Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
bijzondere boom bijzondere boom als dakboom in de tuin Zomerspektakel bijzondere boom-florera.nl dakboom voor diverse tuinstijlen en type tuinen zoals landelijke tuin bijzondere boom in oktober met bloemknop tuin en privacy via groen scherm van bijzondere boom Schitterend brondkleurig loof aan bijzondere boom van den Berk Boomkwekerij en florera tuinarchitect heerlijk geurende bloemen aan kleine boom voor de tuin heerlijke geur tijdens bloei kleine bijzondere boom

Een bijzondere boom voor de tuin

Afgelopen week ben ik weer de bijzondere boom tegen gekomen, die ik afgelopen zomer ook bewonderd had.

Deze week bezocht ik samen met een tuinklant weer één van Nederland’s mooiste kwekerijen om bomen te bekijken en uit te zoeken voor hun nieuwe tuin in landelijke stijl rondom hun boerderij en kwam de bijzondere boom weer tegen. Ook mijn tuinklant was onder de indruk, zelfs in dit jaargetijde.

Tijdens de zomermaanden was ik samen met Brenda van boomkwekerij van den Berk op zoek naar een bijzondere boom / bomen voor nieuwe tuinen en kwam Tilia henryana tegen.

van den Berk Boomkwekerij en florera tuinarchitect
bijzondere boom

Deze boom wordt op diverse manieren gekweekt. Uiteraard als gewone hoogstam boom, maar nu kwam ik de boom ook tegen als leiboom, waaronder een hoogstam dakboom ( leiboom in het horizontale vlak) en verticaal geleid als scherm en hoogstam leiboom.

dakboom voor diverse tuinstijlen en type tuinen zoals landelijke tuin
tuin en privacy via groen scherm van bijzondere boom

Ik werd blij verrast, want de boom toonde in de zomermaanden diverse kleuren blad. Deze bijzondere boom bezit prachtig zacht groen blad volwassen blad, met daarbij als jong uitlopend blad de kleurschakering brons- zachtrood. Het blad is hartvormig en is schitterend naaldvormig getand.

Deze zachte kleurschakeringen geven onze zomertuin naast het kleurenspel van bloem en siergrassen iets extra’s.
Indien de tuinstijl minimalistisch is, is het tevens een mooie toevoeging om met enkel bomen toch een weergaloos kleurenspel te bereiken.

Zomerspektakel bijzondere boom-florera.nl
Schitterend brondkleurig loof aan bijzondere boom

Zoals gezegd kwam ik de boom nu weer tegen, en werd ik wederom verrast, want de boom toonde geweldig mooie nieuwe bloemknoppen.
Zodra deze bloemknoppen open gaan geeft deze bijzondere boom, heerlijk geurende geelwitte bloemen, die met 20 tot 50 bijeen staan in hangende tuilen.

bijzondere boom in oktober met bloemknop
heerlijk geurende bloemen aan kleine boom voor de tuin

De beste plaats voor deze bijzondere boom in de tuin is een beschutte warme standplaats.
Deze bijzondere boom draagt de Nederlandse naam: Gewimperde linde of Chinese linde en is geschikt voor een stadstuin, maar zeker ook in een grotere tuin, zoals een villatuin of landelijke tuin rondom een boerderij.

heerlijke geur tijdens bloei kleine bijzondere boom
bijzondere boom als dakboom in de tuin

Bijzondere bomen in uw eigen tuin?

Heb je interesse in deze bijzondere boom, dan help ik graag verder. Neem bijvoorbeeld vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier

  ‘"Bent u enthousiast en wilt u een doordacht uniek tuinontwerp / tuinadvies voor uw exclusieve droomtuin, neem dan contact met mij op"
  Naam
  Telefoon
  E-mailadres
  Bericht
  Upload je foto's of bestanden via mijn WeTransfer pagina

   

  Met een natuurrijke groet,
  Marjan de Koning.

  ©  florera.nl- alle foto’s en verdere bestanden.

  Neem contact op