Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
meerstam boom uniek voor tuin bij villa Eindhoven- florera.nl schitterende kleine boom voor tuin en terras met rode herfstverkleuring helivluchten over Brabantse landschap en kwekerij van den Berk. florera tuinarchitect zorgt voor exclusieve tuinsfeer uniek passend bij tuinklant. kroonjuwelen bekijken met oldtimer bus bij kwekerij van den Berk Daan Roosegaarde als keynote spreker op bijzonder dag bij de boomkwekerij. uniek landschap te bewonderen op boomkwekerij.

boomkwekerij Van den Berk 75 jaar

Bomen voor tuin ea. ruimtes: boomkwekerij Van den Berk 75 jaar en gast Daan Roosegaarde.

Afgelopen donderdagmiddag was ik te gast bij boomkwekerij van den Berk te St. Oedenrode op een bijzondere dag. Zij vierden hun 75 jarig bestaan. Het was intens genieten. Mijn DANK aan de familie van den Berk en iedereen die eraan heeft meegeholpen.

Bomen zijn iets bijzonders!  Ze leven en wij houden van ze. Ze brengen ons tot rust en zuiveren onze lucht. Natuurmonumenten schrijft over de stad Melbourne, die de 70.000 bomen in de stad ieder ’n eigen e-mail adres gaven en alleen maar liefdesverklaringen en dank betuigingen ontvingen.city Melbourne and loving trees

Zo ook over 6 bijzondere bomen in Nederland, waaronder de de Troeteleik in het Brabantse Ulvenhout. Velen onder ons kennen deze schitterende boom. En ik kijk er altijd naar uit…!! hij staat trots midden op de A58.

troeteleik Ulvenhout tussen de A58

De Troeteleik Ulvenhout tussen de A58

Deze Eik had er nooit meer gestaan als een andere goede bekende samenwerkingspartner van Florera niet ingeschakeld zou zijn geweest. Na.: Pius Floris, die via een mooi plan ervoor zorgden dat de Eik altijd voldoende water kreeg.

tuinaanleg met oude bomen renovatie-Pius Floris in actie tuin Mierlo-FLORERA.

tuinaanleg met oude bomen renovatie- Pius Floris in actie tuin Mierlo-FLORERA.

Bomen dragen bij aan onze rust, aan heerlijk genieten tijdens ’n ontmoeting met vrienden en familie, er is altijd beweging met bomen in de tuin er is het spel van licht en schaduw. Zij geven ons gemak, rust en ontstressen ons. Bent u inmiddels ook een fan van bomen, net als ik? Ja…goed! geweldig! Nee…weet u, dat er altijd een boom voor iedere tuin is. Ook voor die van u. Een boom die geen rommel geeft, een boom die weinig onderhoud nodig heeft, een boom die kleurt bij uw huis en leven, een boom die uw kinderen veel plezier en rust kan verschaffen terwijl er naar hartelust in de tuin gespeeld wordt.

kinder spelen in gezinstuin- tuin gezin met kleine kinderen-florera tuinontwerp

kinder spelen in gezinstuin- tuin gezin met kleine kinderen-florera tuinontwerp

tuin met speelruimte voor kinderen, harmonieus opgenomen in geheel.

Harmonieus ingerichte voortuin met weergaloos mooie tuinplanten en speelrumte voor kinderen- Marjan de Koning tuinontwerp.

Afgelopen donderdag middag was er een programma, waarbij gasten werden onthaald op een oldtimer bustour over de kwekerij. Zo genoot ik tijdens de rit naar de “kroonjuwelen”.

Prachtige bomen met karakter vormen een soort SF. landschap op boomkwekerij van den Berk.

Prachtige bomen met karakter vormen een soort SF. landschap op boomkwekerij van den Berk.

Maar ook dwaalde ik even weg onder deze schiiterende Taxodiums die een sprookjeachtoge sfeer geven. De naalden lijken wel van fluweel.

florera tuinarchitectuur zoekt unieke tuinsfeer voor u als tuinklant.

landschap voor tuin en groene ruimte

Zo kon je ook met de heli vluchten maken over de kwekerij en omgeving, was er een programma met keynote spreker Daan Roosegaarde. Zoals ik al eerder schreef op mijn blog : ( https://www.florera.nl/werken-aan-een-mooiere-wereld-als-aardbolbekleder-en-n-avond-daan-roosegaarde ) ben ik een grote fan van Daan.  Daan vertelde vol enthousiasme van al zijn projecten en toonde oa. dat hij inmiddels een boekje had ontvangen, dat exclusief voor hem was gemaakt, door een fan aan de andere zijde van de wereld, mbt. het van GOGH ROOSEGAARE PATH- fietspad. Wat geweldig Daan! helemaal TOP. Ik was super blij dat ik hem ook even na zijn presentatie persoonlijk sprak. Dank je wel voor het mooie moment Daan. Ik wens je heel veel succes met je nieuwe idee.

florera tuinarchitect bij Daan Roosegaarde op kwekerij van den Berk

Keynote spreker Daan Roosegaarde vertelt over zijn geschenk uit ander deel van de wereld omtrent van GOGH ROOSEGAARDE path- fietspad. Er is een uniek boek over hem en zijn project gemaakt.

Al met al was het intens genieten van al deze bomen en moois. Ik wens de familie van den Berk en iedereen die er werkt nog heel veel succes en plezier tijdens de komende 75 jaar.

Ik hoop dat als u eens door uw tuin wandelt een beetje meer kunt genieten van al dat moois, Heeft u nog geen boom, of behoefte aan een advies voor een mooie boom uniek passend bij u en uw gezin, dan help ik u graag.

florera tuinarchitect zorgt voor exclusieve tuinsfeer uniek passend bij tuinklant.

landelijke tuin Best met boom voor bijzondere situatie- tuinsfeer-florera tuinontwerp

Ik behoud graag een boom in een bestaande tuin tijdens een renovatie. Plant ook graag een nieuwe boom. In de tuinen van Florera staan al vele bomen op maat, die geplaatst zijn voor een bijzonder moment, zoals ter nagedachtenis aan een dierbaar persoon, een huwelijksgeschenk, een geboorte kind, een echte familie boom, een kinderspeelboom of gewoon …. omdat ie mooi is.

Met een natuurrijke groet,

Marjan de Koning