Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17
Charming 19th century garden in modern coat-een tuin bij een historich rijk woonhuis-florera.nl Renovating Classic oldmobile Race cars as hobby from garden client in the netherlands Tuinontwerp met bijzondere tuinplanten-tUIN NOORD BRABANT-FLORERA tuinarchitectuur. Exclusieve tuin beplantingen in tuinplan via FLORERA tuinen ea. buiternuimtes Groenblijvende struik voor tuin ea. buitenruimtes-exclusieve tuinplanten in tuinontwerp Florera landscaping. Hagen die aflopend gesnoeid worden zoals op impressie foto bij tuinontwerp charmante 19e eeuw tuin in modern jasje. Passend tuinontwerp bij charmant historisch woonhuis Nord Brabant-Florera tuinontwerpbureau. Achtertuin met zacht kleurenspel van hortensia's in tuin Noord Brabant en tuinontwerp Florera.nl Rustige eenvoudige verlichtings armaturen opgenomen in tuinplan van Florera.nl Parktuin met centrale lange as en haagstructuren als sfeerfoto bij tuinontwerp FLORERA tuinen ea. buitenruimtes Voortuin met veldbloem, Lavendula en diep donkere Irissen van het Franse huis Cayeux-FLORERA landscaping. Blauwbloeiende en rijkgeurende lavendel beplantingen in tuinontwerp en tuin Noord Brabant-Florera Heeze. Naast velden met lavendel komen er velden met Stipa beplanting met een klaproos roodbloeiende vaste plant -tuinontwerp Florera.nl Blauwbloeiende randen met stinzenplanten in tuinontwerp opgenomen voor tuin in Noord Brabant. Tuinontwerp charmante 19e eeuwse tuin sluit volkomen aan bij wensen tuinklant-Florera tuinontwerp. Tuinverlichtingen in boom om tuin aan te lichten op spectaculaire manier via FLORERA tuinen ea, buitenruimtes Tuinadvies voor tuinmeubelen in tuinplan van FLORERA tuinen ea. buitenruimtes

Charmante 19e eeuwse tuin in modern jasje-tuinontwerp met sfeerbeelden

Tuinontwerp: Charmante 19e eeuwse tuin in modern jasje.

Toen ik het huis zag was ik op slag verliefd. (Zie foto huidige staat)

Bij dit huis dat in een landelijk dorp te Noord Brabant ligt hoort een lange historie. Deze geschiedenis werd mij door de eigenaren tijdens ons eerste tuingesprek, met veel liefde verteld en voor mij was het dan ook vanzelf sprekend om een tuinontwerp te realiseren dat passend is bij de architectuur van het huis. Elke tuin die ik vormgeef via een tuinplan/ tuinontwerp krijgt een unieke naam.
Vanwege de historie van het huis is de naam voor deze tuin dus toch bovenstaand geworden, ook al is het huis eigenlijk niet exact 19e eeuws.

Om een doordacht tuinontwerp en beplantingsplan te realiseren diende ik eerst even onderzoek te plegen naar de passende tuinstijl, want je krijgt als tuinontwerper niet elke dag te maken met een huis dat gekenmerkt wordt door zo’n rijke historie.

Daarbij hadden mijn klanten uiteraard ook een paar specifieke bijbehorende wensen die zij graag in het tuinontwerp tot uiting wilden zien. Namelijk:
In de achtertuin was de garage omgebouwd naar hobbyruimte, met mooie tuindeuren naar de tuin (zie foto huidige situatie)

In de voortuin was de straatzijde al gekaderd met leibomen en een Buxus haag die zij graag wilden behouden en gemakkelijk te onderhouden waren.
Maar voornamelijk ging het om een kindvriendelijke tuin met voldoende ruimte voor een tentje of zwembad in de zomermaanden.
Een tuin met een groot overdekt terras waar men kan eten, feestvieren en luieren. Een open haard c.q. bbq. was een wens, maar geen vereiste.

Het voorbereidende gesprek

Bij onze voorbereidende gesprekken viel mij op dat mijn oog vaak naar de voortuin werd getrokken. Mijn handen begonnen al te kriebelen, want kleur inbrengen was iets dat ik maar al te graag hier zou willen toepassen. De architectuur van het huis nodigde mij constant uit naar het arrangeren van een veldboeket.
Een veldboeket dat past bij tuinstijl in de tijd dat het huis was gebouwd, maar tevens ook bij de wensen van de klant met betrekking tot het tuinonderhoud.

Het tuinontwerp en ook het beplantingsplan zijn inmiddels gereed gekomen. Zie hier mijn ambachtelijke tuinontwerp tekening, die ik zoals gebruikelijk bij mijn klanten ondersteun met tuinsfeer impressiebeelden. Foto’s van mijn eerdere eigen aangelegde tuinen of detailfoto’s van andere vakgenoten die een goed beeld geven van de nieuwe tuin. Iedere tuin is uniek, dus ik zoek telkens weer naar de perfecte sfeerbeelden in mijn hoofd, welke ik vertaal op papier en via beeldmateriaal.
Mijn klanten vonden het tuinplan helemaal top! Waar ik uiteraard erg blij mee was.
Dus op naar de volgende stap: de tuinaanleg.

Ik houd u op de hoogte!
Veel plezier.

Met een natuurrijke groet,
Marjan de Koning
Florera

©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden..