Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Tuin Sittard-FLORERA tuinen ea. buitenruimtes Boomspecialist velt boom in opdracht van florera.nl tijdens tuinaanleg Volwassen Betula--beter bekend als Berk -wordt uitgesnoei door professionele mensen via Florera.nl tuinaanleg start met rooien bomen en uitsnoeien andere volwassen bomen en heester-florera.nl Versnipperen van oud hout en verplaatsen naar energie centrale-florera.nl

Boomspecialist als start tuinaanleg tuin in Nederland

Boomspecialist geeft als antwoord: Het oude hout van de tuin gaat naar een centrale voor nieuwe energie: Wow…dat is wenselijk!
Een paar maanden geleden heb ik een totaal nieuw tuinplan gerealiseerd voor klanten van Florera in ons schitterende Limburg. Inmiddels zijn we gestart met de tuinaanleg en dat begon met een paar hele oude bomen vellen en meerdere vakkundig uitsnoeien. De boomspecialist / hovenier met wie ik samenwerk gaf te kennen dat al het oude hout van de tuin van de tuin direct doorging naar een andere specialist, namelijk een bedrijf dat ervoor zou zorgen dat nieuwe energie zou ontstaan uit het oude hout.

Gezonde oude bomen zijn een genot om te zien en als ik ze kan behouden dan doe ik dat zeker. Het geeft een intieme sfeer en een mooi diffuus licht (als de bomen dan ook op de juiste manier zijn gesnoeid). In deze tuin kon ik daar wel wat verbetering in brengen.Er was al zeker 10 tot 15 jaar weinig of niets gedaan aan boomonderhoud, dus er was zeker oud hout aanwezig die de boomspecialist kon gebruiken als start voor nieuwe energie.

Bomen kunnen heel oud worden en zeker ook de onderbeplanting van kleinere heesters en vaste planten. Mits ze met respect en op de juiste wijze zijn geholpen in dit ouder worden en de onderbeplanting het dus naar de zin heeft.

Om een nieuwe tuin volledig tot haar recht te laten komen na tuinrenovatie, is het soms belangrijk om te starten met het opruimen van oude zieke bomen/ grote struiken en/of het uitsnoeien van de bomen/ struiken.

Uitsnoeien van bomen en struiken

Oud hout kan ons heel goed van dienst zijn! Ik breng het naar een centrale, waar wij allen kunnen tappen uit de nieuwe energie die onze oude bomen ons geven!!

Dat verzorg ik altijd graag in samenwerking met een goede boomspecialist. Een bedrijf die weet wat ze doen en waar ze voor staan! Tak voor tak wordt er bekeken wat er kan blijven, of beter er uit, gesnoeid kan worden.
Zodat een nieuwe balans ontstaat en de boom of struik weer meerdere jaren vooruit kan.
Altijd ben ik hier zelf bij aanwezig. Ik kijk hierbij naar het licht dat op de grond benodigd is en het lichtspel in de takken van de bomen. Het zicht vanuit het huis én vanuit diverse standplaatsen in de nieuwe tuin.
Zeker niet te vergeten: Wat gaat de boom doen, na deze snoeibeurt. Want onbalans is ontstaan!
Heeft u ook een vraag of probleem met een grote oude boom en of onderbeplanting?
Al menigmaal ben ik de afgelopen jaren ingeschakeld om bomen, die al opgegeven waren, toch nog een kans te geven..Én met succes!

Een paar Juglas (notenbomen) die ruim 7 jaar geleden opgegeven waren, staan nu in een grotere glorie het leven van iedereen te verrijken. ( Zie: “bouwval wordt een rustieke boerderij villa”)
Een ander voorbeeld is: De buren gaan uitbouwen! Help! De nieuwe garage vloer van de buren is gebouwd om de wortel van een Juglans heen! De boom staat nog steeds en heeft het goed naar de zin.
Nu: het aanpakken van een aantal volwassen bomen in een bosachtig gebied en volwassen tuin, die ik volledig ga renoveren. En binnenkort pak ik een achtertuin aan, waar 2 Gleditsia bomen een probleem veroorzaken.

Zo kunnen wij tig jaren na data toch genieten van die schitterende oude bomen!

Zie hier enkele foto’s van vandaag!
Én natuurlijk behoud ik al het schitterende bloem dat al aanwezig is!

Wilt u ook uw tuin renoveren, of een investering doen in uw huis met tuin?

Naast een mooie tuin met genieten, zorgen oude bomen in uw tuin voor extra inkomen bij de verkoop van uw woonhuis!
Ook als u problemen met bomen heeft, help ik u graag. Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   

  Ik hoor u graag,
  Met vriendelijke groet,

  Marjan de Koning
  www.florera.nl

  Neem contact op