele tuin loopt.

Exclusiviteit in de tuin: is ontstaan door de open haard die exclusief voor deze tuin op maat is gemaakt.
De open haard is geplaatst in half hoge schanskorven die tevens dienst doen om bbq schalen of windlichten op te plaatsen.

Sprookjesachtige dromerige tuinkamer: het achterste gedeelte tuin (4) waar een klein zitje is gesitueerd tussen planten die men kan gebruiken in de keuken. wordt gekenmerkt door een natuurrijke nonchalante tuinsfeer.
Aan de landelijke kleine boom hangt de schommel- hangstoel aan één van de dikkere takken boven een houten vlonder die bestaat uit organisch vormgegeven planken.
Deze planken zijn allemaal op maat en hand gezaagd.

Privacy: Naast de 2 beuken leibomen aan de zijkant, sluit de tuin zich af d.m.v. een bamboe haag.

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning
Florera

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden..